PERSOANE INTERESATE

joi, 21 octombrie 2010

Dumnezeu se descopera oamenilor .Sfanta Scriptura su Sfanta Traditie.

Toata faptura vazuta si nevazuta a fost creata de Dumnezeu din iubire.Dintre toate omul este coroana intregii sale creatii de aceea este intr-o permanenta legatura cu Divinitatea., cu creatorul  pentru a-si expune toate problemele sale si lasandu-l pe Dumnezeu sa   ai arate drumul catre desavarsire si mantuire
.Dumnezeu este cel care prin iubire si prin puterea sa fara limite  ne poarta de grija ,  ne daruieste  cele necesare si ne indeamana sa fim in legatura permanenta cu divinitatea. Astfel spus El  ni se descopera, ni se releveaza, ni se arata, ni se face cunoscut pe Sine si voia Sa.
 REVELATIA  DIVINA- se mai poate numi descoperirea dumnezeiasca este actiunea prin care Dumnezeu se descopera oamenilor   adica se face cunoscuta voia Lui , dorintele si poruncile Lui, pentru ca ei credinciosii sa-l iubeasca ssi sa-l adore cu vrednicie , sa-i implineasca voia si prin aceasta sa se mantuiasca.
Revelatia  ajunge la oameni pe doua cai.;
 Cale naturala si cale supranaturala.
 REVELATIA NATURALA
 Prin revelatie naturala se intelege toate invataturile existente despre Insusirile lui Dumnezeu, Privind creatia Sa putem vedea frumusetile acesteia   si putem intelege cat de diferita este zidirea Sa. , ea este la fel ca citirea unei lecturi  unde descoperim date despre autor  care completeaza opera , la fel cum  facatorul  a creat armonia si toata frumusetea din natura care este daruita noua  oamenilor .asa frumose daruri ne-a dat Dumnezeu numai noua pentru ca ne iubeste
 . Puteti compara aceasta  cu iubirea dintre oameni care isi fac cadouri din dragoste,dar cel mai mare cadou este libertatea de a gandi ,de a savura cu privirea ceea ce ne inconjoara  si de a nu fi presati sa luam decizii gresite prin influienta. Nimeni nu este stapanul celuilalt .

 REVELATIA SUPRANATURALA
Pentru a ne mantui si a cunoaste toata opera lui Dumnezeu  nu este destul numai revelatia naturala  ci mai trebuie si intelepciune pentru a descoperi revelatia supranaturala  astfel primim  de la Dumnezeu adevaruri de trebuinta care se descoperanumai prin credinta .A fi un bun crestin si a respecta legile divine face parte din viata credinciosului care nu doreste sa faaca lucruri care sa dauneze semenilor , si ajungem din nou la iubire .
 Revelatia supranaturala a fost transmisa  de Dumnezeu catre oameni prin  alesii Sai; ingeri , prooroci si uneori a fost insotita  prin semne si minuni dovedind ca toata creatia ai este supusa Lui. Daca vei fi atent , la viata ta sigur vei gasi o asemenea  revelatie care ar trebui sa te puna pe ganduripoate schimbari de ssituatie exact cand nu te asteptai.
 Cele doua revelatii divine sunt intr-o continua legatura si fac o singura unitaate.

 O MICA LECTURA
 Pe un drum de munte s-au intalnit doi tarani. Unul dintre ei mai vorbaret si mai rautacios l-a intrebat pe celalalt;
 _Am auzit ca mergi des la Biserica si te rogi mult, ca esti tare credincios. Dar de unde sstii tu ca exista Dumnezeu?
Celalalt taran se face ca nu aude intrebarea ssi il intreaba si el;
    _Spune-mi , crezi ca vitele noastre au fost azi la pasune?
 _  Da cu siguranta, ca au fost ...uite vezi pamantul este moale se poat vedea urmele   lor.!
  _E , acum priveste si tu soarele  care tocmai a rasarit  peste dealuri , priveste padurea inverzita  din fata noastra, priveste-te pe tine si pe oamenii din jurul tau !   ,taoate acestea sunt urmele manilor lui Dumnezeu Atotputernicul si Aatottiitorul. Cum sa fi fost facute toate acesstea  daca nu din iubirea lui Dumnezeu , si pentru ce sa le fi facut El asa  cum sunt daca  nu tot pentru iubire?Mai incape indoiala?

  (Leon Magdan, Ccele mai frumose pilde si povesestiri)

 Rugaciune: Doamne iti multumesc pentru ca in fiecare zi descopar creatia ta si ma pot  bucura  pentru frumusetile pe care mi le daruiesti. si  Da-mi gand bun in fiecare clipa .

2 comentarii: