PERSOANE INTERESATE

vineri, 30 iulie 2010

Rugaciune fara cuvinte

Rugaciune catre Maica lui Dumnezeu

Folositoare si acoperamant vietii mele te pun pe tine, Nascatoare de Dumnezeu Fecioara; tu ma indeparteaza la adapostirea ta, ceea ce esti bunatatilor pricina si credinciosilor intarire, una intru tot laudata.Rogu-ma Fecioara , risipeste tulburarea sufletului meu si viforul intristarilor mele;ca tu, mireasa dumnezeiasca pe Hristos incepatorul linistii L-ai nascut,ceea ce esti una preacurata. Slava Tatalui si Fiului ssi Sfantului Duh.Ceea ce ai nascut pe Facatorul de bine, Carele este pricina bunatatilor, bogatia faceri de bine , izvoraste-o tuturor ; Ca toate le poti , ca una ce ai nascut pe Hristos cel puternic intru tarie , de Dumnezeu fericita . De neputinte cumplite si chinuri de boala fiind cuprins , fecioara ajuta-mi ; Ca pe tine te stiu comoara de tamaduiri neimputinata si necheltuita ceea ce esti cu totul fara de prihana .
Miluieste din nevoi pe robii tai , nascatoare de Dumnezeu ca noi toti la tine scapam dupa Dumnezeu ca la un zid nestricat ; Fii Folositoare .
Cauta cu milostivire , cu totul laudata Nascatoare de Dumnezeu , spre necazul cel cumplit al trupului meu si de vindeca durerea sufletului meu . ( Doamne miluieste de 12 ori ) .
Ceea ce esti rugatoaare calda si zid nebiruit , izvor de mila si lumii scapare , cu deadinsul striagam catre tine , Nascatoare de Dumnezeu : Stapana , vino degrab si ne mantuieste din nevoi , ceea ce esti una grabnica folositoare .

joi, 29 iulie 2010

Psalmul 50

Miluieste-ma Dumnezeule, dupa mare mila Ta, si dupre multimea indurarilor tale sterge faradelegea mea. Mai vartos ma spala de faradelegea mea, si de pacatul meu ma curateste, ca faradelegea mea eu o cunosc, si pacatul meu inaintea mea este pururea. Tie unuia am gresit, si rau inaintea Ta am facut, ca sa te indreptatesti intru cuvintele Tale si sa biruiesti cand te vei judeca tu. Ca iata intru faradelegi m-am zamislit, si in pacate m-a nascut maica mea. Ca iata adevarul ai iubit, cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii tale ai aratat mie. Stropi-ma-vei cu isop, si ma voi curati; spala-ma-vei, si mai vartos decat zapada ma voi albi. Auzului meu vei da bucurie si veselie, bucura-se-vor oasele cele smerite. Intoarce fata ta de ;a pacatele mele, si toate faradelegile mele sterge. Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule, si Duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele. Nu ma lepada de la fata ta, si Duhul tau cel Sfant nu-l lua dela mine. Da-mi mie bucuria mantuirii tale, si cu duh stapanitor ma intareste. Invata-voi pre cei fara de lege caile tale, si cei necredinciosi la tine se vor intoarce. Izbaveste-ma de varsarea sangelui, Dumnezeule, Dumnezeul mantuirii mele. Bucura-se-va limba mea de dreptatea ta. Doamne, buzele mele vei deschide, si gura mea va vesti lauda ta. Ca de-ai fi voit jertfa,Ti- as fi dat:; arderile- de- tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu, este duhul umilit; ; inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi. Fa bine, Doamne, intru bunavoirea Ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptatii, prinosul si arderile- de -tot; atunci vor pune pre altarul tau vitei.

miercuri, 28 iulie 2010

Legile Universului


Sunt 21 de legi universale si ele reprezinta trinitatea care este formata din cifra 7 de trei ori.
Daca vom respecta aceste legi care sunt legi divine si care sunt pentru noi oamenii,atunci vom trai in liniste si pace precum un singur neam la bine si la rau.

1. Legea Karmei- care ajuta sa atingi armonia si echilibrul in viata. Karma se creaza prin intentiile tale, gandurile, emotiile, cuvintele si faptele tale. Pentru a trai in armonie trebuie sa-ti dezvolti toate aceste actiuni personale.
2.Legea Intelepciunii- Intelepciunea este , a sti ce poti schimba si ce nu. Din suferinta poti invata mai multe despre tine, si cu intelepciune si rabdare poti rezolva orce problema karmica.
3.Legea Evolutiei- Dobandesti intelepciune, intelegere si rabdare prin evolutie spirituala. Daca nu devii intelept din gresalele tale vei trai in nestiinta ssi in intuneric.

4.Legea Energiei Vibrationale-Noi toti suntem energie care este in continua miscare iar spiritul care traieste in noi nu moare niciodata.
5.Legea Unitatii-Noi toti avem o constiinta si datorita ei ne influientam unii pe altii pentru ca facem parte dintr-un singur intreg.

6.Legea Iubirii-Suntem pe Pamant pentru a ne iubi unii pe altii . Tot ceea ce ni se intampla rau se rezolva doar emanand iubire care aduce procesul de vindecare. iubreaa nu poate fi din interes cci iubire neconditionata. cu Iubirea neconditionata te poti vindeca atat pe tine cat si pe altii.

7.Legea Abundentei- Traim in acest Univers care este creat din tot ce este nevoie, numai ca greseala pe care o facem este lacomia care creaza nevoi peste masura si care duc la un dezechilibru. De aici vine abundenta care este rezultatul lacomiei si este inteleasa gresit ; a avea lucruri nu inseamna a avea bucurie si fericire ci mai bine am incerca sa ne cunoastem pe noi insine si sa ne savuram fiecare clipa a vietii.

8.Legea Ordinii Divine- In Universul in care traim exista o ordine divina ,totul este sub control divinsi este planuit. Daca vom trai in ordinea divina vom avea parte de abundenta divina, deci este important sa nu traim dupa legi fabricate de fiecare in parte.
Ce trebuie retinut este ca in viata; ce pare o pierdere astazi va fi un castig maine si ar trebui sa spunem cand un lucru nu iese asa cum ne-am dorit;" Cedeaza si lasa- pe Dumnezeu"

9.Legea Recunostintei- Sa invatam sa fim recunoscatori pentru tot ce avem. Nu lua orce implinire ca si cum ti se cuvine, asa cum fac copiii . Fii recunoscator pentru orce lucru minunat care te bucura in viata ta .
10.Legea Aarmoniei- Universul este facut in asa fel incat sa predomine armonia ssi pacea. A respecta armonia Universului inseamna sa traiesti dupa Legile Universului sa nu minti , sa nu ucizi ,sa nu furi,sa nu urasti sa iubesti si sa ai credinta.

11.Legea Manifestarii- Tot ceea ce gandesti se reflecta in realitatea pe care o traiesti. Gandurile se transforma in fapte si formeaza realitatea noastra.

12Legea Atitudinii- Nu incerca sa controlezi totul ci mai bine controleaza-te pe tine, reactia ta , atitudinea ta . Nimic nu te poate rani mai mult decat propria ta atitudiner negativa.Cccum obisnuiesti sa-i tratezi pe altii asa te tratezi pe tine.

13.Legea Detasarii- Trebuie sa stim ca suntem pe Pamant pentru o scurta perioada de timp, asa ca ar trebui sa nu ne atasam prea mult de un lucru material sau o persoana fizica. Atasamentu puternic creeaza un dezechilibru energetic. Singurul lucru este detasarea pentru a trai in echilibru cu Divinitatea.
14.Legea Acceptarii- Orce actiune asupra unui lucru careia ai opui rezistenta te va face sa ssuferi, a opune rezistenta inseamna Frica, acceptarea este aarmonia.Nu incerca sa schimbi ceea ce nu poti.

15.Legea Dualitatii- In intrgul Univers exista doua mari forte Yin si Yang. Ele pot fi denumite energia feminina si masculina sau binele si raul. AAavem nevoie de amandoua pentru a trai in armonie, dar atentie sa nu lasi Raul sa-ti rupa Echilibrul.

16.Legea Trinitatii- Suntem formati din trei elemente; Trup. Minte si Spirit. Trupul este controlat de Ego, mintea este controlata de Intelect, si spiritul este controlat de Ssssuflet.Triunghiul este simbolul stabilitatii si este un exemplu al legii trinitatii.Ele trebuie sa lucreze in armonie adica Trup, minte, Spirit.
17.Legea Atractiei- Vei atrage dupa tine ceea ce esti.ssi de ce iti este frica de aceea nu vei scapa. Elimina teama si invata calea sa fii bun asa vei atrage binele daruieste iubire casa fii iubire.

18.Legea Divinitatii- Divinitatea este inauntrul nostru si putem actiona pe plan divin cu ceea ce este placut Domnului Dumnezeu.
19.Legea Ciclurilor- Toate vietile noastre sunt alcatuite din cicluri Un ciclu dureaza intre 9 si 12 ani si exista4,5 cicluri majore in viata fiecarui om.Fii constient in care ciclu te afli.

20.Legea Destinului- Ceea ce iti este menit sa ti se intample este stabilit prin experientele pe care le treci in viata. Fiecare are destinul sau si trebuie sa si-l indeplineasca in aceasta viata.

21.Legea Dharmei- Este ordinea lucrurilor care ne conduc viata. Trebuie sa te comporti in acord cu legile divine si sa ne alimentam cu tot ceea ce este divin. Totul este masurat si cantarit.

vineri, 23 iulie 2010

Cine ne ajuta?




Inca din copilarie stim ca fiecare dintre noi avem propriul inger pazitor, care ne insoteste la orce pas facut indiferent ca este zi sau noapte.
Nu suntem niciodata singuri de aceea nu trebuie sa avem teama indiferent ce probleme avem sau daca avem impresia ca am intrat intr-o situatie fara iesire Poate de multe ori in copilarie am incercat intr-o fractiune de secunda sa ne intoarcem pentru a surprinde prezenta ingerului pazitor in spatele nostru dar am ramas dezamagiti ca nu am vazut nimic sau poate o usoara dara de culoare.
Ce sunt ingerii? Sunt energii inaripate care isi schimba dimensiunile si culorile care sunt foarte pastelate sau mai zis sidefate , ingerii sunt mesagerii nostri care fac legatura intre noi si adevarata divinitate.
Ei ocrotesc atat persoane cat si ceea ce le apartne acestora .
Ingerii sunt totdeauna prezenti langa noi si sunt buni cunoscatori ai universului si a legilor sale pe care le respecta cu strictete.
De aceea putem sa dam o explicatie atunci cand ni se pare ca totul merge pe dos in viata noastra. Ei nu pot sa aleaga in locul nostru ne lasa noua aceasta oportunitate de liber arbitru. Daca noi vom face in viata noastra alegeri cu mintea ingerul nu mai poate sa se opuna si atunci decizia pe care o luam va fi numai a noastra . Ingerul nu se va indeparta de la noi dimpotriva va actiona in asa fel incat sa ne aduca pe linia de plutire pentru ca el nu este doar un simplu paznic , ci are misiunea de a ne proteja in tot ceea ce facem.
Intr-o perioada destul de scurta ajutorul ingerului va prinde forme numai atunci cand si vointa noastra doreste sa se alinieze legilor divine.
Sunt plini de iubire si mereu alaturi celor care sunt in suferinta sau in necaz . Cu cat suntem mai constienti de prezenta lor cu atat comunicam mai bine cu ei primind in sinele nostru sfaturi si idei cum ar trebui sa procedam atunci cand avem de ales. Unii dintre noi este posibil ca in viata noastra sa fi intalnit oameni care ne-au influientat viata in bine sau care au pus umarul la inaltarea noastra si uneori spunem ca aceea sunt ingeri pe pamant.
La randul nostru si noi am putea fi ingerii altor persoane care au nevoie de un sfat , un cuvant de suflet sau un ajutor din iubire pentru a capata viata vesnica si iubire din partea acestora.
Sunt destule persoane care zi de zi se retrag intr-un loc special pentru a se sfatui cu ingerul pazitor intrand intr-o stare de liniste si meditatie in care se regasesc prin tainice cuvinte chemandu-si ingerul pazitor care ajuta la eliberarea starilor de neancredere si pune speranta de bine in toate cele care ai sunt relatate.
Cu cat suntem mai constienti de prezenta ingerului pazitor cu atat sunt mai activi in viata nostra oferindu-ne protectie .
Ei sunt alaturi de noi pentru a ne aduce bucurii si o viata cat mai curata de aceeaa ei ne insotesc in toate calatoriile noastre.
Rugaciune;
Ingere al lui Hristos, pazitorul meu cel sfant si acoperitorul sufletului si al trupului meu, iarta-mi toate cate am gresit in ziua de astazi si toata viclenia vrajmasului meu celui potrivnic ma izbaveste; ca sa nu manii nici cu un pacat pe Dumnezeul meu, si te roaga pentru mine, pacatosul si nevrednicul rob , ca sa ma arati vrednic bunatatii si milei Preasfintei Treimi si Maica Domnului meu Iisus Hroistos si titiror sfintilor.
Amin,

joi, 22 iulie 2010

Darul vietii


"Voi erati morti in pacatele voastre."

