PERSOANE INTERESATE

joi, 10 februarie 2011

Libertate prin gratiere


"...cine vrea , sa ia apa vietii fara plata!"Apocalipsa 22.17

 Pe parcursul vietii  auzim tot felul de intamplari  unele placute iar altele dezgustatoare si intotdeauna comentam sau ne dam cu parerea cum am fi procedat noi daca am fi fost in acea situatie.  ce trebuie stiut este faptul ca inainte de alua o decizie trebuie sa avem inima , mintea si sufletul curat  pentru a gandi lucid.  Personajului din povestirea care va urma i-au lipsit intelepciunea  fiind cuprins de rautate si  ingamfare. Cu totii gresim in aceasta , unii mai mult , altii mai putin, dar tanarul nosstru care si-a pierdut stapanirea de sine  la jocul de carti si-a impuscat  prietenul care ai era adversar. Ce a urmat este lesne de inteles;  a fost arestat si condamnat la moarte.  Prietenii nu l-au uitat tocmai de aceea i-au facut vizite  si au incercat sa-l ajute pentru a scapa din inchisoare povestind tuturor ce fel de om  a fost inainte de a fi condamnat. asa ca intr-o zi este vizitat de un domn in varsta caare eraa imbracat in preot. Tanarul a observat hainele acestuia si in scurt timp  spune
 _Iesiti. iesiti nu vreau sa va vad au fost  deja sapte preoti aici, nu rezolv nimic cu religia.Am invatat destula religie acasa..   Vizitatorul  atunci il lasa putin sa se calmeze si ai spune.
 _Asteapta putin tinere, am o veste buna pentru tine, chiar nu vrei sa auzi ceea ce am de spus?  incheind fraza.
Tanarul nu a dorit sa mai asculte nimic  si ia cerut vizitatorului sa paraseasca celula. Cateva minute mai tarziu a sosit  gardianul la usa celullei care ai spune:" Hei amice  am vazut ca ai fost vizitat de catre guvernator." 
Tanarul ramase incremenit si zise tare
  _'Ce .. vrei sa spui ca acela era guvernatorul    , acel preot  de fapt nu era preot ci guvernator?   
_Da  era guvernatorul si avea in geanta sa gratierea , libertatea ta , dar nu ai vrut sa-l asculti.   
 Tanarul ramase ingrozit de ceea ce a putut face intr-un moment de furie si de orgoliu prostesc   si ai cere gardianului ceva de scris. Sa asezat la masa  si a scris  o srisoare cu mii de scuze guvernatorului.  Acesta a citit scrisoarea, sa gandit si a scris pe verso:  "Acest caz nu mai prezinta importanta" Cazul a ramas precum a fost iar tanarul a ramas la pedeapsa definitiva. Sa apropiat ziua   in care tanarul  trebuia  sa fie executat, dar inainte de toate a fost intrebat daca are ceva de spus inainte de a muri.   "Da a rasuns , am sa spun tuturor oamenilor din toata lumea  ca nu mor pentru fapta mea, nu mor pentru omorul meu, pentru ca as fi putut trai ci mor pentru faptul ca am respins din prea multa necunoastere  gratierea guvernatorului."  

Cuvintele rostite  indiferent cui se adreseaza pot fi salvarea nostra , pot fi viata nostra, de aceea trebuie intotdeauna sa plecam mintea si privirea pentru a fi iertati.Guvernatorul  a  fost cel care a putut sa-l salveze pe acest tanar, dar el  a gresit  prin reactia sa si prin mandria  cu care la respins pe acesta. Si noi gresim poate in fiecare zi  si totusi Dumnezeu ne iarta, El este cel care ne salveaza si ne reda libertatea  de a trai frumos  intr-un fel sau altul primim tot o gratiere. Fiecaare zi este o lectie pentru noi toti,  prin care stim ca nu putem exista unii fara altii si trebuie sa ne acceptam asa cum suntem. Bunatatea si ajutorul nostru poate veni prin faptele si prin cuvintele noastre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu