PERSOANE INTERESATE

joi, 12 august 2010

Ce auzim si ce nu auzim






"Cine are urechi de auzit sa auda."


Fiecare dintre noi cand nu este interesat de ceea ce il invata altul , nu este atent sau mai bine zis nu aude. Asa se intampla cu doi prieteni care mergeau intr-o zi insorita pe o strada foarte circulata si unul dintre ei intreaba:
_"Auzi greierii cum canta?"
_"In galagia aceasta, cum sa aud?" raspunse celalalt. Primul dintre ei fiind zoolog, avea urechea deschisa zgomotelor din natura. Acesta ca sa fie mai inteles a lasat sa cada o moneda , atunci mai multi oameni s-au intors cautand cu privirea ceea ce-i interesa. Acesta vazand reactia celor din jur spune:
_"Auzim numai ce vrem sa auzim". deci urechea noastra este inundata de zeci si mii de informatii, de aceea nu mai poate fi auzita vocea lui Dumnezeu. Datorita faptului ca suntem tot mai absorbiti de preocuparile zilnice , suntem in pericol de a ne pierde interesul si auzul pentru lucrurile simple si frumoase care fac viata o placere. Ceea ce nu intelege omul este ca: Dumnezeu ne vorbeste prin natura, Cerul este slava Lui si intinderea cerurilor lor este lucrarea manilor Sale , fara vorbe si fara zgomote asurzitoare ci intr-o liniste deplina cu sunete care poate goli mintea de la cele netrebuincioase.
Dumnezeu ne poate vorbi si prin Biblie, de aceea este necesar sa ne facem timp pentru a o citi cu atentie si pentru a gasi cuvintele care le cautam . Aici poti sa te regasesti si sa dezlegi taine care framanta constinta si care pot fi lepadate precum trecutul, trebuie sa intelegi ca fiecare dintre noi este unic in felul sau si ca nu trebuie sa fii copia cuiva pentru a trai frumos si divin. Poti intelege ca Dumnezeu ne vorbeste in mod deosebit de Fiul Sau Isus Hristos care este Om si Dumnezeu intr-o persoana. Viata sa divina, desavarsita, integritatea Sa morala , dragostea Sa, toate acestea ne cer sa-l cunoastem mai bine si sa-i acordam incredere. Nimeni din cei care cred si au incredere in Dumnezeu nu au fost dezamagiti ci au primit prin iubire viata vesnica.
Cauta lumina pe care ti-o doresti si vei primi prin incredere in tine si in Dumnezeu linistea si pacea , bunastare si inplinire prin harul divin.

Rrugaciune: Doamne , fiecare clipa pe care o traiesc , Tie ti-o daruiesc ; caci prin voia ta sunt o fiinta pura care invat sa trec cu bine peste toate cele din zi si din noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu