PERSOANE INTERESATE

duminică, 27 noiembrie 2011

Invata sa spui nu

Educatia are o contributie foarte mare la dezvoltarea noastra ca oamenii.
 Uneori suntem constienti de toate invataturile parintilor nostri pe care le acceptam  intrucat sau implementat adanc in mintea nastra. Nu toti am fost copii supusi ideologiilor de familie intrucat suntem cu totii diferiti.; iar ceea ce am observat este ca acei copii care intotdeauna au avut o personalitate diferita fiind catalogati drept "copii rebeli" sau neascultatori au reusit mai bine in viata .
 Deci este bine sa ne opunem nemultumirilor si sa raspundem exact asa cum credem de cuviinta intr-un mod civilizat. sunt persoane care au spus de la inceput stop nenorocirilor, ei nu au asteptat sa vina cineva sa le de-a idei si singuri au intors spatele suferintei. Acest mod de a  Nu accepta nenorocirea sau nemultumrea ar trebui sa il avem cu totii; insa pentru unii este un mod  placut sau deja  obisnuinta  de a nu iesi din convingeri. Drept lectie de viata sunt actiunile nostre care pot vorbi prin toate intamplarile petrecute mai simplu prin trecut. ; sistemul nu a dat dreptul multor oameni sa  poata iesi din carapace valurilor vietii. Pentru copiii zilelor noastre insa totul este diferit ; ei au personalitate si pot argumenta fara sa faca prea mari eforturi atunci cand un principiu de familie nu le convine. Ei stiu sa spuna Nu  fara teama si cu curaj si ne pot schimba si noua modul de gandire .  
Cui nu i s-a intamplat sa nu vrea sa participe la o discutie care nu-i face placere? Noua tuturor si totusi am ascultat si in acelasi timp ne-am incarcat negativ cu acea problemacu care nu era nevoie. 
 Ce am fi putut face in acel timp? 
 Sa-i  vorbim constientului  in gand-' acest  subiect nu ma intereseaza , nu poate fi benefic pentru mine."  
aici intervine puterea rugaciunii care poate comuta discutia in timp.  Toate se pot invata in cazul in care persoana noastra  a fost obisnuita sa fie o persoana ascultatoare si care nu vrea sa supere pe nimeni. Deci nu trebuie sa ne lasam dominati de situatii care nu sunt pe placul nostru , ci trebuie luptat cu puterea interioara pentru a nu accepta durerea.  
Invata sa spui Nu  durerii!    acesta lectie poate schimba sensul vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu