PERSOANE INTERESATE

vineri, 28 ianuarie 2011

De unde vin nemultumirile?




 




"Va voi da o inima noua si voi pune in voi duh nou: voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne."

La tot pasul intalnim oameni nemultumiti. Avem prieteni , colegi , rude sau alte cunostinte care aduc in discutie vorba despre nemultumirile lor. Este posibil  ca si tu sa fii nemultumit  , de salariul pe care il primesti , de seful tau de criza financiara in care se afla intreaga lume si multe altele.   In orice discutie pe care o purtam constientizam ca fiecare din noi are o sumedenie de nemultumiri.    Chiar si copiii   au nemultumiri ; ei cred ca parintii nu-i inteleg , ca primesc prea putina atentie , ca nu sunt pe deplin fericiti.
   Ce ne impiedica sa fim multumiti, sa fim fericiti?
    De unde atata nemultumire?
  Toate acestea izvorasc din insasi inima noastra, noi generam aceste nemultumiri nicidecum  imprejurarile, sau obiceiurile ci starea noastra interioara.  Inima este centrul vital al  tuturor manifestarilor   noastre. Zi de zi ne punem o masca peste infatisarea noastra si postam in oameni fericiti , atotstiutori, sau chiar in oameni  neintelesi de cei din jur.   Cu buna stiinta facem  toate acestea fara sa stim ca de fapt ne generam un rau mult mai mare si mai adanc.  Inima se impietreste , devine rea  si de neanteles.  In acest proces pe care il traim clipa de clipa  organismul nostru incepe sa piarda partea buna si frumoasa a   sufletului, a fizicului  a intregii infatisari. O inima  mohorata,  intotdeauna distruge sanatatea si frumusetea.   Putem sa privim in jurul nostru si vom descoperi  fete crispate sau fete luminate, de aici  putem vedea starea inimii. Pentru a inceta sa  alimentam inima cu nemultumiri trebuie sa schimbam ceva in viata noastra, in gandirea noastra.  Trebuie sa descoperim partea frumoasa a vietii,  indiferent de cate greutati vom intampina.  Orce povara avem de dus nu va fi mai grea decat puterile noastre , pentru ca Dumnezeu ne da la fiecare exact atat cat putem duce.   Iar fiecare obstacol nu face altceva decat sa ne intareasca ;  sa devenim mai puternici si apoi nu vom mai simti greutatea    pusa in inima noastra , stiind foarte bine ca avem capacitatea de a  infrunta orce cu forta ratiunii si cu inima curata.. Avem  posibilitatea de a  alege  schimbarea pe care ne-o da Dumnezeu  prin harul sau ramanerea in nestiinta crezand ca numai noi nu avem noroc de o viata mai buna. Multe persoane  ajung sa inteleaga aceste lucruri dupa ce trec printr-o boala, si numesc aceasta schimbare care o fac cu buna stiinta "nastere noua. " Ceea ce trebuie insa inteles este faptul ca nu trebuie sa se ajunga  la o suferinta asa de mare  pentru a intelege ca sufletul nostru are nevie de credinta , de hrana spirituala, pentru ca inima noastra sa fie buna , si linistita. Chiar daca trecem prin impasuri  trebuie sa ridicam ochii catre cer si cu privirea cufundata in albastru sau  sa spunem  scurta rugaciune  a inimii.


DOAMNE  ISUSE  HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU
MILUIESTE_MA  PE MINE  PACATOSUL-(OASA). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu