PERSOANE INTERESATE

marți, 3 august 2010

In primul rand rugaciunea


"In zilele acelea, Isus S-a dus in munte sa se roage si a petrecut toata noaptea in rugaciune catre Dumnezeu."
Rugaciunea este un ritual care ar trebui sa-l practice crestinii, este activitatea primordiala in viata crestina, este legatura divina pe care o stabilim cu Dumnezeu pentru a-l lauda, pentru ai multumi si pentru ai face cunoscute nevoile noastre la care El ne raspunde in functie de pozitia noastra fata de respectarea legilor divine.
Rrugaciunea este cel mai semnificativ lucru din viata unui om, orice pe lumea asta ne poate insela asupra starii noastre de zi cu zi , chiar si atunci cand ne sfatuim cu alte persoane pentru anume ceva putem sa intalnim mai multe idei care ne pun pe ganduri si atunci starea noastra devine mai agitata complicand lucrurile.
Este mult mai usor sa ceri sfaturi de la altii decat sa te rogi si sa asculti in taina ceea ce-ti spune interiorul tau. Este mult mai usor sa cheltuiesti pentru altii , crezand ca daca faci gesturi frumoase vei fi iubit, mai usor este sa te rogi pentru aceste persoane carora vrei sa le castigi prietenia. Acest bine il poate face orce persoana chiar si una necredincioasa,dar de rugat se roaga numai cel ce doreste binele cu adevarat.
Rugaciunea se face cu mult inaintea zorilor asa cum Isus Hristos facea urcandu-se pe munte si rugandu-se Tatalui de care era dependent "Dimineata eu imi indrept rugaciunea spre Tine si astept."
La fel putem proceda si noi dimineata dupa ce ne trezim , rugaciunea trebuie sa fie prima vorba pe buzele noastre , multumindu-i lui Dumnezeu apoi prezentandu-i ceea ce vom face in cursul zilei cerandu-i ajutorul pentru a fi alaturi de noi pentru a duce la bun sfarsit ceea ce ne dorim.
Sa cerem Dumnezeului nostru sa ne inspire o viata fericita de rugaciune ,sa staruim in ea si sa veghem in ea cu multumiri si sa nu uitam ca in toate pe care le facem si suntem multumiti este Dumnezeu.

Rugaciune: Sculandu-ne din somn cadem catre tine, Bunule si cantare ingereasca strigam tie, Puternice: Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeule pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.Slava Tatalui si Fiului Si Sfantului Duh. Din somn si din pat m-ai ridicat, Doamne, mintea mea o lumineaza, inima si buzele mele le deschide ca sa te laud pe tine Preasfanta Treime: Sfant,Sfant,Sfant esti Dumnezeule pentru Nascatoarea de Dumnezeu, miluiestene pe noi.
Si acum si pururea si in vecii vecilor Amin.
Fara de veste Judecatorul va veni si faptele fiecaruia se vor descoperi. Deci cu frica sa strigam in miezul noptii: Sfant ,Sfant,Sfant esti Dumnezeule pentru Nacatoarea de Dumnezeu , miluieste-ne pe noi.
Doamne miluieste (de 12 ori)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu