PERSOANE INTERESATE

marți, 12 octombrie 2010

Prietenia

"Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El... 
  




Cineva  a definit prietenia astfel:  "Un prieten adevarat este o persoana care se apropie atunci cand toti te parasesc". Aceasta este intradevar prietenie. 
Pitagora , filozof greg a spus: "Prietenia este  suflet in doua trupuri."  
Prietenii au  ganduri si teluri comune, de aceea  cel care iti este apropiat priveste lucrurile la fel ca tine. 
Unii dintre noi au prieteni doar la necaz , altii au doar la bucurie , dar adevaratul prieten este acela care este prezent la umarul tau indiferent de ceea ce urmeaza sa ti se intample.  
Dimitrie Cantemir a spus :         " Pritenia este inchisoarea sufletului  de buna voie in trup strain."
Hhonore  de Balzac a spus:       " Alaturi de un prieten adevarat  este cu neputinta sa aajungi la deznadejde."
Jules Renard a spus:                   "Un prieten este ca o haina . Trebuie sa-l parasesti inainte de ase uza daca  nu te paraseste el." 
Sunt multe asemenea cugetari din care reiese ca prietenia este frumoasa dar trebuie intretinuta precum viata  buna. Cine nu a cunoscut asemenea  prietenii , sau nu sa- increzut in persoane care credeau ca sunt prieteni  dar in timp sa dovedit ca pritenia se poate transforma intr-un razboi sau cearta care genereaza ura si ganduri meschine . Toate aceste manifestari au loc din invidie sau lacomie  pentru ca imaginatia omului nu este slefuita , lucrata ssi esste lasata in voie  transformand starea de multumire de bucurie cu o parte rea intunecata care imprastie rautate . 
Daca am gandi  mult mai putin la bucuria  pe care vrem sa o generam zilnic numai pentru noi  si ne-am canaliza gandurile catre alte persoane care asteapta un mic ajutor din partea noastra , am reusi sa schimbam gandurile hoinare care doresc si urzesc fel si fel de idei numai si numai pentru binele nostru, uitand de creatia divina si legile care sunt universale am putea compensa greutatea gandurilor lipsa . 
A darui nu inseamna doar sa dai ceva material   ;  ci mai are o semnificatie de suflet ; poti darui doar cuvinte care alina , care imbarbateaza , care genereaza incredere si da protectie. De aceste cuvinte avem nevoie cu totii  si atunci prietenia are o valoare reala. Prietenului te poti plange , te poti confesa cu adevarat dar nu foarte des pentru ca  prietenia dispare atiunci cand te cunosti foarte bine. 
Un prieten devotat il gasessti in Dumnezeu caruia toata viata poti sa i-o incredintezi fara sa ai secrete , caruia poti sa-i vorbesti la orce ora din zi si din noapte  si nu se va plictisi si nici nu iti v-a intoarce spatele.   




 Gandul zilei drep rugaciune:
  
Adevarata Divinitate ma ajuta , ma inspira si ma ocroteste , de  aceea  sunt sanatoasa  si pot duce la bun sfarsit tot ceea ce imi propun..


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu