PERSOANE INTERESATE

joi, 9 septembrie 2010

Ce-ai semanat aia seceri

" Cine seamana nelegiuire, nelegiuire va secera, si nuiaua nelegiuirii lui este gata."


Cu totii avem necazuri in viata , unii stim sa le trecem mai usor , altii deloc . Asa s-a intamplat cu o femeie : ea avea multe necazuri , abia scapa de unul ca din senin aparea un altul si tot asa, toate acestea necazuri ai veneau pentru ca nu-si putea stapani gura.
Un om mai destupat la minte i-a dat cateva invataturi sa reflecteze putin poate , poate invataa ceva din toate acestea . Printre altele ai spune acestei femei ca : Dumnezeu ne-a dat doi ochi, doua urechi, dar numai o limba , mai mult de atat gura a fost pusa sub o incuietoare a buzelor, a dintilor deci ea trebuie saa fie folosita atunci cand trebuie,nu ca sa cutreere pamantul.
Femeia gasindu-se intr-un asfel de necaz , ea sa dus la un credincios ca sa-i ceara un sfat. Acesta a trimis-o in gradina sa-i culeaga seminte de urzici iar dupa aceea i-a spus sa o semene. Mai tarziu a trimis-o sa adune samanta de urzici zicandu-i :
"Dute si aduna samanta".
"Cu neputinta! Samanta s-a amestecat cu pamantul si n-o mai pot aduna trebuie sa astept sa rasara , sa creasca ,sa se usuce si apoi s-o pot culege."
La fel este si cu vorbele care le spunem , orce vorba crae ti-a iessit din gura, iti face mai intai rau tie si apoi altora. Daca fiecare dintre noi spunme o vorba nepotrivita cu aceasta am facut un rau. Un cuvant nepotrivit este ca un bulgare de zapada care , rostogolindu-se din varful unui munte, se mareste tot mai mult pana poate sa ajunga cat o avalansa de zapada aducatoare de moarte si de prapad.
Este destul de ingrozitor cand ne gandim ca orce cuvant este o samanta pe care o semanam, fie ca ne dam seama sau nu. Uneori folosim cuvinte dureroase pentru semeni care nu pot fi sterse cu absolut nimic nici cu scuze , nici cu parere de rau ,Ele odata scapate nu mai pot fi intoarse din taria lor.
Cuvantul poate sapa rani adanci daca nu contralom simtul vorbirii de aceea se spune sa-ti pui lacat la gura si sa vorbesti doar daca esti intrebat.


Rugaciune : Ajuta-ma Doamne sa fiu stapana simturilor mele asa precum mai invatat si din toate cele care le iubesc sa daruiesc si apropiatilor mei pentru a constientiza ca tu esti mai presus de toate si ne dai linistea si pacea de peste zi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu