PERSOANE INTERESATE

luni, 16 mai 2011

Poveste plina de intelepciune

La marginea unui sat  se afla o casuta a unor oameni  modesti si cu frica de Dumnezeu, Sotii erau plecati la biserica pentru ca era duminica iar Maria a ramas singura acasa pentru a vea grija de foc. Deodata  in fata casei aparura doi barbati  pe care Maria fara sa-i analizeze fara sa-i intrebe anume ceva ii pofteste in casa.        Foarte prietenoasa ea ii invita la masa pe cei doi.  
_Care din voi doi spune rugaciunea ?intreaba Maria. 
_Roaga-te tu , zise unul dintre ei.
 Cu mare placere Maria  multumi Tatalui ceresc pentru mancare si apoi incepu conversatia. 
_Nu ti-e frica? Daca vine un hot? 
_Frica ?Nu zise Maria. Dumnezeu ma pazeste si in afara de asta noi avem un caine mare.Stiti cantarea despre Domnul care ne pazeste? 
Nu ce cantare? zise cei doi. 
Maria incepu sa cante; 


 Si daca soarele se-ascunde , 
Si leul urla-n jurul meu,  
Eu stiu ca-n noaptea-ntunecoasa 
Isus e-ocrotitorul meu.  


Cei doi au ascultat cu atentie si apoi au inceput a vorbi intre ei intr-o limba necunoscuta micutei. cei doi au plecat spunandu-i  Mariei. 
_La revedere Maria! Nu te vom  uita niciodata.  


Cand parintii s-au intors , au ramas ingroziti, cainele era mort iar Maria era de o veselie mare laudandu-se ca a dat de mancare la doi trecatori , ca le-a cantat despre ocrotirea Domnului. Parintii atunci si-au dat seama ce s-a intamplat de era cainele mort si cat de periculos a fost sa o lase pe micuta singura acasa.. Cei doi barbati se aflau dupa ani de zile intr-o tara indepartata si a mai auzit inca odata cantarea cu ocrotirea Domnului;  atunci au cugetat la viata  lor  stricata la viata  fara Dumnezeu in lume si sau  intors de pe calea ratacirii la una plina de credinta. Pe Maria nu au uitat-o si cred ca datorita ei au devenit slujitori in credinta , dar si-au pus intrebarea "Daca nu o intalneau pe fetita ?"si intalneau o alta persoana ar fi putut ajunge inapoi in inchisoare caci ei erau  de fapt  doi evadati.  Credinta i-a ocrotit si incercarile le-au fost lectii de viata . 
Uneori  copiii pot inspira pe cei nestiutori. 
Orce incercare pe care o primesti o poti depasi pentru ca esti ocrotit Divin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu