PERSOANE INTERESATE

sâmbătă, 28 mai 2011

Ce te deranjeaza?

Ce te deranjeaza la altii se spune ca sunt propriile tale defecte. I-a o pauza  si incearca si cauti in ungherele mintii  toate rautatile pe care le ascunde acest loc plin de mistere. si in acelasi timp este necesar sa fii constient si recunoaste ca totusi ai cateva defecte , nu ,numai tu ci noi toti avem defecte dar incercam sa le ascundem , sa le acoperim , sa fim altii decat noi insine. Intotdeauna exista un loc si un timp pentru fiecare  si tot asa exista si un moment al adevarului , al realitatii pe care trebuie sa o recunoastem fiecare. Zi de zi vedem in jurul nostru oameni care se cearta din nimic sunt deranjati de comportamentul altora , de faptul ca un cineva vorbeste altfel decat am vrea noi si lista poate continua.  Cine provoaca sau este provocat ? nimeni  si totusi cel de langa noi este imaginea noastra pe care noi o vedem si o acuzam. De ce nu putem sa trecem cu vederea  toate aceste lucruri ? Pentru ca suntem tentati sa fim cu urechile si ochii atintiti spre tot , preluand o incarcatura de  stari  care nu ne  sunt de folos.  Absenta  mintii noastre din tot ceea ce nu este benefic ne poate  aduce mult mai multa liniste si inspiratie pentru planurile noastre de fiecare zi.


Ce este de facut ? Urmareste in fiecare clipa de ragaz indiferent unde te afli  tot ceea ce te inconjoara  si in fiecare zi vei descoperi o schimbare iar privind o persoana care iti face o impresie buna incearca sa-l imiti .
Gesturile noastre pot spune mai mult decat o mie de cuvinte.
  Iar ceea ce te-a deranjat ieri , astazi sau maine nu va mai prezenta importanta.
Fiecare om poate sa aleaga daca vrea sa fie deranjat sau daca vrea sa indrepte ceva la el.  Ai Sansa  sa  , poti face un Strop de Lumina  in toat ceea ce faci .

miercuri, 25 mai 2011

Cumpana

"... cu ce masura masurati , vi se va masura ."

Un cioban a facut un targ cu un macelar. S-a inteles sa primeasca in fiecare saptamana un kg de carne in schimbul caruia ciobanul sa-i dea un kg de branza . Dupa cateva saptamani , macelarul l-a chemat pe cioban la o parte si i-a zis :
"-Asculta bade , nu e frumos!... Din branza dumitale intotdeauna lipseste ceva. De cate ori am cantarit-o , n-a iesit la socoteala . Nu e lucru crestinesc .
- Sa ma ierti , nene macelar , a raspuns ciobanul , dar eu nu sunt vinovat cu nimic , caci iata cum sta treaba : eu nu am cantar acasa , ci numai o cumpana veche . Intotdeauna am facut asa : am pus carnea dumitale pe un taler si branza mea pe celalalt taler , si cat a cantarit carnea dumitale de-o parte , atata branza am pus si eu pe cealalta parte , ca sa fie lucrul cu dreptate .
Macelarul s-a rosit ca racul , stiind ca el masura intotdeauna carnea cu lipsa , si din cauza aceasta trebuia sa primeasca si el cu lipsa branza .
Ah , cumpana , cate lucruri se pot scrie despre ea !


Fiecare dintre noi , cantarim in viata lucrurile , si niciodata nu vrem sa depasim un gram in plus . Dar .. cu cat vom da in plus , cu atata vom primi mai mult

marți, 17 mai 2011

Atentie la fapte

Viata este precum o floare de papadie care la cea mai mica adiere de vant poate zbura precum puful   in inaltul cerului.
Atentie insa la fapte , fiecare zi poate fi parte din ceea ce gandim, iar fiecare gand devine  o fapta buna sau rea.
Prin ceea ce creem cu mintea , cu inima , cu gandul si cu mainile  dam viata  faptelor  simtite sau vazute.  


In general oamenii bogati ( o parte din ei) se comporta urat cu apropiatii; asa si in povestea urmatoare o vaduva era tratata urat de catre seful ei. Vaduva avea un copil de vreo opt , noua ani si trebuia sa indure toate aceste umilinte. In tot acest timp copilul a asistat la mai multe scene triste  ceea ce la marcat si nu a putut intelege de ce unii oameni se comporta asa.. Anii au trecut si copilul a devenit pictor,  in unul din tablourile  sale a pictat o scena neuitata din copilarie. Tabloul a fost expus si intamplarea a facut ca pe acea strada a trecut omul cel bogat , seful mamei., si vazand tabloul  s-a ingrozit si a oferit pictorului o suma mare de bani pentru ca tabloul sa nu mai fie expus. Pictorul  a refuzat oferta  trecatorului si nu s-a lasat inselat cu bani. Deci omul bogat  a ajuns sa-i fie rusine de faptele sale urate din trecut.
 De aceea este bine ca inainte de a incepe
 ziua sa ne rugam ca Divinitatea sa ne ajute si sa ne inspire pentru a parcurge intreaga zi in fapte si ganduri bune.




                                                                                    

luni, 16 mai 2011

Poveste plina de intelepciune

La marginea unui sat  se afla o casuta a unor oameni  modesti si cu frica de Dumnezeu, Sotii erau plecati la biserica pentru ca era duminica iar Maria a ramas singura acasa pentru a vea grija de foc. Deodata  in fata casei aparura doi barbati  pe care Maria fara sa-i analizeze fara sa-i intrebe anume ceva ii pofteste in casa.        Foarte prietenoasa ea ii invita la masa pe cei doi.  
_Care din voi doi spune rugaciunea ?intreaba Maria. 
_Roaga-te tu , zise unul dintre ei.
 Cu mare placere Maria  multumi Tatalui ceresc pentru mancare si apoi incepu conversatia. 
_Nu ti-e frica? Daca vine un hot? 
_Frica ?Nu zise Maria. Dumnezeu ma pazeste si in afara de asta noi avem un caine mare.Stiti cantarea despre Domnul care ne pazeste? 
Nu ce cantare? zise cei doi. 
Maria incepu sa cante; 


 Si daca soarele se-ascunde , 
Si leul urla-n jurul meu,  
Eu stiu ca-n noaptea-ntunecoasa 
Isus e-ocrotitorul meu.  


Cei doi au ascultat cu atentie si apoi au inceput a vorbi intre ei intr-o limba necunoscuta micutei. cei doi au plecat spunandu-i  Mariei. 
_La revedere Maria! Nu te vom  uita niciodata.  


Cand parintii s-au intors , au ramas ingroziti, cainele era mort iar Maria era de o veselie mare laudandu-se ca a dat de mancare la doi trecatori , ca le-a cantat despre ocrotirea Domnului. Parintii atunci si-au dat seama ce s-a intamplat de era cainele mort si cat de periculos a fost sa o lase pe micuta singura acasa.. Cei doi barbati se aflau dupa ani de zile intr-o tara indepartata si a mai auzit inca odata cantarea cu ocrotirea Domnului;  atunci au cugetat la viata  lor  stricata la viata  fara Dumnezeu in lume si sau  intors de pe calea ratacirii la una plina de credinta. Pe Maria nu au uitat-o si cred ca datorita ei au devenit slujitori in credinta , dar si-au pus intrebarea "Daca nu o intalneau pe fetita ?"si intalneau o alta persoana ar fi putut ajunge inapoi in inchisoare caci ei erau  de fapt  doi evadati.  Credinta i-a ocrotit si incercarile le-au fost lectii de viata . 
Uneori  copiii pot inspira pe cei nestiutori. 
Orce incercare pe care o primesti o poti depasi pentru ca esti ocrotit Divin.

sâmbătă, 14 mai 2011

Cuvinte frecvente

Cu cat iti doresti sa explici cuiva cata valoare ai  ,cu atat  mai mult vei folosi verbul A  AVEA.

Cu cat vei dori sa arati cine esti vei folosi verbul A FI. 

Cu cat vei iubi pe cineva mai mult vei folosi intrebarea UNDE  ESTI ? 
De ce folosim intrebarea aceasta? pentru ca suntem ingrijorati , ne exprimam interesul pentru o anumita  persoana.  


Pentru intreaga omenire este pusa aceiasi intrebare dar de data aceasta de catre Dumnezeu. El stie unde suntem de fiecare data , dar prin aceasta intrebare ne aduce in stare de constienta. 
De ce?  pentru ca noi facem totul fara sa fim prezenti in noi insine. 
Suntem intrebati fiecare in parte unde suntem ;  ramane doar sa raspundem si sa constientizam acest lucru. Intrebarea este o binefacere pentru inimile noastre pentru ca atunci traim prin ceea ce facem in acel moment si gandurile dispar.  O minte curata fara ganduri parazitare este o minte luminata si totul este doar liniste. 
Ce facem zilnic ? suntem oameni fara de Dumnezeu interesati doar de lucruri lumesti, de aceea intrebarea este binevenita pentru a ne trezi la realitate. 
 Ce poate fi mai frumos decat dragostea Divina? Constientizarea acesteia. Fiecare dintre noi poate deveni protectorul cuiva, a celor din familie si nu numai.

Fiecare zi din viata mea ma voi stradui sa o traiesc cat mai frumos si mai curat si voi fi actorul principal al vietii mele. 
Eu sunt cel ce sunt.

miercuri, 11 mai 2011

Cuvinte intelepte pentru fiecare zi

Doar cel care crede in Victorie poate invinge.


 Lumea incoroneaza succesul; Dumnezeu incoroneaza credinciosia.


Cand adversarii sunt gata sa se loveasca, Dumnezeu este gata sa intareasca.


 Infrangerile ai intaresc pe cei puternici.

Fiecare zi este un nou inceput  si pentru ca ziua sa fie frumoasa, esti singurul care poate face acest lucru. Prima conversatie pe care o faci iti va influenta intreaga zi, asa ca esti singurul care poate controla actiunea.Actiunea se controleaza prin gesturi si prin cuvinte. Primul semn bun al zilei poate fi un zambet, poate fi un gand bun , poate fi mangaierea unei persoane care este ignorata de cei din jur.Ofera celor din jur atentia de care ai tu nevoie si vei primi  acelasi lucru.  Asculta-i pe cei care cred ca au de spus ceva si nu sunt ascultati , este mai mult decat o intelepciune de a avea rabdare.Si toti iti vor deveni apropiati.  Fii o floare care se deschide la vant , la soare , la apa, la fiecare vibratie indiferent de unde apare. Fiecare zi va fi o placere si fiecare spatiu va fi o energie pozitiva pentru ca pe unde vei trece tu vei schimba totul.


 Tu esti o lumina violet argintie si tu esti lumina pe care Dumnezeu o doreste.