Un om fara de credinta adevarata in Dumnezeu este deja
un om mort din punct de vedere spiritual, deoarece
pacatul il face inacapabil sa ajunga la viata vesnica.
Putem face o mie de fapte bune ele nu vor putea acoperi
nici macar un singur pacat.Universul ne poate arata ceea
ce este bine si ceea ce este rau , dar nu poate curata
faptele rele sau pacatul. Un mic exemplu poate fi de folos,
orce aparatura performanta in medicina poate
diagnostica dar nu poate vindeca , pentru aceasta este
nevoie de medicamente si de un doctor care are har.
Noi oamenii intram intr-o stare de disperare atunci cand
avem probleme de sanatate sau sociale, dar nu actionam
cu nimic doar asteptam. Ceea ce trebuie sa facem este sa

actionam cu speranta si cu credinta pentru ca sa putem
aduce starea de bine si sigurantain auntrul fiintei noastre.
Pentru aceasta trebuie sa fim sinceri cu noi insine si sa
recunoastem ca ne lipseste din viata esentialul , sau mai
bine zis credinta care ne aduce siguranta. Trebuie sa primim

darul vietii prin Isus carea a urcat dealul Golgotei pentru

a ne elibera de pacat si adusi la adevarata viata vesnica .
Avem timp sa cautam sa gandim si sa alegem.
Rugaciune: Mai intai aduti aminte ,Doamne de soborniceasca si apostoleasca Ta biserica, pe care ai agonisit-o cu scump sangele tau. Innoieste-o , intareste-o , raspandeste-o , inmulteste-o, impac-o si o pazeste nebiruita de portile iadului in veci, iar dezbinarile ei potoleste. Amin.



marți, 20 iulie 2010

Ce facem pentru a castiga lupta credintei?


"Lupta-te lupta credintei; apuca viata vesnica la care ai fost chemat"...

Unii dintre noi atunci cand vor sa sustina pe cineva in tot ceea ce face , mai inainte de toate

intreaba; -Ce oferi pentru aceasta?
Raspunsul va fi acesta ;O viata aspra , foamete, sete, nopti
fara somn, haine zdrentuite de atata purtata, picioare
ranite de marsuri nesfarsite , nenumarate lipsuri...., dar la
urma victoriei in cea mai nobila cauza care v-a solicitat vreodata.

Asa a rspuns Giuseppe Garibaldi( 1807- 1882)
cand dorea sa fie ajutat pentru eliberarea Italiei.
cei care l-au urmat, au contribuit ca Italia sa devina o
tara libera.Ce ar trebui sa intelegem cu totii ca Dumnezeu
ne da tarie , putere, si har pentru a face lucruri bune si frumoase .
Dumnezeu ofera mult mai multe decat acest om politic, El
ofera tuturor celor care il urmeaza viata vesnica.
Pe calea aceasta pentru a castiga credinta se afla si
dusmani si gropi acestia sunt ; diavolul, lumea si propriul eu.
ce putem face ? pemtru a ne apara de acest diavol..trebuie sa
ne impotrivim lui , si sa ne tinem departe de placerile de o clipa
ale pacatului oferite de lume si sa tinem eul in moarte.
Este o lupta aspra dar nu suntem singuri , Isus ne-a promis

"Iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului."
Un mare adevar pe care il putem descoperi urmand toate
sfaturile crestine si respectand reguli de bun simt.
Fericirea nu intarzie sa vina iar cei ce o vor cunoaste pot spune:
"M-am luptat lupta cea buna"
Toti acesti credinciosi vor primi cununa dreptatii , a implinirilor

iar de cealalta parte a celor rai, la vederea acestor stari de bine
vor primi doar vorbe fara de temei... Nu apleca urechea la
cele rele si cauta starea de bine in credinta unui singur Dumnezeu.

Rugaciune:
Ingere a lui Hristos, catre tine cad si ma rog
pazitorul meu cel sfant carele imi esti dat mie de la sfantul botez spre pazirea sufletului si a pacatosului meu trup.Iar eu cu lenea si cu obiceiurile mele cele rele, am maniat prea curata lumina ta si te-am izgonit de la mine prin toate lucrurile cele de rusine; cu minciunile , cu clevetirile cu invidia, cu osandirea, cu trufia, cu nesupunerea, cu nebiruirea de frati si cu tinerea de minte a raului ce mi-au facut, cu iubirea de argint, cu desfranarea, cu mania, cu zgarcenia, cu mancarea cea fara de sat, cu betia, cu multa vorbire, cu gandurile rele si cu aprinderea spre desfranare, avand osebita voire spre toata pofta trupeasca.
O, reua mea voire, pe care nici dobitoacele cele necuvantatoare nu o au!
Dar cum vei putea sa cauti spre mine sau sa te apropii de mine, cel necurat ca un caine?
Sau cu ce ochi , ingere al lui Hristos, vei cauta spre mine, cel ce m-am impleticit atat de rau in lucrurile intinate?
Sau cum voi putea sa-mi cer iertare pentru faptele mele cele amare, rele si viclene, in care cad in toate zilele si in toate noptile si in tot ceasul?
De aceea cad inaintea ta si ma rog tie, pazitorul meu cel sfant; milostiveste-te spre mine, pacatosul robul tau, si-mi fiii mie intru ajutor si sprijinitor asupra pizmasului meu cel rau, cu sfintele tale rugaciuni, imparatiei lui Dumnezeu ma fa partas cu toti sfintii , acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.




Astazi de Sfantul Ilie va doresc La multi ani! sanatate si fericire

Photobucket

duminică, 18 iulie 2010

"Vivit"


".....pentru ca Eu traiesc, si voi veti trai."
Piatra de pe mormantul Domnului Isus Hristos a fost pecetluita si soldatii au pazit mormantul.
Dar in ciuda acestor masuri de siguranta, dusmanul nu a putut impiedica invierea glorioasa a
Domnului , care a fost vazut de catre mai multe persoane care il iubeau cu adevarat si care au
marturisit ca Hristos traieste.
Sunt multe persoane care lupta cu depresia asa cum a luptat si Martin Luther deseori.
Acesta in in asfel de zile intunecate si pline de tristete se consola cu cuvantul; " Vivit!"
adica, "El traieste"! de aceea el a scris de mai multe ori cu creta pe masa , pe usi , pe pereti
acest cuvant. Cand a fost intrebat odata ce inseamna, el a raspuns; Isus traieste .
Daca El nu ar trai , nici eu nu as mai dori sa traiesc nici o clipa, dar pentru ca El traieste , vom
trai si noi prin El, dupa cum a spus;" Pentru ca Eu traiesc, si voi veti trai."
Aceste cuvinte le-a spus Domnul ucenicilor Sai, pentru ca acestia prin credinta in El au primit
viata vesnica. Domnul spusese cu alta ocazie; "Cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce
M-a trimis, are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata."
Rugaciune; Vino Tata ceresc si lumineaza -mi calea vietii, ajuta-ma sa te gasesc in toate cele
care le fac si le obtin zi de zi.

joi, 15 iulie 2010

Disciplinarea gandurilor


"Iata dar ca va marturisesc eu in Domnul; sa nu mai traiti cum traiesc paganii, in desartaciunea gandurilor lor."

Aceste cuvinte vin de la Dumnezeu si ne arata importanta gandurilor noastre. Ceea ce suntem ,
este in mare masura determinat de puterea gandurilor noastre. Bbiblia ne invata sa dam
intaietate controlului duhului nostru spunand "Incingeti-va coapsele mintii voastre."
ce poate sa insemne aceasta ? disciplinarea gandurilor, ele trebuiesc educate controlandu-le si
redirectionandu-le catre ceea ce poate fi frumos. In zilele noatre ,cand agitatia si
transformarile societatii lovesc cat mai des in noi, interesele se inmultesc si ne hartuiesc
gandurile . Ce putem face este sa asezam ordine in gandurile noastre si sa le asezam pe fiecare
dupa importanta lor, indepartandu-le pe cele parazitare. Sunt o imensitate de ganduri care
uneori ne framanta uneori o zi , o luna si apoi se pierd consumandu-ne o parte a energiei fara
nici un scop. Ceea ce nu prezinta importanta pentru existenta si implinirea noastra trebuie
indepartat pentru ca devine o mana pentru organism. Nu trebuie sa ceri de la viata ceea ce nu
poti face , este o limita pentru fiecare de aceea ssuntem diferiti, de aceea ne unim prin casatori
, pentru a ne completa lipsurile si pentru a forma un intreg , un univers mai bogat in gandire si in
realizarea lor. Gandurile rele sunt izvorul cuvintelor sau a faptelor de aceeasi natura daca nu

le judecam. Acestea trebuiesc lepadate si inlocuite cu ganduri pentru suflet , pline de dragoste

si adevar .Cum putem scapa de gandurile rebele?
Aplicand urmatoarele indemnuri: ...." tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinstit, tot ce
este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orce fapta

buna si orce lauda, aceea sa va insufleteasca".
Rugaciune: Indeparteazaa Doamne de mine , de la familia si prietenii mei tot ceea ce este
intunecat si sadeste in inima noastra, dragostea de viata si de adevaar.

marți, 13 iulie 2010

Hrana pentru inima si suflet

"Un cuvant spus la vremea potrivita, este ca niste mere de aur intr-un cosulet de
argintPhotobucket

Un poet german si-a petrecut o mare parte a studentiei la Paris. Strada pe care mergea zi de zi la
universitate era mai tot timpul aglomerata, dar a observat ca undeva intr-un colt sedea de multa
vreme o cersetoare. Acesta statea mereu cu capul in jos si cu mana intinsa. Poetul nu-i dadea
niciodata nimic, dar prietena acestuia ai intindea mereu cativa banuti. aceasta il intreaba:
_De ce nu-i dai nimic sarmanei femei? el ai raspunde;
__Trebuie sa-i dam ceva pentru inima , sa-si bucure sufletul nu trbuie sa-i punem niste banuti.
A doua zi plecand la universitate poetul si-a amintit de femeia din coltul strazii si a luat un
trandafir abia inflorit si l-a pus in mana cerssetoarei. Aceasta vazand trandafirul la strans in

mana si l-a privit pe poet, s-a ridicat de jos , aluat mana poetului si a sarutat-o. Apoi a plecat
strangand trandafirul la piept.Au trecut multe zile si poetul nu a mai vazut-o pe femeie cu
mana intinsa in locul stiut. Fata il intreaba pe poet ;
_ Din ce o fi trait femeia in aceste zile?

