PERSOANE INTERESATE

vineri, 29 octombrie 2010

Rugaciune si fapte.

Aatunci cand fiinta omeneasca  ajunge la necaz cu greu reuseste calea de a se ridica; si aceasta din cauza ca nu stie cum sa procedeze sau cade in starea de depresie, disperare sau alte forme care paralizeaza mintea si ssufletul. Intotdeauna se pun intrebari , de ce eu ? de ce mie? de ce ? de ce ?  si obisnuinta de a face acest lucru continua pana la la neputinta. Trebuie sa intelegem ca tot ceea ce avem indiferent de forma  este datorita lui Dumnezeu, de aceea se spune ca exista un plan pentru fiecare din noi. dar trebuie sa actionam , sa facem ceva nu trebuie sa asteptam pentru ca nimeni in afara de noi nu v-a putea face ceva pentru a iesi din necaz ;.solutii sunt pentru fiecare dar firea omului  pune la indoiala totul adica exita acest DACA.rade cineva de mine,DACA ma injosesc , ceea ce nu ne lasa in pace este MANDRIA. Nu trebuie uitat ca  rugaciunea noastra este totdeauna ascultata numai ca trebuie sa si actionam , sa facem ceva pentru noi si pentru cei din jur . Doar rugandu-ne vom obtine numai mila celor care ne cunosc  ssi care aduc putina compatimire care ar trebui sa ne impulsioneze pentru a actiona, pentru a face ceva , sa devenim smeriti in tot ceea ce fcaaem ssi rezzultatele vor fi pe masura. Toti dintre noi au cunoscut persoane care s-au afundat in minciuna, asteptand ca altii sa le rezolve problemele si sa le aduca bunastarea in casa si in familie , crezand ca niciodata nu va mai fi soare. Nu trebuie uitat ca in tot ceea ce facem trebuie sa ascutam interiorul , si sa pornim  la actiune , nu delasarea nu este o alternativa la  a  iesi din criza ci actiunea si rugaciunea fac deseori minuni .Planul lui Dumnezeu pentru noi este acela de  aane arata toate  etapele vietii cu trecere prin bine si rau.  Roata vietii  se invarte mereu daca ai fost sus si nu ai stiut sa ramai acolo, vei ajunge jos si invers. Incearca sa te mentii acolo unde esti si iti place continuind sa te rogi si sa-i multunesti lui Dumnezeu pentru tot ceea ce iti ofera, nu lasa nepasarea sau mandria sa te subjuge pentru ca ele te pot decade in cealata extrema.
 
O mica lectura .

Intr-o zi , trei prieteni foarte buni s-au hotarat sa mearga cu masina la o manastire .
La un moment dat , masina s-a oprit brusc , nevoind sa mai porneasca . Unul dintre ei a zis :
-Haideti sa ne rugam ... sa spunem fiecare cate o rugaciune . Poate Dumnezeu se va indura de cel ce se va ruga cel mai frumos si va porni masina .
Asa ca au inceput sa se roage . Primul dintre ei a spus o rugaciune foarte frumoasa , dar masina ... la fel . Apoi a inceput al doilea o rugaciune impresionanta , dar cu acelasi rezultat . In cele din urma , a inceput si cel de-al treilea sa se roage . Doar ca , in timp ce rostea cu smerenie cuvintele rugaciunii , a iesit si a inceput sa umble la masina . In timp ce isi incheia rugaciunea , spunand " AMIN!" , masina a pornit . Apripiindu-se de prietenii sai nedumeiriti , le-a spus :
"- Mi-am ads aminte ca Dumnezeu nu vrea de la noi doar vorbe , ci sa impletim rugaciunea cu faptele !"

Rugaciune : 

" Iti multumesc Doamne , pentru actiuniile de peste zi pe care m-i le dai prin rugaciune , pentru a spori increderea ca POT ! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu