PERSOANE INTERESATE

joi, 14 octombrie 2010

Adevarate minuni


Astazi fiind sarbatoarea cea mare a Sf.    Cuvioase Parascheva putem invata cu totii lectia vietii pe care ne-a dat-o Cuvioasa Parascheva prin faptele sale de bunatate  prin  daruirea bunurilor sale drept ajutor celor saraci si prin dedicatia intregii sale vieti  credintei in Dumnezeu  si urmand calea lui Isus Hristos. Minunile savarsite in tot timpul care s-a scurs pot fi cunoscute de noi toti si mai ales de cei care s-au rugat  si au primit raspunsul primit.
 In general noi credinciosii cautam foarte putin in credinta dar dorim ca minunea sa apara imediat ca si cum cineva are deja o mare datorie de a ne implini cererile. Ceea ce trebuie inteles este ca:  credinta ne poate scoate din toate necazurile  numai daca ne dedicam in intregime  acesteia, si schimbam in noi starea de sspirit devenind in tot acest timp un cautator in credinta precum toti sfintii nostri printre care si Sf. Cuvioasa Parascheva care la o varsta destul de frageda incepe acest drum   aal cautarii credintei si pentru a descoperi noi valori si sensuri ale acesteia, reantorcanduse peste ani in locurile de unde a plecat fiind exact  ca o straina  pentru ca nu o mai cunostea nimeni. Minunile apar in viata noastra cand nici nu ne asteptam  , ele cuprinzand forme diferite care ne schimba viata.De aceea este foarte important ca fiecare din noi sa-si schimbe atitudinea , sa devina un bun crestin respectaand "Legile Divine". care se bazeaza pe adevaruri.

  O simpla lectura
    
Un tanar fara credinta spunea  mereu ca el nu crede in minuni, dar intr-o zi mergand  pe strada intalni un om , care  plimbandu-se incet se oprea la tot pasul  si privind in dreapta si in stanga, exclama intruna:
_Doamne , ce minuni! Ce minunatii mi-a fost dat sa vad!..
_Nu te supara,   a intrebat necredinciosul , dar la ce te uiti de te minunezi asa de tare?
_Cum la ce ? La floarea aceasta minunata! Si la copacul de acolo si, uite priveste ce norii cat de frumosi sunt!
_Ce ti-e omule , a mai spus necredinciosul, n-ai mai vazut flori sau copaci pana acum? Ce pana acum nu te-ai mai uitat niciodata la cer , sa vezi norii si pasarile care zboara?
 _Nu , a raspuns omul. Vezi dumneata pana astazi am fost orb din nastere.Insa cu o saptamana in urma familia m-a adus in acest oras la un  medic celebru care m-a operat si m-a ingrijit cu multa dragoste. Chiar azi dimineata mi-a scos bandajele de la ochi, si dupa ce a vazut ca nu mai am nimic  si m-am vindecat complet m-a lasat ca sa plec.
de cand am iesit din sspital , ma plimb pe strazi si nu ma satur sa privesc atatea lucruri frumoase si atatea minuni. Dumneata poate ca, vazand zilnic florile , copacii, oamenii din jurul tau, nici nu mai realizezi cat este de minunata aceasta lume.Dar eu , o vad pentru prima oara si , crede-ma, niciodata nu mi-am imaginat ceva atat de frumos. Multumesc lui Dumnezeu pentru toate aceste lucruri frumoase pe care le-a creat si pentru faptul ca mi-a ajutat sa pot , in sfarsit sa le vad si eu si sa ma bucur de ele.

(Leon  Magdan ," Cele mai frumoase pilde si povestiri")

 Rugaciune ; Multumesc Doamne ca ai sadit inauntrul meu  simturi sanatoase pentru  a ma putea bucura  de creatia Ta.

10 comentarii:

  1. Niciodata nu ne bucuram indeajuns de ceea ce ne inconjoara, de ceea ce avem...doar cand pierdem, ne dam seama de ce am avut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este adevarat si totodata intelept ceea ce a-ti spus , numai ca cea mai mare parte dintre noi nici dupa un necaz nu pot intelege esentialul...

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate cateodata e nevoie sa mai mergem pe la oftalmolog ca sa ne opereze ochii ;) ca sa vedem minunile Lui langa noi, in noi si cu noi ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca omul este intr-o continua cautare , de a sti si cunoaste mai mult.. realizeaza mai usor de ce este pe acest pamant ; dar daca nu suntem interesati de nimic decat de barfa, nici nu vom sti vreodata ce este in jurul nostru!si este pacat!

    RăspundețiȘtergere
  5. pline de intelepciune cuvintele din povestire, avem impresia ca totul ni se cuvine si ajungem sa fim nemultumitori. Sa ne fereasca Domnul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cuvioasa Parascheva, e sfanta in tot timpul anului... Oamenii devin religiosi si intelepti doar in zilele de sarbatoare, dar greselile le fac zilnic...
    Poate, la asta ar trebui sa meditam...

    RăspundețiȘtergere
  7. minuni se intampla mereu, doar ca noi suntem cei care nu avem intotdeauna disponibilitatea de a le vedea.

    RăspundețiȘtergere
  8. C.T http://cararidelumina.blogspot19 octombrie 2010 la 22:20

    Aris , iti multumesc pentru prezenta ta aici si pot spune ca ai dreptate in ceea ce spui ; noi oamenii sau o parte dintre noi il cautam pe Dumnezeu doar in momente critice din viata si dorim ca rugile noastre sa fie ascultate imediat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Loredana, minuni se intampla mereu este adevarat dar noi nu suntem in stare sa distingem aceste minuni pentru ca Dumnezeu le infaptuieste pe fiecare dupa legile universului ; nicidecum asa cum dorim noi dupa placerile sau prioritatile gandului nostru.Pace si liniste

    RăspundețiȘtergere
  10. Liliana, iarta-ma ca nu am raspuns in ordine dar greseala este a nostra ca nu ne facem timp pentru a le insufla si altora invataturile noatre.Suntem superficiali in aceasta privinta si ne vedem doar propriile interese iar cand nu rezolvam problemele asa cum vrem noi suntem nemultumiti si aruncam vina pe altii .Sanatate si liniste sufletesca!

    RăspundețiȘtergere