PERSOANE INTERESATE

joi, 21 iulie 2011

Adaptarea la orice

"
I-a loc nu mai fi grabit , pentru ca viata este facuta  sa simti placerea care incanta sufletul. Si iata natura poate face aceasta,  numai ca tu esti grabit mereu si nu-i acorzi timp nici sufletului , nici naturii. 
  Ce suntem noi?  
Fiinte magice care se pot adapta oricarei situatii.
Suntem capabili de a ne adapta tuturor situatiilor dificile din viata, pentru ca avem abilitati pe care noi nu vrem sa le descoperim.Suntem  surprinsi cum unele cunostinte trec foarte usor prin necazuri si incep o noua viata fie schimband domiciliul , fie schimband serviciul, divortand sau trecand peste multe alte necazuri; dar nu vrem sa vedem puterea interioara  a acestei persoane de a se  adaptare la o noua schimbare, o noua oportunitate. Aceste persoane sunt capabile sa-si dezvolte capacitatea de adaptare fara sa-si faca rau atat fizic cat si psihic. Presiunea  unei probleme financiare sau orice alta problema pe unii dintre noi ne afecteaza , ne da psihicul peste cap cum se spune fiind tot timpul stresati . Toate aceste neadaptari la ceea ce ni se intampla nu face altceva decat sa ne inmulteasca suferintele prin diverse afectiuni. O persoana care stie sa-si gestioneze emotiile poate sa se adapteze foarte usor oricarei situatii si poate tine sub control  emotiile negative de care nu are nevoie nimeni. Pentru fiecare clipa de nemultumire sau furie pe care o intampinam de-a lungul vietii este bine sa reflectam mai inatai si sa ne spunem in gand sau cu voce tare. "Toate problemele au o  rezolvare ''( o solutie) si astfel ne vom elibera de tensiune care provoaca stresul. Adaptarea la noi situatii ii claseaza pe oameni in mai multe categorii, cei care stiu sa depaseasca momentul sunt cei puternici ; ei sunt pozitivi tot timpul , nu cunosc cuvantul "DACA" ei  actioneaza din instinct dupa un timp de reflectie . De restul categoriilor nu trebuie sa mai amintim decat ca; mai sunt cei care incearca dau gres si incearca din nou pana reusesc, si cei care se scufunda in nepasare si lasa totul la voia intamplarii asteptand ca ceva sau cineva sa aprinda lumina. Nici mie nu mi-au reusit toate din prima dar am mai incercat , am perseverat , m-am adaptat si inainte de toate m-am acceptat asa cum sunt  , si  am cautat pana am descoperit acel Strop de lumina pe care il ascundeam fara sa stiu in inima mea. 
  
Curajul este putere grabnica de adaptare la pericol" 
(Francisque Sarcey) 

Fa-ti timp pentru tine si pentru a da armonie sufletului, descoperind frumusetile tale odata cu cele ale naturii.(C.T)

joi, 14 iulie 2011

Cine ne fura timpul ?

Atunci cand vine hotul , el vine sa fure . Acelasi lucru se intampla in fiecare zi , cu timpul nostru care nu ne mai ajunge pentru alte activitati placute . Care ar fi explicatia ? Zi de zi suntem asaltati cu noutati care ne captiveaza si care ne rapesc tot timpul . Cineva spunea ca Lumea este formata din Ingeri si Demoni , cei care vor sa domine cu lucruri care nu ne sunt de folos sunt Demonii . Capetenia demonilor este DIAVOLUL , acesta isi instruieste subalternii spunandu-le :  sa-i opreasca pe oameni sa citeasca Biblia , sa cunoasca adevarul , sa se roage , sa isi dezvolte relatiile personale si sa se respecte . Deci , Demonii sunt cei care ne fura timpul , de aceea suntem preocupati de lucruri fara importanta . Totdeauna gandurile noaste sunt dominate cu subiecte noi care vin atat din presa cat si din televiziune . Suntem indemnati prin reclame sa consumam produse de o calitate superioara asta pentru a ne cheltui banii si timpul . De aceea , omul trebuie sa munceasca mult mai mult iar femeile doresc sa-si faca o cariera uitand de indatoririle care revin in familie . Deci cu totii vom castiga mai mult , vom cheltui mai mult , vom fi epuizati si nu vom mai avea timp de copii nostri , de plimbari in natura , de lectura si alte placeri . Invidia va creste tot mai mult de aici si certurile vor incepe si apoi le vom intretine ca pe un foc . Acesta este pasul catre distrugerea familei si a relatiilor cu semeni . Mintea noastra este umpluta cu tot felul de lucruri de aceea nu mai suntem constienti de traditie si de educatia din familie . Televizoarele sunt amplasate peste tot , Radioul merge pana si in masina si din toate partile suntem inundati de multe informatii inutile. Nimeni nu vrea sa se mai bucure de un concediu petrecut in natura . Cu totii petrecem timpul liber in hoteluri unde credem ca ne odihnim , dar nu vrem sa constientizam ca defapt cineva ne fura timpul . Acel cineva are o tinta precisa ca sa ne tina tot timpul ocupati si sub nici o forma sa nu avem timp pentru noi .


Timpul este distanţa dintre chemarea lui Dumnezeu şi răspunsul tău. ( Dumitru Stăniloae )

Sunt constient ca fiecare zi , este o bucurie pe care vreau sa o impartasesc si celorlalti drept lectie de viata . ( C T ) 

joi, 7 iulie 2011

Scoala lui Dumnezeu

Scoala lui Dumnezeu dureaza o viata , in aceasta scoala invatam sa  cunoastem  slabiciunile noastre, lipsurile noastre, lipsa noastra de putere si ce  inseamna  a cultiva vointa.  Aceasta din urma este forta din interiorul nostru care ne poate genera bucurie si fericire este forta care ne indeamna la creatie .A te lasa deprimat fiinca toate nu se implinesc dupa voia ta nu este o solutie , nu te lasa parasit ci mai bine cauta , imbarbateaza-te si ve-i descoperi in fiecare fiinta ceva nou si ca pe fiecare fiinta Dumnezeu o iubeste; asa cum te iubeste si pe tine.  Trebuie    sa fii convins ca fiecare lucru care t-i se intampla iti este dat cu un anumit scop, sunt incercari si in functie de puterea ta le poti depasi cu bine. Nu este bine sa te prabusesti la gandul ca doar tie ti se intampla asa ceva demonstreaza ca poti infrunta raul. Dumnezeu vrea sa dea la o parte lucrurile care nu sunt de la El. Si daca mintea se preocupa de lucruri care nu sunt necesare , poti descoperi creatia lui Dumnezeu lucrand lucruri personale ca odinioara si atunci mintea va fi preocupata de lucruri mult mai frumoase.Puterea sta in inima ta.


  Fiecare zi vreau sa fie plina de energie pozitiva ,sa pot trai clipe minunate si sa fiu de folos semenilor mei.Prin toate acestea pot fi mult mai aproape de  adevarata viata.


CITAT  CONFUCIUS


"Când vezi un om bun, gândeşte-te să-l întreci: când vezi un om rău,  
cercetează-ţi inima.

marți, 5 iulie 2011

Iarba sau fan?

NU SPUNE NIMIC BUN DESPRE  TINE ,CACI NU TE  VA CREDE NIMENI. 
NU SPUNE NIMIC RAU DESPRE TINE CACI TE  VOR CREDE  TOTI. 


Cand suntem fericiti credem ca toata lumea este la fel , vedem realitatea asa cum este , culorile au stralucirea copilariei iar in sufletul nostru se aprinde  un Strop de Lumina.  Ii iubim pe cei din jur , ai apreciem si    nu le gasim cusur, de intriga nici vorba. Un singur lucru uitam ; ca in viata noastra este prezent Dumnezeu. Dar cand greutatile ne ajung si suntem in situatii dificile   nimic nu mai este asa cum stiam . Nemultumirile pun stapanire pe om si cuvintele sunt aruncate la intamplare de aici incepe hatisul care se tese prin clevetire.Este o moda in aceste vremuri sa dam drumul la zvonurri .Fiecare nemultumire a omului este gasita chiar in cea mai mica barfa pe care o transmite mai departe.  
 De ce se practica barfa sau clevetitul ? din nemultumiri, din cauza esecurilor , din cauza neancrederii noastre in propriile forte. 
 Cum putem reveni la  normal ? Prin  a incepe sa recunostem greseala pe care o facem si nu prin a invinovati pe altii. Singuri construim ziduri intre noi si Dumnezeu si nu-i dam voie sa fim luminati. Zidul poate fi dat la o parte doar de credinta noastra . 



Fiecare zi pot sa o fac frumoasa numai daca voi fi atenta la cuvinte , la gesturi si la fapte;
  Ceea ce astazi sunt   am creat ieri.