PERSOANE INTERESATE

miercuri, 30 iunie 2010

Adevarata prietenie


"Nu este mai mare dragoste deact sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai."

In primul razboi mondial ,doi prieteni nedespartiti se aflau pe campul de lupta; unul dintre ei a fost ranit si nu mai putea fi salvat pentru ca intreaga zona era strabatuta de gloante. Ramas in urma prietenul sau a vrut sa-l salveze dar superiorul sau l-a retinut spunandu-i ;"Nu poti face nimic , de altfel vei fi si tu impuscat".Dar tanarul intr-o fractiune de secunda a luat-o la fuga prin mijlocul gloantelor. La putin timp s-a intors cu prietenul sau mort, iar el insusi era ranit.Superiorul i-a spus "Vezi nu s-a meritat." dar totusi era impresionat. Tanarul ia replicat:" Ba da " s-a meritat cand am ajuns el mi-a spus ultimile cuvinte," Stiam ca ai sa vii".
Mai exista astazi asemenea prietenii?
Rugaciune: Da-mi Doamne sanatate si liniste pentru a putea darui mai departe ceea ce am prin har divin.

marți, 29 iunie 2010

Nu uita!


"Cererile spun slava lui Dumnezeu si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui"
Nu uita ca exista Dumnezeu_Dumnezeul Iubirii. Multi au zis ca ei nu cred asa ceva ca nu l-au vazut niciodata.Dar sa ne gandim bine ca atunci cand ni se intampla ceva rau il stigam foarte tare .Asa sa intamplat si in timpul cand doi prieteni se plimbau la marginea unei paduri. Credinciosul ii spune prietenului sau cat de frumoasa este natura pe care Dumnezeu a creat-o. A fost deajuns sa pomeneasca de Dumnezeu ca prietenul sau a inceput sa-si bata joc de el, ceea ce nu este exclus sa ti se intample si tie. Prietenul ii spune credinciosului ca numai prostii cred inDumnezeu. Plimbandu-se ei asa si tot discutand, norii au inceput sa se inchida la culoare si dintr-o data au inceput fulgere sa brazdeze cerul si tunetele se auzeau cu putere. Necredinciosul speriat de fulgerele stralucitoare se uita in sus si incepu sa-si faca cruce ,atunci prietenul la intrebat ;
De ce iti faci cruce daca numai prostii cred in El?
Acesta nu ia raspuns; dar ma intreb cati dintre noi nu fac la fel?
Nu uita ca exista un mare dusman al sufletului care este plin de ura si minciuna si care este la tot pasul facand lucruri urate printre noi. Alege-l pe Dumnezeu si indeparteaza-l pe cel Rau.
Rugaciune: Esti prezent Doamne in fiecare particica din mine si in tot ceea ce fac in fiecare zi.
De aceea te rog Doamne sa nu ma parasesti.

luni, 28 iunie 2010

Omul....


"Omul socoteste ca toate caile lui sunt fara prihana,dar cel ce certeteaza inimile este Domnul"
"Omul de bine capata bunavointa Ddomnului"
"Omul chibzuit ia seama bine cum merge".
" Un om credincios este napaadit de binecuvantari"
" Planurile omului harnic nu duc decat la belsug"

"Un om intelept este plin de putere"
'Omul milostiv va fi bineccuvantat"
" Pe buzele omului priceput se afla intelepciunea"
" Oamenii fara prihana mostenesc fericirea"
(Proverbe)
Rugaciune: Multumesc Doamne ca mi-ai daruit toate calitatile si totodata linistea sufletului.

sâmbătă, 26 iunie 2010

Stii ce este rugaciunea?


"Intr-o zi ,Isus se ruga intr-un loc anumit.Cand a ispravit rugaciunea , ucenicii Lui i-a zis:"Doamne, invata-ne si pe noi sa ne rugam" "!
Rugaciunea nu este numai o rostire de dorinte, nu este numai un strigat la necaz sau o cantare de lauda, ci este o stare de luare aminte, de asteptare si de ascultare atenta la cele de sus.A ne ruga inseamna a vorbi cu Dumnezeu si a ne recunoaste pacatele pentru care cerem iertare iar atunci cand consideram ca am fost iertati ai vom multumi pentru aceasta.
Cine se roaga mult , cunoaste mai bine voia lui Dumnezeu. Intreaga viata a Domnului Isus a fost o rugaciune si ucenicii erau impresionati pentru rugaciunile sale si pentru faptul ca se retragea intr-un loc linistit .Acolo unde era numai El si Dumnezeul Sau.
Rugaciunea in fiecare dimineata este datatoare de liniste , si gasim in ea modul de a fi condusi pe intrg parcursul zilei de catre Dumnezeu.
Rugaciune; Sculandu-ne din somn cadem catre Tine, Bunule, si cantaare ingereasca stigam Tie,Puternice ;Sfant Sfant Sfant esti Ddumnezeule.

Abaterea , o atentionare!


"Caci va veni vremeacand oamenii nu vor suporta invatatura sanatoasa;"
Avem dea face cu prabusirea morala , marea depravare, crimele violentele sunt rezultatul abaterii de la invatatura sanatoasa a Bibliei .Daca stim ca Adevaarul este credinta toate aceste manifestari de care auzim in fiecare zi, aceste abateri sunt facute de catre ateisti.
Adevarul afirma ca exista Dumnezeu , care a creat lumea si omul, ateismul infirma acest lucru.Evolutionismul spune ca lumea si omul au aparut din intamplare, ca omul este un gen de animal evoluat.
Poate de aici si concluzia ca omul este de origine animala, de ce sa nu se comporte la fel ca animalele.
Cine sunt acestia ? Sunt adversarii credintei a Adevarului. Ei nu au reguli , nu respecta pe cel credincios,din contra il ponegreste si nu se inchina.
Rugaciune: Sunt multumita pentru tot ceea ce am , cred in tine Doaamne si te chem sa fii prezent in viata mea.

vineri, 25 iunie 2010

Natura pacatoasa a omului


"Chiar daca -si ascunde ura in prefacatorie, totusi rautatea lui se va desscoperi"

Omul este incercat de multe pacate in viata, unul dintre ele este ura. Ura sa extins de la un capat in altul al pamantului. ura exista intre popoare intre partide , in familie, intre frati, vecini si cunoscuti.
Exista ura intre angajati si subalterni , intre saraci si bogati . Aceasta latura a naturii omului este traita din plin la nivel mondial si foarte putin incearca o schimbare citind biblia sau amintindu-si de Isus Hristos care a murit pentru noi.Pentru toti cei stapaniti de ura , dragostea este singurul ssimbol care poate detrona acest pacat.
Forta ei este mult mai puternica decat cea a urii.O multime de oameni chinuiti de acest pacat al urii si-au dat seama ca aceasta nu face decat sa-i schimonoseasca de furie si au acceptat schimbarea prin credinta.Dragostea divina aa devenit biruitoare in inima lor si toate energiile de jur imprejurul lor se schimba.Te afli printre cei fericiti? gandeste-te la aceasta intrebare!
Rugaciune: Multumesc Tie Doamne ca sufletul meu este curat si ma ajuti sa sadec dragoste in inima mea.

miercuri, 23 iunie 2010

Unde este iadul?

"Am sa va arat de cine sa va temeti"

Intr-un parc o pereche mai in varsta isi savureaza clipele de relaxare si totodata contemleaza privelistea naturii.De ei s-a apropiat un barbat care intrand in vorba au ajuns la discutia despre vesnicie si creator;.atunci doamna intreaba:
-Credeti ca exista iad? la care ultimul venit raspunde:
_Da ,cred ca exista.Iadul este locul unde Dumnezeu nu este prezent, iadul este despartirea vesnica de Dumnezeu. Iadul este destinst diavolului si ingerilor sai, si va fi locul vesnic al tuturor oamenilor care mor neampacati cu ei insusi si cu Dumnezeu. Iadul este locul invinovatirii de sine, al remuscarii, al invidiei ,al rautatii din om .Iadul este o realitate. Cei doi privira trist unul la altul . la care cel de-al treilea adauga:
_Dar Ddumnezeu nu vrea ca omul sa ajunga in iad , El va mai da o sansa sa va schimbati si sa credeti in El si atunci ve-ti fi iertati si ve-ti fi eliberati de toate cele rele.
Rugaciune: Vino Doamne si revarsa in inima mea iubire, in mintea mea ganduri pozzitive si pune pe limba mea vorbe frumoase , sa pot sa te laud asa cum imi place.


marți, 22 iunie 2010

Zgarcit sau lacom


"Apoi le-a spus "vedeti si pazitiva de orice fel de lacomie de bani; caci viata sa nu sta in belsugul avutiei lui".
Unul dintre pacate este lacomia ,acesta se poate manifesta prin afi econom.daca lacomia ajunge in inima atunci economia trece la zgarcenie, si mai tarziu poate fi descoperita.Zgarcenia si lacomia sunt doua pacatecare pot acapara inima si casa crestinului, inimile noastre sunt inselatoare.De aceea ar trebui sa ne gandim mult mai mult in tot ceea ce facem . Uneori incercam sa lucram ore suplimentare pentru bani ceea ce ne arata lacomia. Nu trebuie sa te epuizezi pentru a avea castig sau pentru a dobandi ceea ce are prietenul sau vecinul.
Multe persoane au devenit lacome de avutii si nu s-au gandit niciodata ca pot sa piarda chiar si sanatatea pentru aceasta, sau pur si simplu sa-si piarda agoniseala de o viata.
"Caci iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii, care au umblat dupa ea, au ratacit de la credintasi s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri".
daca ne gasim bogatia in credinta si avem indemanare in tot ceea ce facem lucrurile pamanresti vor avea un pret mic in ochii nostri .
Rugaciune : Fiecare clipa a vietii mele ,o traiesc in liniste si multumire ,gasesc si revars in tot ceea ce fac dragoste si iubire pentru ca Tu Doamne esti alaturi de mine.

Vorbirea ne arata ceea ce suntem!


"Despre ce vorbeati unul cu altul pe drum?"

Cei mai multi oameni doresc sa le vorbeasca altora. Sunt putini oameni care au rabdarea de a asculta cu atentie si sa-l inteleaga pe celalalt.Ascultarea celuilalt inseamna respectul ce il ai fata de el.
Cuvintele au o putere incredibila, ele pot rani sau vindeca.Tacerea rareori face rau , insa vorbirea multa si flecareala sunt ca o urgie.
Nimic nu ne tradeaza mai usor ceea ce suntem ca vorbirea noastra. Gandurile le putem ascunde ,ele nu se vad, faptele sunt facute in functie de imboldul produs datorita situatiei in care ne aflam,dar cuvintele ne tradeaza usor. In spatele unei fapte putem sta ascunsi mai mult timp decat in spatele unui cuvant; cuvantul folosit ne arata interiorul nostru.Cuvintele pot rani ele sunt ca niste sageti , sulite sau sabii. Daca aceste instrumente sunt manuite gresit ele pot taia sau ucide
.
Rugaciune: Sunt constient de fiecare clipa pe care o traiesc si sunt constient pentru cuvintele pe care le rostesc , tie iti multumesc Doamne ca-mi umpli mintea cu fapte bune.

luni, 21 iunie 2010

Indemn si fagaduinta


"Sa nu vi se tulbure inima."


Cat de usor ni se tulbura inima si cat de usor trecem de la ostare la alta.Nimeni nu scapa de acesta tulburare , pentru ca atunci cand te astepti mai putin te poate lovi pe neasteptate o asemenea veste care poate dezlantui o furtuna mai mare decat capacitatea ta de arezistenta.
Sunt atatea situatii in viata care ne arata cat de slabi suntem uneori si cat de usor ne tulburam .Poti sa-ti amintesti de ceva urat din trecut ,poti sa primesti o veste rea si gata deja transformarea se simte in inima ta ca o furtuna , gandurile navalesc la poarta mintii si ingrijorarile isi fac aparitia.Ce-i de facut atunci cand se tulbura inima si sufletul se chinuie suferind?
In aceste imprejurari se vede cat de buna este credinta si cat ne este de folos aceasta , pentru ca Dumnezeu este mult mai mare decat inima noastra.
Rugaciune: Din adancuri am strigat catre tine Doamne Isuse Hristoase , Fiul lui Dumnezeu milueste-ma pe mine pacatosul .Iti sunt recunoscator pentru tot ce am.

sâmbătă, 19 iunie 2010

Toate spre binele nostru.


"De alta parte stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu".

Un miner , om temator si cu credinta in Dumnezeu , a crezut cuvintele acestui verset, de aceea cand avea cate un necaz spunea "Toate spre binele nostru."
Intr-o zi , cand trebuia sa fie coborat cu alti oameni in mina, veni un caine si-i fura mancarea infasurata intr-o hartie. Credinciosul a fugit dupa caine pentru ca sa isi recupereze mancarea.Cel care coordona coborarea nu a mai avut rabdare ca sa il astepte pe miner si a ordonat coborarea colegilor.Acestia in timp ce coborau in mina strigau in gluma si in bataia de joc a celui ce alerga dupa caine "Toate spre binele nostru."
Intr -adevar ,chiar si aceasta intamplare a fost spre binele credinciosului, pentru ca s-a rupt cablu care ii cobora pe acei colegi in mina si acestia au suferit accidentul de munca.Asa pazeste Dumnezeu pe cei ce se incred in El.Chiar si in necazuri, greutati , lipsuri este ascunsa cate o binecuvantare.

Rugaciune: In tot ceea ce fac gasesc puritatea pe care Dumnezeu o doreste, si-ti multumesc Doamne pentru cugetul curat.

Invata sa ai rabdare


"Fiule , pazeste sfaturile tatalui tau si nu lepada invatatura mamei tale; leaga-le necurmat la inima, atarna-le de gat."

Un tanar de vreo saisprezece ani era din ce in ce mai nemultumit, in una din zile se planse unui prieten mai in varsta spunandu-i "Nu ma mai inteleg cu tatal meu. In fiecare zi ne certam. El este atat de demodat si nu are idee cum stau lucrurile astazi. as vrea sa plec de acasa."
Prietenul i-a raspuns ; " Te inteleg bine si eu cand aveam varsta ta , tatal meu era la fel de dificil, dar cu astfel de oameni mai in varsta trebuie sa ai rabdare. Ei se dezvolta de obicei mai incet dar dupa ce au mai trecut vreo zece ani comunicam foarte bine cu el. Dar acum cand eu am 37 de ani ii cer sfatul tatalui meu la orce problema am, asa se pot ei schimba."
Sper ca acel tanar sa fi pus aceste cuvinte la inima.Problema aceasta apare la orice generatie, de aceea cei tineri ar trebui sa-i asculte pe cei care au o experienta de viata.Deci sa nu gandim si sa vorbim arogant.Iar cei mai in varsta sa nu uite ca si ei la tinerete gandeau la fel ca tanarul acesta.
Invata sa ai rabdare si sa-i asculti pe cei batrani.
Rugaciune: Toate implinirile mele si toate clipele frumoase sunt inspiratia ta Doamne ,invata-ma sa am incontinuare rabdare pentru aplacere de viata.

vineri, 18 iunie 2010

Nu mai amana!


"Caci Eu, Domnul, voi vorbi; ce voi spune se va implini si nu va mai fi amanat".

Un tanar chinuit de problemele sale si mustrat de constiinta sa a luat hotararea de a se intoarce la Dumnezeu . Dar a luat hotararea, ca va face aceasta peste jumatate de an. Dupa ce a trecut timpul a jurat ca se va intoarce la credinta peste o luna, iar dupa ce a trecut luna , si-a propus sa o ia in serios in ziua urmatoare. Intamplarea a facut sa moara in acea zi intr-un accident.Ultima lui suflarea a fost "Prea tarziu". !" Prea tarziu!". .Acelasi lucru se intampla si cu noi cand avem de rezolvat o problema , amanam. Amanam sa mergem la doctor, iar acolo aflam cu regret ca am ajuns prea tarziu. Aztazi suntem atat de constienti de aceste lucruri si totusi le amanam , dar avem posibilitatea de a ne impune rezolvarea acestor probleme, pentru ca Dumnezeu ne asteapta in fiecare clipa ca sa fim acolo unde trebuie la momentul potrivit. Sa nu amanam , este poate ultima noastra sansa!
Rugaciune: Sunt constienta in fiecare clipa de dragostea ta care ma fereste ,ma inspira si ma protejeaza si te rog Doamne continua sa ma indemni sa iau deciziile cele mai intelepte.

miercuri, 16 iunie 2010

Nesiguranta?


"V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica."
Nesiguranta nu este altceva decat masca nestiintei si inseamna sa te indoiesti de cineva care iti afirma un lucru clar, suspectandu-l de minciuna. Cand in fata unor afirmatii atat de clare , ca din versetul de mai sus , te refugiezi sub fel si fel de pretexte ca sa nu recunosti realitatea , inseamna ca -l invinuiesti de inselaciune pe cel care a vorbit.
Daca le vom pune oamenilor crestini intrebarea "Sunteti mantuit?." foarte putini vor raspunde cu siguranta : "da slava lui Dumnezeu." sunt. Multi vor spune : Nu stiu .Sper ca voi fi.sau "ma straduiesc".
De unde vin aceste raspunsuri ? Din nesiguranta.
Rugaciune : Doamne da-mi putere si tarie sa nu pun la indoiala Cuvintele si faptele Tale pentru a putea sluji adevarul si viata.

marți, 15 iunie 2010

Vreau tot...

"De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este voia Domnului".



Copilul izbucni in plans , mama il lua in brate intrebandu-l " Ce doresti dragul mamei?". Copilul a aratat un bibelou din vitrina.Mama i l-a dat , dar lucrul acesta nu l-a multumit pe copil . A inceput sa planga din nou . "Ce mai doresti?" a intrebat mama. Printre lacrimi si sughituri copilul a spus " Vreau tot ce nu am voie sa am."
Aceasta dorinta a vointei este veche, din gradina Edenului.Acolo prin neascultare fata de cuvintele lui Dumnezeu , omul sub inspiratia diavolului si-a aratat aceasta dorinta.
Dorinta aceasta vine din natura pacatoasa a omului. Mic si mare , tanar sau varstnic, invatat sau mai putin invatat isi manifesta tot timpul vointa proprie.
De aici apar neintelegeri , certuri, dezbinari si alte rele.Unica solutie de indreptare se gaseste in ascultarea de Mantuitorul care spune:."Invatati de la mine , caci Eu sunt bland si smerit cu inima."
Rugaciune :In fiecare zi descopar ca sunt foarte multumita de linistea pe care o revars asupra tuturor.

luni, 14 iunie 2010

Sa luam seama


"Cine este intelept, sa ia seama la aceste lucruri si sa fie cu luare aminte la bunatatile Domnului".
Sa luam seama la lucrarea creatiei lui Dumnezeu:Ridicati-va ochii in sus si priviti! Cine a facut aceste lucruri? El le cheama pe toate pe nume; asa de mare e puterea si taria lui, ca una nu lipseste."
Sa luam seama la dragoste lui Dumnezeu: "Dragostea lui dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu , ca noi sa traim prin el".
Sa luam seama ca mantuirea este aproape de noi: "Cuvantul este aproape de tine: in gura ta si in inma ta. Si cuvantul acesta este cuvantul credintei, pe care il propavaduim noi.Daca marturisesti deci cu gura ta pe ISUS ca Domn, si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit."
Sa luam seama ca fara credinta nu suntem placuti lui Dumnezeu:" Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta."
Rugaciune: Nu ma lasa Doamne sa trec far sa vad creatiile tale care imi aduc inca odata credinta ca tu existi.

duminică, 13 iunie 2010

Ce spunem noi? Ce spune Dumnezeu?


"Eu- zice Domnul- te voi invata si-ti voiarata calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
-Omul este un produs al evolutiei_"Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau"
-Savureaza viata atat timp cat iti merge bine._"Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu."
Banii deschid toate usile. _"Iubirea de bani este radacina tuturor relelor."
-Cu cat un om este mai putin constiincios, cu atat are mai multe succese in viata.-"Asa ca fiecare din noi are sa dea socoteala despre sine insusi lui Dumnezeu"
-Sanatatea este cea mai mare fericire.-"Ferice de omul care ...isi gaseste placerea in Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la legea lui."
-Prin faptele noastre bune, putem castiga cerul.-"Omul nu este socotit neprihanit, prin faptele Legii."
-Mimeni nu poate fi sigur ca poseda viata vesnica.-"Cine crede in Fiul, are viata vesnica."
Rugaciune : Zi si noapte ma rog tie Doamne pentru invataturile tale care imi aduc bucurii.

sâmbătă, 12 iunie 2010

Povara pacatelor


"Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava Domnului"(Romani3.23)
Intr-un sat de munte traia un om cocosat , care dorea mult de tot sa poata privi in sus spre cer.Dar intr-o noapte se petrecu ceva in viata lui.Se parea ca in visul sau ca s-a intalnit cu un inger care l-a intrebat;
-Ce duci in spate omule?
-Neputinta mea de a privi spre cer - o cocoasa, ofta omul cu tristete.
-Da-o in coace si priveste spre cer ! zise ingerul intinzand mana dupa cocoasa omului.Asfel omul se intoarse acasa drept ca o lumanare.
Din punct de vedere spiritual , toti oamenii au cate o " cocoasa". si pe toti ne impiedica cate ceva sa privim in sus,spre cer.
Multi poarta asupra lor povara poftelor firii pamantesti, altii poarta greutatea gandurilor lumesti, altii sunt cocosati de ura, de neintelegeri, de tot felul de dorinte rele, de vorbire de rau, invidie ,gelozie si de atatea alte pacate. Altii nu vor sa-si faca timp si nu simt nevoia sa priveasca in sus, acesta este omul pacatos care isi poarta povara fara sa inteleaga pe altii.
Rugaciune; Clipa de clipa te simt langa mine ,Doamne care ma pazesti: sadeste in mine puterea de a privi spre cer si de a-ti vedea stralucirea.

vineri, 11 iunie 2010

Spiritul de aparare.


"Si voi parintilor, nu intaratati la manie pe copii vostri, ci cresteti-i in mustrarea si invatatura Domnului."
Intr-un moment din copilarie cu totii ii nemultumim pe parinti ,care ar trebui sa dezvolte in noi spiritul , gandirea si abilitatile. Dar sunt copii care primesc drep ivatatura doar atat,"Tu vei fi intotdeauna un om de nimic."
Aceste cuvinte repetate isi croiesc drum atat de adanc in suflet incat cuvintele nu mai pot fi indepartate.
Asa se ajunge ca unii copii sa sufere de aceasta neglijenta verbala a parintilor,iar unii chiar au fost determinati sa dovedeasca acestora ca nu au dreptate. Copilul ramane cu acesta inclinatie toata viata, de a dovedi cuiva ca el nu este un om de nimic. Chiar si atunci cand persoana nu mai exista el v-a incerca acelasi lucru crezand ca toti au aceiasi viziune asupra sa. Orice atentionare a dezlantuit in copil spiritul de aparare fata de vechea greseala care l-a urmarit in viata.
Parintilor ,nu procedati asemenea acestui exemplu ,in fata voastra sta o mare invatatura.
Rugaciune:Am invatat in fiecare zi ca succesul vine din invatatura si din toate vorbele spuse si auzite , de aceea multumesc tie Doamne pentru toate gandurile bune.

Universul creat de natura !

joi, 10 iunie 2010

Oaspetele divin





"El insusi a zis: Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi"

Venise noaptea . Padurea parea ca doarme ,o liniste ca in povesti se asternu peste deal.Doar din cand in cand cate o adiere de vant se facea simtita miscand frunzele copacilor.Satul dormea intr-un somn adanc ,doar o singura casa avea fereastra luminata. La masa statea un barbat aplecat asupra Bibliei, el cite si in acelasi timp simtea prezenta luminoasa a celui care a murit pe cruce pentru pacatele sale si care a spus :"iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele."
Barbatului i se parea ca Invatatorul venise din cer si statea de vorba cu el.Era ceva minunat se vedea pe fata batranului acest lucru care printe altele stia ca Mantuitorul venea acolo, pentru ca El Insusi a spus: "daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el,si el cu mine."
Barbatul , desi trecuse prin necazul pierderii sotiei, acum gasise un sfatuitor pentru toate problemele vietii, acesta stinse lumina ,dar inca nu dormea ci cugeta la Acela care il calauzise in chip asa de minunat.De aceea viata sa decurgea normal in liniste totul datorandu-se oaspetelui sau divin , mantuitorul sufletelor.
Rugaciune : Nu ma parasi Doamne ,fii mereu alaturi de mine in tot ceea ce fac pentru a putea sa merg in lumina.

Oglinda biblica


"Caci daca asculta cineva Cuvamtul si nu-l implineste cu fapta, seamana cu un om, care isi priveste fata fireasca intr-o oglinda;si dupa ce s-a privit , pleaca si uita indata cum era.'"
Asa s-a intamplat si in acele vremuri , cand s-a descoperit oglinda, cei care s-au privit pentru prima oara s-au speriat , reactionand fiecare dupa instinct ,spargandu-le. Dar s-a intamplat si mult mai tarziu cu anumite regine care dupa ce au trecut printr-o boala ,uitandu-se in oglinda si vazandu-si chipul brazdat de riduri ,au reactionat la fel.Asa stau lucrurile si cu sufletul, pacatosul nu poate suferi oglinda Evangheliei in care se arata uratenia sufletului. Privind in oglinda biblica vom vedea ca tot trupul este bolnav de la cap si pana in talpi iar inima sufera datorita faptului ca nu vrem sa vedem unde gresim .
Sa nu ramanem indiferenti in fata unei imagini atat de jalnice si nici sa nu spunem ca se potriveste aproapelui nostru. Imaginea din oglinda biblica este a noastra, a tuturor , nu ne ramane decat sa ne curatam cu apa care este Cuvantul lui Dumnezeu.Sa acceptam curatirea prin ascultarea de Cuvantul Sau.
Rugaciune : Multumesc doamne ca in fiecare zi imi dai putere sa vad tot ceea ce este bun atat in mine cat si in cei din jur.

marți, 8 iunie 2010

Centrul vietii spirituale


"Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea..."

In vederea unei vizite a unui rege pe o fregata militara printre alte masuri de curatenie, a fost mutat pe tarm un papagal care avea obiceiul dea spune vorbe urate.
Acest papagal traia pe acest vas militar de mai multa vreme, si invata cu usurinta cuvinte noi.
Cand comandantul sef a facut o vizita pe fregata a fost injurat de catre papagal in cel mai pur jargon marinaresc de aceea atrebuit sa -l mute de pe vas.
Se impun doua intrebari: De unde a invatat papagalul sa injure ?
De ce nu au fost trimisi pe tarm si ofiterii de la care papagalul a invatat acele injuraturi .
Dumnezeu spune : " Nici un cuvant stricat sa va iasa din gura ".
Cum ar putea face omul acest lucru ?
Prin puterea sa nu poate face nimic bun . Trebuie ca in inima _ centrul vietii sufletesti _ sa aiba loc o schimbare prin credinta si pocainta.
Atunci inima va da afara cuvinte si ganduri potrivite cu starea cea sa noua .
Rugaciune :
"Te rog Doamne , deschide-mi inima pentru a primi credinta si a-mi curata sufletul pentru a putea aduce lauda TIE"

duminică, 6 iunie 2010

Omul are nevoie de dragoste.

"Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu , ca noi sa traim prin El."

Fiintele omenesti au nevoie de dragoste pentru dezvoltarea lor, la fel cum plantele au nevoie de lumina si de apa. Ele trebuie sa primeasca si sa dea dragoste. Tragedia este ca aceasta dorinta este uneori oprita din evolutie in decursul vietii pentru ca in noi exista si binele si raul. Dragostea omeneasca iubeste numai ceea ce i se pare vrednic de iubit si asteapta de cele mai multe ori ca celalalt sa faca inceputul.
Biblia nu ne spune ca am fi vrednici de iubire si ca nici nu ne putem face vrednici de ea ci uneori suntem vrednici sa fim urati si totusi cu dorinta de a fi iubiti. Dumnezeu l-a iubit pe om asa cum este si a vazut in inima sa motivul pentru dragostea Lui fata de noi"Dumnezeu este dragoste"(ioan4.8.16)
Dragostea sa este pentru toti oamenii indiferent de ceea ce fac si cat de vinovati sunt, El uraste pacatul si totusi il iubeste in dragostea sa pe om.
El ne-a iubit atat de mult ,incat L-a dat pe Fiul Sau Isus Hristos ca jertfa de ispasire pe cruce, iar acum ne ofera tuturor oamenilor impacarea si viata vesnica.
Rugaciune: Lumineaza-mi Doamne mintea si da-mi putere sa pot iubi pe cei din jurul meu ca pe mine insa-mi.

Nadejdea unei mame


"Dar tu vezi; caci tu privesti necazul si suferinta, ca sa iei in mana pricina lor.In nadejdea Ta se lasa cel nenorocit si Tu vii in ajutorul orfanului."
Ramasese singura cu doi copii mici. Sotul a parasit-o tocmai cand copii aveau
cea mai mare nevoie de ocrotire. Dar mama se mangaia cu cei doi copii.
Insa intr-o dimineta, dupa ce cel mic pleca la gradinita, dintr-o data se auzi zgomotul unei masini care frana brusc.Cand privi pe fereastra , vazu cu groaza ca sub rotile masinii era tocmai fiul ei . A ajuns la spital cu copilul ,dar nu sa mai putut face nimic.Dupa socul primit si dupa marea suferinta prin care a trecut , avea sa afle ca dincolo de tot ce se vede, exista un Dumnezeu care stie de ce sa intamplat asa. La cateva saptamani , dupa ce si-a revenit a cunoscut o alta mentalitate asupra vietii si a mortii. A inceput cu fiul ei mai mare sa se ocupe de copiii abandonati, care traiau fara parinti si fara Dumnezeu in lume.
Deci Prietene , care te afli intr-o situatie asemanatoare , te rog nu mai privi in zarea mohorata!
Tu poti fi de folos in scopuri mai inalte.Lasa-te in nadejdea Celui Atotputernic si El te va calauzi pe cararea vietii.
Rugaciune: Iti multumesc Tie Doamne pentru ca imi dai putere sa trec peste necazul meu si sa pot fi ajutor pentru altii.

sâmbătă, 5 iunie 2010

Credinta.

"Credinta vine in urma auzirii; iar auzirea vine din cuvantul lui Hristos

Multi spun ca Toma; " Pentru a crede, vreau sa vad, vreau sa pipai."Isus Hristos schimba ordinea. Pentru a vedea, pentru a apuca ceea ce ofera Dumnezeu , trebuie mai intai sa crezi :
" Daca vei crede , vei vedea slava lui Dumnezeu "
Cand Galileo Galilei a afirmat ca pamantul se roteste , cand Columb si-a dezvoltat ideile care au dus la descoperirea Americii , ambii s-au bazat pe deductii stiintifice .
Totusi , convingerile lor nu au fost primite cu absoluta siguranta , deoarece erau in contradictie cu ceea ce percepeau simturile si cu opinia unanima a contemporanilor lor .
Columb nu a vazut America , Galileo Galilei nu a vazut cum se roteste pamantul .
Convingerea lor a fost mai intai credinta , care parea sa contrazica mintea omeneasca si experienta .Multi dintre noi poate nu au vazut inca America si totusi ea exista !nu l-am cunoscut nici pe Napoleon sau pe Alexandru cel Mare , dar nu ne indoim de faptul ca ei au fost in viata .
Pe terenul credintei crestine este la fel . Credem marturie apostolilor si a oamenilor lui Dumnezeu care au fost martori la invierea Mantuitorului Iisus Hristos . Credem si marutira lui Hristos Insusi :
" Eu sunt Calea , Adevarul si Viata "
Primiti-l astazi in inima ! Atunci veti ajunge candva de la credinta la vedere .


Rugaciune :
" Da-mi Doamne credinta in tot ceea ce aud prin Cuvantul care aduce Adevarul "

vineri, 4 iunie 2010

Puterea rugaciunii





"Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit".(Iacov5.16
In timpul ocupatiei Etiopiei de catre italieni, mesagerii care vesteau Evanghelia au fost internati intr-un lagar in mijlocul padurii. In acest timp un copil s-a imbolnavitde apendicita acuta , care necesit
a o operatie urgenta.Deorece acolo nu existau instrumente chirurgicale, slujitorii lui Dumnezeu s-au pus pe genunchi si i-au cerut staruitor ajutoorul.In timp ce erau pe genunchi , au auzit un avion invartindu-se deasupra lagarului, care a aruncat o hartie cu urmatorul text "este printre voi o doamna X, care adiscutat in tren in drum spre Etiopia cu un tanar italian? Ea a istorisit atunci despre Hristos dar un singur calator a ascultat-o, cel italian. Daca aceasta doamna este aici intocmiti o lista cu tot ce este necesar".Imediat avionul a aterizat , a luat raspunsul , iar dupa scurt timp s-a intors si a lasat un pachet care continea ceea ce au cerut pentru o operatie. aceasta sa realizat cu bine . Aceeasi slujitoare a Domnului a fost intrebata de o alta persoana , daca ea crede istorisirea despre Daniel , asa cum este scrisa in Biblie. La raspunsul ei afirmativ, el i-a spus :" Unul dintre leii mei are o laba ranita, care trebuie bandajata. Daca credeti ca Dumnezeu va poate ocroti atunci faceti-mi acest serviciu."Ea dorea sa arate ca Dumnezeu asculta rugaciunile credintei. S-a dus acasa , a cazut pe genunchi si l-a rugat pe Dumnezeu sa-i arate voia lui si sa o ocroteasca. Apoi a intrat fara teama in cusca leului, a bandajat laba ranita si a iesit nevatamata. astfel persoana respectiva a fost martor al puterii lui Dddumnezeu.
Rugaciune :
Intareste-ma Doamne in credinta , da-mi putere sa ma rog cu tot sufletul curat si indeparteaza ganduri-le cele false.

joi, 3 iunie 2010

Mangaierea Inimii.


