PERSOANE INTERESATE

vineri, 28 ianuarie 2011

De unde vin nemultumirile?




 




"Va voi da o inima noua si voi pune in voi duh nou: voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne."

La tot pasul intalnim oameni nemultumiti. Avem prieteni , colegi , rude sau alte cunostinte care aduc in discutie vorba despre nemultumirile lor. Este posibil  ca si tu sa fii nemultumit  , de salariul pe care il primesti , de seful tau de criza financiara in care se afla intreaga lume si multe altele.   In orice discutie pe care o purtam constientizam ca fiecare din noi are o sumedenie de nemultumiri.    Chiar si copiii   au nemultumiri ; ei cred ca parintii nu-i inteleg , ca primesc prea putina atentie , ca nu sunt pe deplin fericiti.
   Ce ne impiedica sa fim multumiti, sa fim fericiti?
    De unde atata nemultumire?
  Toate acestea izvorasc din insasi inima noastra, noi generam aceste nemultumiri nicidecum  imprejurarile, sau obiceiurile ci starea noastra interioara.  Inima este centrul vital al  tuturor manifestarilor   noastre. Zi de zi ne punem o masca peste infatisarea noastra si postam in oameni fericiti , atotstiutori, sau chiar in oameni  neintelesi de cei din jur.   Cu buna stiinta facem  toate acestea fara sa stim ca de fapt ne generam un rau mult mai mare si mai adanc.  Inima se impietreste , devine rea  si de neanteles.  In acest proces pe care il traim clipa de clipa  organismul nostru incepe sa piarda partea buna si frumoasa a   sufletului, a fizicului  a intregii infatisari. O inima  mohorata,  intotdeauna distruge sanatatea si frumusetea.   Putem sa privim in jurul nostru si vom descoperi  fete crispate sau fete luminate, de aici  putem vedea starea inimii. Pentru a inceta sa  alimentam inima cu nemultumiri trebuie sa schimbam ceva in viata noastra, in gandirea noastra.  Trebuie sa descoperim partea frumoasa a vietii,  indiferent de cate greutati vom intampina.  Orce povara avem de dus nu va fi mai grea decat puterile noastre , pentru ca Dumnezeu ne da la fiecare exact atat cat putem duce.   Iar fiecare obstacol nu face altceva decat sa ne intareasca ;  sa devenim mai puternici si apoi nu vom mai simti greutatea    pusa in inima noastra , stiind foarte bine ca avem capacitatea de a  infrunta orce cu forta ratiunii si cu inima curata.. Avem  posibilitatea de a  alege  schimbarea pe care ne-o da Dumnezeu  prin harul sau ramanerea in nestiinta crezand ca numai noi nu avem noroc de o viata mai buna. Multe persoane  ajung sa inteleaga aceste lucruri dupa ce trec printr-o boala, si numesc aceasta schimbare care o fac cu buna stiinta "nastere noua. " Ceea ce trebuie insa inteles este faptul ca nu trebuie sa se ajunga  la o suferinta asa de mare  pentru a intelege ca sufletul nostru are nevie de credinta , de hrana spirituala, pentru ca inima noastra sa fie buna , si linistita. Chiar daca trecem prin impasuri  trebuie sa ridicam ochii catre cer si cu privirea cufundata in albastru sau  sa spunem  scurta rugaciune  a inimii.


DOAMNE  ISUSE  HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU
MILUIESTE_MA  PE MINE  PACATOSUL-(OASA). 

miercuri, 19 ianuarie 2011

Grija omului

_"
Omul bogat se crede intelept , dar saracul care este priceput il cerceteaza"