_Din trandafir , raspunse poetul.

Un cuvant bun , un gest frumos plin de iubire au un impact pozitiv asupra sufletelor noastre.
Rugaciune; Ma rog tie Doamne ca de la o zi la alta gandul meu sa fie pozitiv si sa pot duce la
implinire tot ceea ce ne este de folos.

luni, 12 iulie 2010

De ce nu asculta Dumnezeu toate rugaciunile?


"Cereti si nu capatati , pentru ca cereti rau, cu gand sa risipiti in placerile voastre."

Totdeauna Dumnezeu ne asculta rugaciunile, si totusi credem ca nu sunt luate in considerare de aceea uitam sa ne mai rugam. De obicei incepem sa ne rugam pentru ceea ce ne este necesar, dar apoi vom trece la un alt fel de rugaciuni in care cerem mai multi bani , mai multe masini sau case si ajungem la lacomie
.Daca tuturor celor care se roaga li se va implini rugaciunile atunci peste tot vor fi numai sefi , numai masini luxoase si case foarte mari.
Si copii nostri au multe dorinte ce vor a fi implinite , ei isi doresc sa priveasca foarte mult la televizor ,vor jucarii sofisticate , multe dulciuri, nu vor sa doarma niciodata ,nu vor sa mearga la scoala si multe altele. Daca ne iubim copiii, nu le vom indeplini aceste dorinte nechibzuite doar o mica parte din ele, pentru ca altfel nu vor mai deveni oameni adevarati si vor crede ca totul li se cuvine.
Putem sa ne dam seama ca nu toate sunt cu putinta si ca paradisul pe pamant trebuie creat de noi insine prin invatatura , prin munca,prin fapte bune si respectand legile universale. Deci Dumnezeu ne indeplineste aceste dorinte daca vom lucra corect si daca vom pastra masura, de aceea El alege prin dragostea si intelepciunea Sa rugaciunile acelea care ne fac oameni maturi si folositori care vom intelege unde am gresit si ce cale trebuie sa urmam.
Daca ne incredem in intentiile dragostei lui Dumnezeu si traim intr-o partasie intima cu El vom invata sa ne rugam in asa fel , incat El sa ne asculte. Dumnezeu doreste sa ne daruiasca din belsug, doar ceea ce considera ca este important.

Rugaciune: Ajuta-ma Doamne sa nu primesc ispita asupra dorintelor desarte si mangaie-ma cu muzica cea sfanta care imi inalta sufletul.

sâmbătă, 10 iulie 2010

"Ca tu sa traiesti..."


"Caci este un singur Dumnezeu , si este un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni "

Pe marele vapor "Titanic" erau printre calatori si o femeie cu copilul ei : mergeau la sotul peste ocean .

Cand sa anuntat naufragiul , au fost lasate in apa barcile de salvare , dar nu toata lumea a incaput in barci , pentru ca acestea erau putine la numar .
Sarmana mama s-a apropiat de balustrada vaporului si a cerut marinarelor sa o ia si pe ea intr-una din barcile de salvare . Unul dintre marinari a raspuns ca : " Mai este un singur loc . Amandoi nu puteti intra . "

Mama a sarutat copilul pentru ultima data si la dat marinarului sa-l duca in barca de salvare . Spunand : " Spune tatalui tau ca am murit , ca tu sa traiesti ! " , aceasta in cele din urma disparand printre valuri .

Un lucru mult mai mare a facut Mantuitorul pentru noi . Din pricina pacatelor noastre , trebuia sa murim , dar El ... a venit sa ne salveze .
Mantuitorul a fost rastignit ,pentru pacatele noaste ca noi sa traim vesnic ! Fericiti sunt aceea ce si-au pus increderea in Dumnezeu si pot sa spuna : " Si viata pe care o traiesc acum in trup , o traiesc in credinta in fiul lui Dumnezeu , care ma iubit si Sa dat pe Sine Insusi pentru mine . "

miercuri, 7 iulie 2010

Ce vei alege?

."..ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata,ca sa traiesti..."
"
Cine stie cum va arta viitorul? Nimeni nu poate spune ce se va intampla in urmatoarea secunda. Cum ar putea sti cineva ce ne rezerva viitorul? Vrajitoria , cititul horoscopului, spiritismul sau alte asemenea practici duc la o inrobire satanica , la ganduri rele si depresii nervoase. Din pacate oamenii le considera lucruri neutre si cauta sa afle viitorul prin aceste practici necrestinesti.Altii cauta viitorul fericit in succesul din cariera, in castigarea de multi bani sau in trairea unei vieti pline de lux.Poate si tu te intrebi "Ce pot face eu pentru a avea un viitor fericit ?"
Trebuie sa stim cu totii un lucru : Tu insuti iti hotarasti viitorul! Dumnezeu Creatorul nostru ne ofera doua solutii, care sunt citate in versetul de astazi. Eu sau tu ne decidem singuri viitorul pentru ca Dumnezeu ne-a dat noua oamenilor o gandire si o vointa libera.
Fiecare din noi are dreptul sa aleaga ceea ce doreste El nu forteaza pe nimeni, dar ar dori ca noi sa alegem binecuvantarea, viata un viitor fericit si plin de implinire. Dumnezeu ne iubeste si niciodata nu doreste raul asupra noastra, din contra se intristeaza cand vede ca Raul reuseste sa puna stapanire pe noi. Pentru bucuria sufletului nostru exista dragostea lui Dumnezeu care ne cheama prin vocea noastra interioara pe care trebuie sa o urmam. Acum este momentul decisiv ; ce vei alege? O vesnicie plina binefaceri si glorie se afla inaintea ta , daca stii sa il primesti pe Isus in inima ca Mantuitor al tau. Deschide-ti inima pentru a desscoperi gandul cel bun facator de minuni.
Rugaciune: Vino in inima mea Doamne si hotaraste in locul meu iar eu voi canta Laudat fie Domnul, cu mare-a puterilor Sale.

duminică, 4 iulie 2010

Sfaturi crestinesti


"Am ajuns la constiinta ca tot ce face Dumnezeu dainuieste in veci, si la ce face nu mai este nimic de adaugat si nimic de scazut..."

Rugaciunea noastra sa fie:" Doamne , ce fapte mi-ai pregatit Tu astazi? O, ajuta-ma sa le recunosc si sa umblu in ele!"
Trebuie sa fim gata sa umblam in faptele bune pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru noi. Pe de o parte putem fi siguri ca Dumnezeu nu ne da mai multe fapte de facut decat suntem capabili sa facem, iar pe de alta parte El ne va da in acelasi timp mijloacele necesare ca sa facem aceste fapte: Putere , timp, mijloace financiare. Sa-l lasam pe Dumnezeu sa hotarasca ce fel de fapte si cate fapte sa facem, si astfel sa-i slujim.
Oricare ar fi dificultatile pe care le intalnim pe calea vietii , sa nu contam pe altcineva decat pe Mantuitorul pentru a le face fata.
El va da scolarului ajutorul de care are nevoie, ca si unei vaduve painea necesara pentru cresterea copiilor sai. Mantuitorul doreste ca atitudinea noastra sa fie aceea a unor oameni care asteapta in liniste, cu incredere interventia Sa, fara a ne agita si a ne indoi de El.
Fara Hristos, toate incercarile noastre de a face fapte bune nu sunt altceva decat rodul unui pom salbatic.
Rrugaciune: Adevaratul Dumnezeu m-a iubeste de aceea primesc in fiecare zi sanatate fizic si psihic si tot ceea ce-mi este de folos.

vineri, 2 iulie 2010

Vai de cei care....




"Ale cui sunt vaietele? Ale cui sunt oftarile...?"

"...Vai de cine este singur si cade,fara sa aiba pe altul sa-l ridice.

"...Vai de cel rau ! Lui ii merge rau, caci va culege rodul faptelor lui".

"...Vai de cei ce dis-de- dimineta alearga dupa bauturi ametitoare, si sed pana tarziu in noapte si se infierbanta de vin"

"Vai de cei ce trag dupa ei nelegiuirea cu funiile minciunii..."

"Vai de cei ce numesc raul bine, si binele rau, care spun ca intunericul este lumina, si lumina intuneric, care dau amaraciunea in loc de dulceata, si dulceata in loc de amaraciune"

"Vai de cei ce se socot intelepti si se cred priceputi"

"Vai de cel ce zideste casa cu nedreptate si odaile cu nelegiuire; care pune pe aproapele sau sa lucreze degeaba, fara sa-i dea plata"

Sunt cateva din proverbele care ne spun adevarul, daca ai gresit vreo-data si te regasesti aici printre randuri nu-i tarziu pentru a cere iertare...

Cele mai frumoase cuvinte care aduc iertarea sunt ;

Rugaciune: Doamne, Te rog iarta-ma
Iti multumesc
Te iubesc.

Daca vrei sa ierti pe cineva sau sa inveti pe altii sa ierte mai intai iarta-te pe tine ,si lucreaza asupra ta in profunzime iar cei din jurul tau se vor schimba.

Despre nesiguranta


"Aduceti-va aminte ca in vremea aceea erati fara Hristos ... Straini de legamintele fagaduintei , fara nadajde si fara Dumnezeu in Lume . "

Priviti un copil care invata sa mearga prima data pe bicicleta cu doua roti si veti vedea cat de nesigur este . Cel care il invata alearga dupa el pe strada , tinand mana pe partea din spate a sezutului , dandu-i curaj copilului si totodata o senzatie de echilibru .
Acesta are tot timpul increderea ca cel din spate il sustine , ceea ce nu este adevarat ! Totul continua ca mai inainte pana cand copilul realizeaza ca sustinatorul nu mai tine mana pe bicicleta .
Roata din fata va merge in zig - zag , si dupa nici un metru biciclistul va pierde controlul cazand la pamant .
Ce sa intamplat ? Nesiguranta care sa declansat in momentul cand biciclistul si-a dat seama ca este singur . Toti oameni au nevoie sa stie ca este o mana atotputernica pe saua vietii lor , care le asigura echilibrul in toate imprejurarile . Dar oameni din fire sunt fara nadejde , de aceea in inimile lor domneste nesiguranta !
Iata de ce trebuie sa ne punem increderea in Dumnezeu , El este singurul care poate face ca nesiguranta sa dispara .

Rugaciune : Iti multumesc Tie Doamne , pentru ca ai transformat clipele negre in clipe luminoase si ai sadit in inima mea , siguranta de care aveam nevoie .

Busola vietii


"Iarba se usuca, floarea cade; dar Cuvantul Dumnezeului nostru ramane in veac."
Un pescar batran se ratacise de multe ori pe mare, de aceea mai multi prieteni i-au cumparat o busola si l-au invatat cum sa o foloseasca. Cand a plecat din nou la pescuit si-a amintit ca are busola si a luat-o cu el. Dar ca de obicei s-a ratacit nemaistiind cum sa procedeze si nu a mai gasit tarmul. L-au adus laa tarm tot prietenii care l-au intrebat ce ce nu a folossit busola.
El le-a spus ca a incercat dar vrand sa mearga spre nord , acul arata mereu sud -vest, ba chiar a incercat sa forteze acul sa indice in directia dorita de el , fiind foarte convins ca el stie directia impunandu-i chiar si busolei sa indice acolo unde el dorea.
Batranul a vrut ca busola sa asculte de el nu el sa urmeze busola.Nu se intampla asa si in viata de zi cu zi? Multi dintre noi ar dori sa schimbe sensul bibliei in favoarea intereselor .
Biblia va ramane precum o stanca in mijlocul valurilor gandirii si parerilor omenesti.Ea ne indica directia pe care este normal sa o urmam, este busola noastra de zi cu zi.
De aceea nu trebuie sa ne indepartam de la celea Aadevarului , si chiar daca am gresit este bine sa ne reorientam .
Rugaciune: Doamne invata-ma sa-ti cunosc marirea si bunatatea, da-mi inima curatasi increderea deplina de a te urma.

joi, 1 iulie 2010

Imbuibarea si ingrijorarile




"Luati seama la voi insiva, ca nu cumva sa vi se ingreueze inimile cu imbuibare de mancare si bautura, si cu ingrijorarile vietii acesteia..."
Moliere a spus "Sa mancam ca sa traim, nu sa traim ca sa mancam." Daca noi oamenii am fi urmat acesta filozofie , am fi fost scutiti de multe suferinte.Una dintre virtutile omului crestin este cumpatarea, iar aceasta nu numai in privinta imbuibarii cu mancare sau bautura , ci in toate situatiile in care ar putea sa ne robeasca. Tot asa este si cu privire la ingrijorarile vietii.
Ingrijorarile aduc doar apasare asupra sufletului nostru, prin preocuparea timpului cu astfel de ganduri. Dar ingrijorarile vietii nu numai ca ne fac viata amara ne rapesc bucuria, si totodata il necinstesc pe Dumnezeu care a spus"Nu va ingrijorati de nimic".Dumnezeu este belsug si trebuie sa ne incredem in El neconditionat. Sa luam seama si sa veghem la cumpatare.
Rugaciune: Multumim Doamne pentru toate cele care ni le daruiesti zi de zi , neconditionat.