"Si Insusi Domnul nostru Isus Hristos si Dumnezeu, Tatal nostru, care ne-a iubit si ne-a dat prin harul Sau , o mangaiere vesnica si o buna nadejde , sa va mangaie inimile si sa va intareasca in orce lucru si cuvant bun!"(Tesaloniceni 2.16-17)

Mangaierea este unita cu dragosrea.Fiind dragoste, Dumnezeu ne poate mangaia. Mangaierea vine intotdeauna dintr-o inima iubitoare exact ca iubirea unei mame catre copii ei, altfel mangaierea este rece si superficiala. Vedem aceasta legatura dintre mangaiere si dragoste in mod deosebit la Domnul isus Hristos . In Ioan 11 , cand isus Hristos a venit la Betania unde murise Lazar, citim mai intai ca El le iubea pe surorile in doliu. Apoi in decursul evenimentelor cunoastem mangaierea Lui. Cat de mult sunt miscate inimile noastre ,vazandu-l pe Isus Omul adevarat , plangand. Fiecare dintre noi a vazut un film cu Isus in care se petrece aceasta scena. In biblie exista o propozitie care spune asa " Isus plangea" si pentru multi dintre noi a fost o imbarbatare , pentru ca orice durere o putem invinge , orice obstacol din viata in putem tine piept. Maria a fost mangaiata la picioarele Mantuitorului. Ea a mers cu necazul ei la Isus , si noi putem face acest lucru.Putem veni in credinta la dumnezeu cu toate grijile si problemele pe care le avem fie mici fie mari si El ne va mangaia. "Nu va ingrijorati de nimic; ci in orce lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta luiDumnezeu..(filipeni4.6) Ceea ce nu stim sau pur si simplu nu ne intereseaza este faptul ca la orice ora din zi si din noapte putem sa vorbim cu Dumnezeu caruia sa-i spunem despre povara pe care o avem . Sa ne deschidem sufletul si inima sa rupem lanturile care inchid in noi problemele de zi cu zi si sa dam drumul Cuvantului care este Adevarul si credinta. Roagate : Da-mi Doamne incredere in tine si invata-ma sa-mi deschid inima precum florile in fata ploii.Iti incredintez tie toate problemele mele si intareste-ma sa trec peste greutati.

miercuri, 2 iunie 2010

Ramai ceea ce esti.

Cu multi ani in urma, in china traia un barbat care a fost acceptat ca membru in orchestra imperiala cu ajutorul unui prieten deosebit de influient. Acel barbat pretindea ca este un flautist desavarsit , desi nu stia sa cante nici o nota. Lucrurile au mers bine pana la o vreme. In timpul concertelor, isi punea flautul la gura la momentul potrivit si mima cu dibacie cantatul. Dar intr-o zi imparatul a anuntat ca doreste ca fiecare membru al orchestrei sa prezinte un solo la instrumentul la care canta. Omul ingrozit a inceput imediat sa ia lectii de cantat la flaut, dar aceasta nu la ajutat prea mult.S-a gandit sa se prefaca bolnav in ziua cand era programat sa cante , dar s-a temut ca medicul imperial va raporta inselatoria. Asa au trecut zilele , iar cand recitalul sau a sosit, pentru a nu fi descoperita frauda a facut cel mai ingrozitor lucru trecand in nefiinta. foarte trist! S-a temut sa fie confruntat cu muzica sa! De aici rezulta faptul ca multora le place sa pozeze altfel de cum sunt. Ar vrea sa dea aparenta ca sunt oameni de treaba, cu toate ca in inima lor se ascund lucruri care trebuie aduse la lumina . Sa nu uitam ca vine ziua cea mare a judecatii, cand toti vom fi confruntati cu realitatea din sufletul nostru . Dar sa nu uitam ca si printre noi sunt destule persoane care fac acelasi lucru uitand ceea ce au fost si chiar ceea ce sunt si cea mai grea confruntare este atunci cand esti judecat de semenii care au furie.
"Da-mi doamne puterea sa reusesc sa ma ridic la inaltime prin cunostintele mele proprii pentru a-mi slavi neamul"

marți, 1 iunie 2010

Inteleptul dobandeste fericire.


Caminul este seminarul tuturor institutiilor din lume , poate fi cerul pe pamant, ori iadul din viata.Cand caminul este condus dupa cuvantul lui Dumnezeu, ingerii ar putea sa fie invitati sa locuiasca acolo, si ei s-ar simti bine.Ca o gradina fara flori si ca o privighetoare fara glas este casa in care lipseste dragostea.

Sufletele noastre trebuie sa-si aiba muntii lor de inaltare, vaile lor de odihna pasnicala umbra Stancii celei vesnice, noptile lor sub stele cand intunericul invaluie materia si reduce tacerea activitatile omenesti, opunandu-i perspectiva vesniciei.

Crestinul sincer este un dusman al prefacatoriei.El arata intotdeauna ceea ce este , atat inaintea oamenilor , cat si inaintea lui Dumnezeu.

Daca oamenii l-ar cunoaste pe Dumnezeu , ar gasi o deosebita placere in a-i sluji ca Aceluia care are fata de ei cele mai duioase ganduri de dragoste si de fericire.

"Intelepciunea pretuieste cat o mostenire , si chiar mai mult pentru cei ce vad soarele."

(Eclesiastul 7.11)