PERSOANE INTERESATE

marți, 11 ianuarie 2011

Meditatii asupra rugaciunii

" De aceea Eu va spun:  Cereti si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide."

Dim toate vremurile , Dumnezeu a iubit pe cei care sunt intr-o permanenta stare de cautare si cunoastere. O persoana activa v-a fi ajutata din plin pentru progres si pentru prosperitate , gasind mereu alte usi de deschis spre folosul  sau.  Lenea este un obstacol in viata si nu este o stare de la Dumnezeu ; este razbunarea fortelor  intunecate, este starea in care multi se complac  crezand ca cineva le v-a pune in traista;  ramanand intr-o permanenta asteptare. De aceea  asteptarea  prelunga fara a  lua decizii  duce numai la mlastina ratarii  ca om . De ce ai iubeste Dumnezeu pe cei care sunt harnici ?
  Pentru ca ei au initiative , fac totul cu dragoste , cu pasiune si au o relatie cu Divinitatea  ; care intotdeauna le arata calea spre lumina deschizandu-le acele usi fermecate  spre bunastare , fericire  si implinire. Acest stadiu  aduce mult mai multe dorinte si sperante care cer a fi indeplinite si increderea creste  odata cu credinta. Starea de perfectionare pentru a fi placut celor din jur cat si lui Dumnezeu este o stare de meditatie , in rugaciune. Rugaciunea are un rol foarte important in viata  omului; ea este o vorbire cu Dumnezeu si este o mare bucurie ca putem face acest lucru. Orce convorbire  indiferent cu cine este facuta nu ramane fara raspuns , tot asa este si  vorbirea cu Dumnezeu.
Ce putem sa-i spunem lui Dumnezeu prin rugaciune?
Putem sa-i spunem tot ceea ce avem pe suflet; nu exista o limita , orce subiect poate fi o tema in vorbirea noastra.     Increderea noastra in Dumnezeu este  reflectata prin aceasta legatura  ce se aseamana cu spovedania.  Zilnic putem vorbi despre problemele  care ne preocupa si  a le lasa in grija lui Dumnezeu.
Atunci cand vorbim cu Dumnezeu avem multe dorinte si vrem o schimbare in viata noastra sau a altora. Rezultatele nu sunt imediate si nici dupa pofta noastra pentru ca El poate spune da sau nu  in functie de dorinta , Daca  cerem ceva rau pentru noi sau  altcineva raspunsul va fi nu   .Intotdeauna ceea ce nu se implineste prin cererea noastra  este SPRE FOLOSUL NOSTRU mai tarziu.   Dumnezeu stie intotdeauna ce este bine si ce este nefolositor pentru noi ; El ne raspunde la toate rugaciunile noastre in asa fel incat sa fie spre binele nostru.
Meditatia in rugaciune intareste legatura cu Dumnezeu,  care ne elibereaza mintea de gandurile care ne framanta si care ne opresc din drumul spre cunoastere a bucuriei   si a scopului vietii. A  medita este o  stare de liniste , de tacere , de iubire , de constientizare in rugaciune.

2 comentarii:

  1. Da,oamenii inteleg gresit rugaciunea.
    Ei , prin rugaciune inteleg ca pot sa ceara lui Dumnezeu tot ce le viseaza mintea si ca Dumnezeu trebuie sa stea la dispozitia lor si sa le indeplineasca orice dorinta. Gresit.
    Cu Dumnezeu trebuie sa avem un dialog , sa-I multumim pentru orice ,nu sa cersim de la el tot felul de lucruri. Pentru ca nimic nu ni se intampla daca nu este spre folosul nostru,pentru evolutia noastra.
    S-ar putea sa nu ne convina, dar cu siguranta avem ceva de invatat din acea experienta.
    Daca vrem ceva, trebuie sa invatam sa gandim in profunzime si sa fim atenti la intetiile noaste, pentru ca tot ce gandim vine asupra noastra ptr. ca noi le-am atras, si nu Dumnezeu este vinovat de ce ni se intampla.
    Tot ce ni se intampla este din vina noastra, pentru ca avem liber arbitru si atragem tot ce gandim .

    Iti doresc o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Meditatia este rugaciune si rugaciunea meditatie, sunt arme care pot distruge energiile negative .

    RăspundețiȘtergere