PERSOANE INTERESATE

marți, 28 septembrie 2010

Totul va fi descoperit

"Nici o faptura nu este ascunsa de El (Dumnezeu); ci totul este gol si descoperit inaintea ochilor Aceluia, cu care avem a face"


Orce om care vrea sa-si ascunda pacatul actioneaza in secret , ca sa nu-l vada nimeni , si cu grija ca nimeni sa nu banuiasca nimic pentru a fi descoperit . Iar daca va primi intrebari ce?, cum?, de ce? el va raspunde "Nicidecum" si va va convinge ca totul este adevar, prin micile cuvinte care acopera pacatul.Desi se stie ca minciuna este unul dintre pacate.
Fiecare din noi atrait sau traieste cu un asemenea pacat , analizand activitatea noastra vom descoper ca nimeni nu este "Adevar" si fiecare dintre noi va pretinde ca traieste Adevarul..Sa punem mana pe inima ; si sa ne intrebam '"Este totrul in regula cu noi?" Sau exista anumite secrete, constrangeri, pe care nu vrem sa le recunoastem?
Putem sa privim la televizor spre exemplu si sa vedem ca la un salon de masaj in afara de aceasta se practica si unele servicii necrestinesti; si sa presupunem ca acestia au fost gasiti vinovati, ce credeti va recunoste cineva ca a fost printre aceia care s-au simtit bine in aceste saloane. Ancheta va arata ca cei care au folosit aceste servicii sunt si persoane "sus Puse"dar ei se ascundeau in realitate intr-o viata decenta ca oameni cu un moral sanatos. In spatele acestora este ceva sau totul putred.
Multi dintre noi se numesc crestini si duc o viata destul de onorabila, dar oare nu exista in viata lor si o latura ascunsa, secreta?
Dumnezeu cunoaste in profunzime toate gandurile ascunse ale oamenilor. Desi se pare ca Dumnezeu ai lasa pe oameni sa faca ce doresc , unii se trezesc la realitate mai devreme sau mai tarziu realizand de ce sunt pe acesta lume, iar altii traiesc in voia lor neantelegand esenta vietii pe pamant.V-a veni o zi cand ai va trage la raspundere , atinci totul va fi descoperit.
Cuvinte Intelepte
Exista oameni bolnavi care nu stiu ca sunt bolnavi, pentru ca nu iau de ajuns aminte asupra lor insisi, asupra micilor simptome ale bolii.
Sa fim atenti cum judecam lucrurile; este mult mai usor sa descoperim o greseala la altul decat sa vedem sau sa recunoastem barna din ochiul nostru, sau sa credem ca poate fi asa ceva la noi.
Sa nu purtam crucea9 simbol al suferintei) inaintea noastra ca un trofeu, pozand in eroi, dar nici sa nu o taram ca niste descurajati.
Usor este sa condamni pe cineva, dar greu este sa te condamni singur.
Munceste!! Esti dator a-ti castiga existenta vietii prin munca. Trandavii sunt parazitii si hotii societatii.
Recunostinta nu trebuie sa fie un incident, ci o atitudine continua.

marți, 14 septembrie 2010

Ce a adus Hristos in lume la venirea Sa pe pamant?


Astazi in cetatea lui David , vi s-a nascut un Mantuitor, care este Hristos , Domnul."


_Lumina in mijlocul intunericului;" ca sa lumineze pe cei care zac in intunericul si in umbra mortii."

_Bucuria pentru cei intristati: "Nnu va temeti ; caci va aduc veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot poporul.'

_Pace in mijlocul dusmaniei oamenilor: " Slava lui Dumnezeu in locurile prea inalte si pace pe pamant intre oameni placuti Lui."

_Viata, acolo unde domnea moartea; "Eu am venit ca oile sa aiba viata , si sa o aiba din belsug."
_Slava in mijlocul rusinii: " Si noi am privit slava Lui o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal".
_Salvarea din pacat; "Ea va naste un Fiu, si-i vei pune numele Isus, pentru ca El va mantui poporul Lui de pacatele sale"

"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea , ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El , sa aiba viata vesnica."


CUVINTE INTELEPTE
Cu Dumnezeu , greutatea unui munte nu inseamna nimic; iar fara El, chiar un fulg ne zdrobeste.


Daca astept pretuirea de la altii si hranesc sentimentele de ura sau daca astept o imbunatatire a veniturilor mele si ma complac in lenevie, nu este de mirare daca obiectul asteptarii mele sa dus pentru totdeauna.


Reusita prin minciuna este pentru scurt timp.Minciuna este o curcubeta mare care creste si piere intr-o noapte; si cu cat este mai mare dezvoltarea ei, cu atat mai vizibila este ruina ei.

Dumnezeu a promis sa vina in ajutor slabiciunii noastre, dar niciodata leneviei noastre.
Este mai ferice sa fii mic intr-o multime mare decat sa fii mare intr-o multime mica.
Dusmanul devine prieten, iar prietenul se schimba dupa imprejurari, caci interesele nu raman intodeauna aceleasi.

"Caci intelepciunea pretuieste mai mult decat margaritarele, si nici un lucru de pret nu se poate asemana cu ea."

joi, 9 septembrie 2010

Ce-ai semanat aia seceri

" Cine seamana nelegiuire, nelegiuire va secera, si nuiaua nelegiuirii lui este gata."


Cu totii avem necazuri in viata , unii stim sa le trecem mai usor , altii deloc . Asa s-a intamplat cu o femeie : ea avea multe necazuri , abia scapa de unul ca din senin aparea un altul si tot asa, toate acestea necazuri ai veneau pentru ca nu-si putea stapani gura.
Un om mai destupat la minte i-a dat cateva invataturi sa reflecteze putin poate , poate invataa ceva din toate acestea . Printre altele ai spune acestei femei ca : Dumnezeu ne-a dat doi ochi, doua urechi, dar numai o limba , mai mult de atat gura a fost pusa sub o incuietoare a buzelor, a dintilor deci ea trebuie saa fie folosita atunci cand trebuie,nu ca sa cutreere pamantul.
Femeia gasindu-se intr-un asfel de necaz , ea sa dus la un credincios ca sa-i ceara un sfat. Acesta a trimis-o in gradina sa-i culeaga seminte de urzici iar dupa aceea i-a spus sa o semene. Mai tarziu a trimis-o sa adune samanta de urzici zicandu-i :
"Dute si aduna samanta".
"Cu neputinta! Samanta s-a amestecat cu pamantul si n-o mai pot aduna trebuie sa astept sa rasara , sa creasca ,sa se usuce si apoi s-o pot culege."
La fel este si cu vorbele care le spunem , orce vorba crae ti-a iessit din gura, iti face mai intai rau tie si apoi altora. Daca fiecare dintre noi spunme o vorba nepotrivita cu aceasta am facut un rau. Un cuvant nepotrivit este ca un bulgare de zapada care , rostogolindu-se din varful unui munte, se mareste tot mai mult pana poate sa ajunga cat o avalansa de zapada aducatoare de moarte si de prapad.
Este destul de ingrozitor cand ne gandim ca orce cuvant este o samanta pe care o semanam, fie ca ne dam seama sau nu. Uneori folosim cuvinte dureroase pentru semeni care nu pot fi sterse cu absolut nimic nici cu scuze , nici cu parere de rau ,Ele odata scapate nu mai pot fi intoarse din taria lor.
Cuvantul poate sapa rani adanci daca nu contralom simtul vorbirii de aceea se spune sa-ti pui lacat la gura si sa vorbesti doar daca esti intrebat.


Rugaciune : Ajuta-ma Doamne sa fiu stapana simturilor mele asa precum mai invatat si din toate cele care le iubesc sa daruiesc si apropiatilor mei pentru a constientiza ca tu esti mai presus de toate si ne dai linistea si pacea de peste zi

marți, 7 septembrie 2010

"Deo gratias"


" Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii a fost aratat."

Povesti de viata sunt multe si frumoase; care au in afara de adevaruri contin si invataturi prin care gasim forta divina care in orce timp a fost si este prezent in noi. La fel si povestea urmatoare este destul de veche si vom descoperi miezul de divinitate care ne apara uneori de cele rele.
Se spune ca un soldat in timpul razboiului a fost salvat in chip minunat de Dumnezeu, atat trupeste cat si sufleteste, cand intr-o lupta un glont l-a nimerit in piept chiar in locul unde purta banii.
Glontul a izbit intr-o moneda de argint care purtaa inscriptia:" Deo gratias" .Soldatul care primise glontul a simtit durerea si amorteala i-a cuprins trupul, iar teama l-a invaluit in totalitate si rugaciunea de pe buze s-a revarsat peste tot trupul. La un moment dat isi da seama ca se poate misca si ca este teafaar ,pipaind pieptul a gasit moneda de argint si a strigat cu voce tare
"Da , asa este viata mea a fost salvata numai indurarii lui Dumnezeu, numai harul lui m-a izbavit. De azi inainte m-am hotarat il voi sluji pe Dumnezeu cu credinta."
Aceste mici istorisiri ne paote arata noua tuturor ca suntem in viata datorita harului lui Dumnezeu care s-a aratat fata de noi. asa cum soldatul a fost salvat de acea moneda la fel si noi ceilalti suntem salvati de o alta moneda sau un alt obiect poaate fara insemnatate in viata noastra.
Necredinta nu trebuie sa ne subjuge , ci este momentul sa gasim portita de speranta si credinta catre mimunatul Cer Divin care ne daruieste viata si ne ocroteste zi de zi . Deasupra nostra atuturor vegheaza EL , Dumnezeul nostru al tuturor. El vrea sa ne daruiasca harul Sau si sa ne salveze de la necredinta."Nu uita ca moneda harului te-a ocrotit pana acum"

Rugaciune: Ma inchin si ma rog Tie Doaamne , fara teama si rusine , pentru ca tu esti in fiecare clipa a vietii mele prezent in tot ceea ce fac si imi aduci satisfactie chiar si la ficare gand curat.