PERSOANE INTERESATE

miercuri, 23 februarie 2011

Teama este o greutate

"Indeparteaza teama si te vei usura, te vei simti liber"CT




Zi de zi suntem bombardati cu tot felul de informatii care ne ingreuneaza viata, chiar daca spunem ca nu suntem afectati. Atat presa cat si televiziunea sunt nocive pentru orice om indiferent de statutul sau pentru ca  acestea devin o sursa de relaxare pentru putinul timp liber.      Orcine poate face o experienta  una sau mai multe zile fara sa se apropie de acest focar de energii subtile care ne invadeaza   viata. Perioada pe care o traversam in aceste momente este destul de stresanta de aceea suntem tot timpul foarte ocupati si  toate simturile se ingreuneaza precum un sac cu pietre.Dincolo de starea economica  putinul timp liber  de care dispunem  il petrecem neadecvat;  urmarind emisiuni scandaloase ,  tineretul pentru a scapa de neatelegeri si nemultumiri se retrag in camere izolate si se scufunda in ascultarea unei muzici la un volum maxim pe care ei spun ca o inteleg , dar de fapt nu conteaza este doar zgomot care perturba linistea si capacitatea de a fi limpede  in tot ceea ce au de facut.  Cand zgomotul pune stapanire pe noi este momentul sa ne dam seama ca intreg universul este dominat  de aceasta forta  negativa care este teama. Teama  ne face sa ne ascundem sa ne izolam  si sa fim robi  ai acestei necunoscute inchipuiri care lucreaza prin noi in sens negativ;   sotii se cearta , colegii se injura,  in trafic se iau la bataie, si toate acestea sunt generate de teama.       Ne este teama de noi insine, ne este teama sa recunoastem ceea ce suntem si dorim sa fim altfel , dorim de la noi insine mult mai mult, pentru ca ne este teama , chiar si de ziua de maine   .Avem nevoie de liniste pentru a putea sa ne ascultam pe noi insine si gandurile noastre, pentru a lua decizii bune si rationale.   Lasati  problemele in forta cerului . al universului pentru ca ceea ce pare greu ca piatra si de nerezolvat in mainile lui Dumnezeu este ca o pana; si toate au o rezolvare. Respecta legile Universului si teama de a fi solitar va dispare , pentru ca acolo unde este liniste este si putere Divina. Teama invinge toate intentiile bune in care si-au pus speranta oamenii.   Nu este nevoie sa te indoiesti fii tu insuti si incepe o noua zi cu incredere.  Nu cere prea mult de la tine , doreste-ti doar ceea ce poti sa-ti oferi  in acest moment , este timp si pentru mai mult.
Ceea ce ai gresit , astazi poti schimba luandu-ti portia de incredere si nu te baza pe altii , esti nascut sa fii solitar , esti o minune , esti plin de bunavointa si ai un intreg univers inauntrul tau. Cunoaste-te mai bine si incearca sa te intelegi asa cum iti spune inima , accepta situatia pentru ca fiecare clipa care trece aduce ceva nou. Teama este o inchipuire care distruge omul si care genereaza boli. Fii puternic si  priveste fiecare zi ca pe un dar de la Dumnezeu.

2 comentarii:

  1. Teama este benefică numai în vecinătate cu vigilenţa şi pe distanţe scurte; când se transformă în frică – ceva ai greşit. Frica permanentă produce monştrii de tipul moduloformilor.
    Scrierea dumneavoastră curge ca un râu ce nu poate fi tulburat.
    Fie să nu ne fie frică prea des !

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti dreptate , frica ne poate anihila cele mai bune intentii. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere