PERSOANE INTERESATE

miercuri, 23 februarie 2011

Teama este o greutate

"Indeparteaza teama si te vei usura, te vei simti liber"CT




Zi de zi suntem bombardati cu tot felul de informatii care ne ingreuneaza viata, chiar daca spunem ca nu suntem afectati. Atat presa cat si televiziunea sunt nocive pentru orice om indiferent de statutul sau pentru ca  acestea devin o sursa de relaxare pentru putinul timp liber.      Orcine poate face o experienta  una sau mai multe zile fara sa se apropie de acest focar de energii subtile care ne invadeaza   viata. Perioada pe care o traversam in aceste momente este destul de stresanta de aceea suntem tot timpul foarte ocupati si  toate simturile se ingreuneaza precum un sac cu pietre.Dincolo de starea economica  putinul timp liber  de care dispunem  il petrecem neadecvat;  urmarind emisiuni scandaloase ,  tineretul pentru a scapa de neatelegeri si nemultumiri se retrag in camere izolate si se scufunda in ascultarea unei muzici la un volum maxim pe care ei spun ca o inteleg , dar de fapt nu conteaza este doar zgomot care perturba linistea si capacitatea de a fi limpede  in tot ceea ce au de facut.  Cand zgomotul pune stapanire pe noi este momentul sa ne dam seama ca intreg universul este dominat  de aceasta forta  negativa care este teama. Teama  ne face sa ne ascundem sa ne izolam  si sa fim robi  ai acestei necunoscute inchipuiri care lucreaza prin noi in sens negativ;   sotii se cearta , colegii se injura,  in trafic se iau la bataie, si toate acestea sunt generate de teama.       Ne este teama de noi insine, ne este teama sa recunoastem ceea ce suntem si dorim sa fim altfel , dorim de la noi insine mult mai mult, pentru ca ne este teama , chiar si de ziua de maine   .Avem nevoie de liniste pentru a putea sa ne ascultam pe noi insine si gandurile noastre, pentru a lua decizii bune si rationale.   Lasati  problemele in forta cerului . al universului pentru ca ceea ce pare greu ca piatra si de nerezolvat in mainile lui Dumnezeu este ca o pana; si toate au o rezolvare. Respecta legile Universului si teama de a fi solitar va dispare , pentru ca acolo unde este liniste este si putere Divina. Teama invinge toate intentiile bune in care si-au pus speranta oamenii.   Nu este nevoie sa te indoiesti fii tu insuti si incepe o noua zi cu incredere.  Nu cere prea mult de la tine , doreste-ti doar ceea ce poti sa-ti oferi  in acest moment , este timp si pentru mai mult.
Ceea ce ai gresit , astazi poti schimba luandu-ti portia de incredere si nu te baza pe altii , esti nascut sa fii solitar , esti o minune , esti plin de bunavointa si ai un intreg univers inauntrul tau. Cunoaste-te mai bine si incearca sa te intelegi asa cum iti spune inima , accepta situatia pentru ca fiecare clipa care trece aduce ceva nou. Teama este o inchipuire care distruge omul si care genereaza boli. Fii puternic si  priveste fiecare zi ca pe un dar de la Dumnezeu.

miercuri, 16 februarie 2011

Linistea naturii

Acolo unde este liniste este si Dumnezeu.
"Fereste-te sa faci rau , caci suferinta  te  indeamna la rau '"(Iov 36-37)
"Caci  Eu sunt cu Tine si nimeni nu poate pune mana pe tine, ca sa-ti faca rau"(Faptele Apostolilor.17.18-10)"Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu; caci Templul lui Dumnezeu este sfant; si asa sunteti si voi.(Corinteni 2,3-17)

joi, 10 februarie 2011

Libertate prin gratiere


"...cine vrea , sa ia apa vietii fara plata!"Apocalipsa 22.17

 Pe parcursul vietii  auzim tot felul de intamplari  unele placute iar altele dezgustatoare si intotdeauna comentam sau ne dam cu parerea cum am fi procedat noi daca am fi fost in acea situatie.  ce trebuie stiut este faptul ca inainte de alua o decizie trebuie sa avem inima , mintea si sufletul curat  pentru a gandi lucid.  Personajului din povestirea care va urma i-au lipsit intelepciunea  fiind cuprins de rautate si  ingamfare. Cu totii gresim in aceasta , unii mai mult , altii mai putin, dar tanarul nosstru care si-a pierdut stapanirea de sine  la jocul de carti si-a impuscat  prietenul care ai era adversar. Ce a urmat este lesne de inteles;  a fost arestat si condamnat la moarte.  Prietenii nu l-au uitat tocmai de aceea i-au facut vizite  si au incercat sa-l ajute pentru a scapa din inchisoare povestind tuturor ce fel de om  a fost inainte de a fi condamnat. asa ca intr-o zi este vizitat de un domn in varsta caare eraa imbracat in preot. Tanarul a observat hainele acestuia si in scurt timp  spune
 _Iesiti. iesiti nu vreau sa va vad au fost  deja sapte preoti aici, nu rezolv nimic cu religia.Am invatat destula religie acasa..   Vizitatorul  atunci il lasa putin sa se calmeze si ai spune.
 _Asteapta putin tinere, am o veste buna pentru tine, chiar nu vrei sa auzi ceea ce am de spus?  incheind fraza.
Tanarul nu a dorit sa mai asculte nimic  si ia cerut vizitatorului sa paraseasca celula. Cateva minute mai tarziu a sosit  gardianul la usa celullei care ai spune:" Hei amice  am vazut ca ai fost vizitat de catre guvernator." 
Tanarul ramase incremenit si zise tare
  _'Ce .. vrei sa spui ca acela era guvernatorul    , acel preot  de fapt nu era preot ci guvernator?   
_Da  era guvernatorul si avea in geanta sa gratierea , libertatea ta , dar nu ai vrut sa-l asculti.   
 Tanarul ramase ingrozit de ceea ce a putut face intr-un moment de furie si de orgoliu prostesc   si ai cere gardianului ceva de scris. Sa asezat la masa  si a scris  o srisoare cu mii de scuze guvernatorului.  Acesta a citit scrisoarea, sa gandit si a scris pe verso:  "Acest caz nu mai prezinta importanta" Cazul a ramas precum a fost iar tanarul a ramas la pedeapsa definitiva. Sa apropiat ziua   in care tanarul  trebuia  sa fie executat, dar inainte de toate a fost intrebat daca are ceva de spus inainte de a muri.   "Da a rasuns , am sa spun tuturor oamenilor din toata lumea  ca nu mor pentru fapta mea, nu mor pentru omorul meu, pentru ca as fi putut trai ci mor pentru faptul ca am respins din prea multa necunoastere  gratierea guvernatorului."  

Cuvintele rostite  indiferent cui se adreseaza pot fi salvarea nostra , pot fi viata nostra, de aceea trebuie intotdeauna sa plecam mintea si privirea pentru a fi iertati.Guvernatorul  a  fost cel care a putut sa-l salveze pe acest tanar, dar el  a gresit  prin reactia sa si prin mandria  cu care la respins pe acesta. Si noi gresim poate in fiecare zi  si totusi Dumnezeu ne iarta, El este cel care ne salveaza si ne reda libertatea  de a trai frumos  intr-un fel sau altul primim tot o gratiere. Fiecaare zi este o lectie pentru noi toti,  prin care stim ca nu putem exista unii fara altii si trebuie sa ne acceptam asa cum suntem. Bunatatea si ajutorul nostru poate veni prin faptele si prin cuvintele noastre.


sâmbătă, 5 februarie 2011

Lene sau harnicie?

Proverbe 12.24.
'""Mana celor harnici va stapani, dar mana lenesa va plati bir."    Printre noi se afla oameni bogati si oameni saraci, este adevarat ca nu putem fi cu totii la fel dar putem reusi sa traim decent daca indepartam lenevia. Omul dintotdeauna a primit darul creatiei este necesar  sa ne deschidem mintea  si sa ne perfectionam , sa adunam informatii ssi sa actionam.  Dorintele noaste si visele noastre nu pot fi indeplinite peste noapte , trebuie sa avem incredere in fortele noastre si sa dam la o parte orgoliul. Inainte de a ajunge acolo unde visam  trebuie sa fim oameni cinstiti si smeriti, pentru ca si munca de jos facuta cu dragoste poate fi recunoscuta. Primul pas daca este facut , batalia este castigata , lenea fiind indepartata si placerea de a fi alaturi de cei  harnici si creatori va creste . Orce povara este grea pe lumea aceasta , la fel si urcusul este greu dar usa este deschisa  sa intri. cei care merg cu indrazneala  si infrunta umilinta vor fi in curand primii asa cum sspune proverbul "cei din urma vor fi cei dintai."  ssi ce afost greu de rabdat va fi placut de trait .  Trebuie sa incerci , si atunci cand iti propui ceva trebuie neaparat sa pornesti la drum ; Nu amana pentru ca aceasta din urma este forta maleficului..   Cei care se complac in starea de saracie vor ramane sraci pentru ca atat gandesc ca le esste dat. Fiecare   varsta are are  timpul ei de aceea trebuie sa faci ceva atunci cand poti , nu astepta vremea cand neputinta isi arata  chipul. Sfatul cel mai bun  este  ca tu sa faci parte din samanta buna care indiferent unde este aruncata  ea incolteste.   Si  nu uita ca atunci cand este vremea aratului sa ari nu sa dormi, pentru ca atunci cand vine secerisul sa nu te  miri ca nu ai ce aduna