 Ca in fiecare sat sau oras se afla cate o persona mai bogata si una mai saraca . Asa se face ca pe una din strazile orasului in care traim se afla si omul bogat si cel sarac .In afara de acest lucru va mai pot spune ca sunt vecini; cel bogat traieste intr-o vila frumoasa asa cum ai place fiecarui om iar cel sarac  traia intr-o casa amarata de aproape nici nu se putea zari din cauza frumoasei vile. Omul bogat primise mostenire de la parinti toata averea si cum vremurile i-au permis  El a inmultit bamii in conturi  .Cu toate ca cei saraci il respectau si il salutau cu "Sa traiesti boierule' mandria i se citea pe fata si zgarcenia pe buze. In afara de o casa frumoasa si averi mari, el avea si o nevasta frumoasa ,  copii destepti si cu scoli in strainatate, . Dar cu toate acestea  nu avea liniste noptile nu mai putea dormi, avea cosmaruri, sufletul ai era zdruncinat  si il rodea ceva  si nu isi putea da seama ce. Vazand ca viata lui este un zbucium a inceput a merge la ghicitoare,  care mai rau l-au pus pe ganduri., a luat drumul manastirilor dar linistea nu a aparut in viata lui. S-a luat de bautura ca sa uite de framantari si stand intr-una din zile la un pahar  isi zicea in gand ca ce n-ar da sa aiba linistea vecinului sau din casa mica si saraca.Vecinul sau sarac avea o multime de copii care dormeau toti intr-o camera si erau imbracati cu haine carpite  si pe tim p de vara alergau desculti. Dar in curtea vecinului sarac toata ziua se auzeau cantari de slava Domnului  de parca facea inadins.
 Asa ca "Boierul il intreaba vecin :
_De ce tot il tot  lauzi pe acest Domn al tau mai toata ziua? Nu vezi ca nu-ti da nimic , traiesti intr-o casa vai de ea , hainele iti sunt rupte si esti aproape sa mori de foame cu copii cu tot. Uita-te la mine sunt bogat am vila, masini de lux, haine de firma , bijurerii, bani , hrana din supermarket . Eu las rugaciunea pe seama popilor si uite ca dumnezeu imi tot da de toate   .Vecinul sarac imediat se gandi la un citat din Biblie si zise
 _ "Ce a fost v-a mai fi , si ce sa  facut , se va mai face; nu este nimic nou sub Soare"  si continua ;  Vai jupane nici o avere nu se compara cu ceea ce poate sa-ti dea Dumnezeu daca il primesti in inima . Si incepu sa-l indemne pe boier sa il primeasca pe Isus in inima sa, dar acesta intoarse spatele si pleca. Golind pahar dupa pahar se tot gandea cum poate vecinul lui sa aiba atata liniste si sa fie fericit. Si atunci i-a venit o idee prin care  sa-i dea si vecinului sau batae de cap; asa ca a umplut trei pungi cu bani si i le duse  vecinului sarac zicand.
_M-am tot gandit si m-am tot gandit ca nu este drept  ca langa un om bogat ca mine sa traiasca un om atat de sarac ca tine. asa ca iata ai trei pungi cu bani, sa-ti ridici o casa cu mai multe camere si sa-ti cumperi si ceva pamant ca sa dai copiilor si tu avere.
vecinul sarac a ramas surprins si totodata incurcat , nu stia ce sa zicasi iarasi isi aminti un verset" Este un mare rau , pe care l-am vazut sub soare: avutii pastrate sspre nefericirea stapanului lor."
_Ia vecine banii ca o sa-ti prinda bine, ca eu tii dau ca un bun crestin in numele Domnului.
_In numele Domnului zici boierule? zise saracul .
_Da vecine foloseste-i cum crezi de cuviinta   si in mintea lui gandi ca i-a reusit planul.
_Multumesc vecine este adevarat ca sunt sarac   ssi o sa-i primesc.Boierul pleca acasa multumit  de fapta buna pe care a facut dar cu intentie rea.
A doua zi vecinul Sarac statea pe prispa ingandurat si trist; iaar boierul privea din umbra razand si zicand:
 " nu mai canti imnuri de slava?" sa vezi si tu cum este cand ai bani si esti bogat"
Au trecut cateva zile  si boierul era multumit ca nu-l mai aude pe vecin cantand si radiind de fericire, gandind ca a facut o treaba buna. Dar a patra zi aude un fluierat vesel  si nui veni sa creada ca vecinul sau este iar in culmea bucuriei si cobora la vecinul sau mai sa-l stranga de gat dar se calma zicand:
_ Buna dimineata vecine.
_  Chiar ca-i buna.
_Da ce faci?
_Iata repar un pantof , ca doar sunt pantofar de meserie , trebuie sa-mi castig painea de toate zilele.
 _Pai nu ti-am dat eu bani pentru o viata.?
_Mi-ai dar boierule , Domnul sa te binecuvanteze dar nu-i mai am.
_Da ce-ai facut cu ei , i-ai investit in ceva, spune-mi si mie.?
 _Asa am facut i-am investit in ceva foarte folositor.
_Ce-ai facut , ce investitie asa buna ai gasit?
_I-am impartit la saraci, zambi acesta.si in mintea sa rasuna"Mai bine cel bun la suflet decat cel ingamfat"
Boierul simti ca-i fuge pamantul de sub picioare era gata , gata sa se napusteasca asupra pantofaruluidar se stapani si zise;
 _De ce i-ai impartit la saraci ca mai srac decat tine nu gasesti altul in tot orasul?
_Intotdeauna se gaseste cineva mai saracsau mai bogat decat tine!
 _Inteleapta vorba , dar ca sa ai o multime de bani in mana si  tu sa ramai la fel de sarac ca inainte nu pot intelege.
_Abia acum mi-am dat seama de vechea vorba "Banul este ochil dracului" asa ca atunci cand m-am vazut cu atatia bani am uitat de Domnul, de rugaciune. de cantari si de sfanta treime.Trei zile si nopti am stat treaz si m-am gandit  ce sa fac cu banii; nu puteam dormi parca eram posedat si tot gandindu-ma sa mi-am adus aminte ca mi-ai zis ca pot sa-i folosesc cum vreau si cum ma v-a indruma Dumnezeu.  Asa ca m-am rugat in genunchi  sa imi spuna cum sa-i folosesc , raspunsul a fost  acesta.  si acum ma simt mult mai impacat cu mine pentru ca nu erau bani munciti de mine si i-am implinit dorinta Domnului .
Pantofarul mai zise cu voce tare Cand incep lucrul imi fac cruce  asa ca
 :Mai bun sfarsitul lucrului decat inceputul lui"

duminică, 16 ianuarie 2011

Astazi in fiecare zi

Astazi daca auziti glasul Lui nu va impietriti inimile"

Cu totii ne dorim bucurii daruri impliniri dar trebuie sa stim ca fiecare zi din viata noastra este un cadou din partea  lui Dumnezeu pe care trebuie sa-l folosim intr-un mod cat mai frumos.  

Astazi fiecare dintre noi avem ocazia sa ne punem ordine in viata , sa hotaram ce este bine pentru noi, sa ne corectam greselile atat fata de noi cat si fata de ceilalti.

   Astazi putem sa privim cerul si sa descoperim noi forme care ne uimesc de placere.

Astzi , Dumnezeu ne vorbeste prin Biblie , trebuie doar sa avem placerea de a o deschide spre citire. Asa vom descoperi  toate lucrurile si lucrarile care ne sun puse la dispozzitie de catre Divinitate.

Astazi, este o zi frumoasa indiferent de starea meteo , este ziua in care ne putem ruga pentru noi si pentru altii ; este ziua cand putem sa-i   multumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce-am obtinut in viata.

 Astazi putem descopei in noi puterea de  a fi creatori il putem descoperi pe Isus Hristos in interiorul nostru daca vom darui  putin din dragostea Sa ssi din bunatatea Sa.

Astazi este o zi in care putem sa spunem cuvinte incurajatoare si mangaietoare altora, putem vizita pe cineva , putem saluta pe cineva sau putem ajuta pe cineva.

Astazi oricine poate gasi izvorul viu al bunatatii al iubirii si al  intelepciunii.

Astazi putem sa simti prezentul si putem construi viitorul, este ziua cand trebuie sa devenim constienti de ceea ce suntem.

Astazi;  poate fi in fiecare zi un nou inceput pentru fiecare si niciodata nu va fi prea tarziu .

marți, 11 ianuarie 2011

Meditatii asupra rugaciunii

" De aceea Eu va spun:  Cereti si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide."

Dim toate vremurile , Dumnezeu a iubit pe cei care sunt intr-o permanenta stare de cautare si cunoastere. O persoana activa v-a fi ajutata din plin pentru progres si pentru prosperitate , gasind mereu alte usi de deschis spre folosul  sau.  Lenea este un obstacol in viata si nu este o stare de la Dumnezeu ; este razbunarea fortelor  intunecate, este starea in care multi se complac  crezand ca cineva le v-a pune in traista;  ramanand intr-o permanenta asteptare. De aceea  asteptarea  prelunga fara a  lua decizii  duce numai la mlastina ratarii  ca om . De ce ai iubeste Dumnezeu pe cei care sunt harnici ?
  Pentru ca ei au initiative , fac totul cu dragoste , cu pasiune si au o relatie cu Divinitatea  ; care intotdeauna le arata calea spre lumina deschizandu-le acele usi fermecate  spre bunastare , fericire  si implinire. Acest stadiu  aduce mult mai multe dorinte si sperante care cer a fi indeplinite si increderea creste  odata cu credinta. Starea de perfectionare pentru a fi placut celor din jur cat si lui Dumnezeu este o stare de meditatie , in rugaciune. Rugaciunea are un rol foarte important in viata  omului; ea este o vorbire cu Dumnezeu si este o mare bucurie ca putem face acest lucru. Orce convorbire  indiferent cu cine este facuta nu ramane fara raspuns , tot asa este si  vorbirea cu Dumnezeu.
Ce putem sa-i spunem lui Dumnezeu prin rugaciune?
Putem sa-i spunem tot ceea ce avem pe suflet; nu exista o limita , orce subiect poate fi o tema in vorbirea noastra.     Increderea noastra in Dumnezeu este  reflectata prin aceasta legatura  ce se aseamana cu spovedania.  Zilnic putem vorbi despre problemele  care ne preocupa si  a le lasa in grija lui Dumnezeu.
Atunci cand vorbim cu Dumnezeu avem multe dorinte si vrem o schimbare in viata noastra sau a altora. Rezultatele nu sunt imediate si nici dupa pofta noastra pentru ca El poate spune da sau nu  in functie de dorinta , Daca  cerem ceva rau pentru noi sau  altcineva raspunsul va fi nu   .Intotdeauna ceea ce nu se implineste prin cererea noastra  este SPRE FOLOSUL NOSTRU mai tarziu.   Dumnezeu stie intotdeauna ce este bine si ce este nefolositor pentru noi ; El ne raspunde la toate rugaciunile noastre in asa fel incat sa fie spre binele nostru.
Meditatia in rugaciune intareste legatura cu Dumnezeu,  care ne elibereaza mintea de gandurile care ne framanta si care ne opresc din drumul spre cunoastere a bucuriei   si a scopului vietii. A  medita este o  stare de liniste , de tacere , de iubire , de constientizare in rugaciune.

miercuri, 5 ianuarie 2011

Autosugestia de la miezul noptii


Multi dintre noi ne autosugestionam, dar putini urmarim efectele sau pur si simplu nu ne dam seama de ceea ce se poate obtine prin vointa si credinta. Efectele sunt minuni  si totdeauna credem ca s-a intamplat totul din cauza ca meritam , sau poate ca suntem prea destepti.  In viata putem intalni persoane care au reusit  prin simplu fapt ca au fost optimisti si fara sa stie  sau autosugestionat visand sau imaginandu-se intr-o anumita postura. De aceea dorintele de la miezul noptii la trecerea dintre ani pot deveni realitate pentru ca in acele clipe noi toti ne dorim ceva anume din tot sufletul  si uitam sa mai fim rai si uraciosi  cu cei din jurul nostru.  Bucuria , fericirea invadeaza minunatul nostru univers si de jur imprejur radiem lumina iubirii cu care am fost nascuti . Alungam  starea  de tacere si tristete cu bucuria trecerii in noul an si  toate energiile intunecare si negative le dam stralucire prin faptul ca ignoram toate nemultumirile si neajunsurile ;  dar in mintea noastra  autosugestia instaleaza imagini pline de dorinte si sperante.
  De aceea strabunii ne-au lasat obiceiuri de neuitat care de fapt sunt un fel de ritualuri  pentru schimbarea noastra spirituala care ne  aduc renasterea.. De exemplu luminarea aprinsa ne v-a darui lumina necesara si totodata aducem prin ea amintirea celor care au trecut in nefiinta.   Vascul specifica viata  ; prin culoarea verde pe care o pastreaza  pe timpul iernii si prin proprietatile  terapeutice pe care le detine. Vascul nu trebuie sa lipseasca din casele gospodarilor pentru ca este simbolul vesniciei , al dragostei si implinirii noastre ca oameni.  Daca a-ti alungat tristetea si a-ti semanat iubire precum stelutele care lumineaza in noaptea dintre ani ve-ti face schimbari semnificative in viata  ssi ve-ti hotara singuri sa priviti viata ca pe o experienta utila, sau ca pe o lectie  pe care o invatati in fiecare zi.  Autosugestia dintre ani ne poate arata ca ingerii veghetori au fost cu noi si s-au bucurat impreuna cu noi , curatandu-ne gandurile de energiile negative . Ramane-ti asa precum a-ti fost in noaptea dintre ani si fericirea va v-a arata calea spre lumina.