PERSOANE INTERESATE

vineri, 11 iunie 2010

Spiritul de aparare.


"Si voi parintilor, nu intaratati la manie pe copii vostri, ci cresteti-i in mustrarea si invatatura Domnului."
Intr-un moment din copilarie cu totii ii nemultumim pe parinti ,care ar trebui sa dezvolte in noi spiritul , gandirea si abilitatile. Dar sunt copii care primesc drep ivatatura doar atat,"Tu vei fi intotdeauna un om de nimic."
Aceste cuvinte repetate isi croiesc drum atat de adanc in suflet incat cuvintele nu mai pot fi indepartate.
Asa se ajunge ca unii copii sa sufere de aceasta neglijenta verbala a parintilor,iar unii chiar au fost determinati sa dovedeasca acestora ca nu au dreptate. Copilul ramane cu acesta inclinatie toata viata, de a dovedi cuiva ca el nu este un om de nimic. Chiar si atunci cand persoana nu mai exista el v-a incerca acelasi lucru crezand ca toti au aceiasi viziune asupra sa. Orice atentionare a dezlantuit in copil spiritul de aparare fata de vechea greseala care l-a urmarit in viata.
Parintilor ,nu procedati asemenea acestui exemplu ,in fata voastra sta o mare invatatura.
Rugaciune:Am invatat in fiecare zi ca succesul vine din invatatura si din toate vorbele spuse si auzite , de aceea multumesc tie Doamne pentru toate gandurile bune.

2 comentarii:

  1. Asa este. În calitate de parinte constat cât de greu este sa evit aceasta capcana.
    "Moartea si viata sunt in puterea limbii" (Proverbe18:21) ...cuvintele pe care le rostim au un impact mult mai mare decât ne imaginam.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur ca da , la fel si gesturile noastre si ceea ce mancam ne reprezinta.Noi avem puteri divine dar cu greu ne debarasam de ceea ce am copiat de la parinti si nu numai.

    RăspundețiȘtergere