PERSOANE INTERESATE

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Intelepciune si chibzuinta

 
Omul este nemultumit tot timpul, el este intr-o  permanenta cautare;  in schimb natura este intotdeauna multumita ,este plina de intelepciune , pentru ca totul are chibzuinta.  Omul in general isi doreste sa cucereasca infinitul ceea ce nu sa intamplat inca si indiferent cate trepte ar urca spre evolutie nu are liniste sa se opreasca ; acest fapt il duce la pierzare , singur v-a sfarsi candva  dar  poate mult prea devreme si destul de nemultumit.. Natura din jurul nostru  ne cade la picioare ne inspira sa traim in adevar dar omului ii place eroarea distrugand Creatia Divina. Orice om poate sa-si puna intrebarea ._ce ne-am face fara natura? Cum am putea trai?  Cu ce-am multumi sufletul  ? cu pulbere de vant? si hrana din laboratoare ?    Divinitatea  prin creatiile sale  pune la indemana instrumentele bunastarii noastre si a supravietuirii in adevaar iar omul doreste agonisirea de bunuri materiale precum armata lui Napoleon in vremea cand cucerea Rusia. Dorinta de a cuceri ceea ce apartine altuia a fost mare , numai ca gerul  i-a impiedicat pe acestia sa duca planul la bun sfarsit.  Si totusi chiar daca planul a cazut ostasii acestei armate infrante carau lingouri de aur, cu care au cazut in nametii de zapada de unde nu s-au mai putut ridica.  Invidia pentriu bogatia , frumusetea, puterea altuia il face pe om sa-si piarda intelepciunea , creandu-si  o boala fara sfarsit.  In fata pericolului natural omul devine Slab, fara putere.  
Acest obicei la care multi nu pot renunta se transmite intregului neam si nu este de folos nimanui.Este minunat ceea ce natura creaza cu atat desavarsire spre folosul nostru. 
  Cu putina inteligenta putem descoperi puterea intelepciunii si in inima noastra; nu avem nevoie de palate de conace pentru a cunoaste vesnicia, nu avem nevoie de cufere cu bijuterii care ne fac nefericiti; Avem nevoie de realitate , de dragoste pentru cei din jur avem nevoie de foarte putin pentru a fi fericiti.      Fiecare om poate descoperi fericirea intr-un mod diferit ; ea vine din interiorul nostru din inima noastra care este sediul tuturor sentimentelor si dorintelor adevarate. 
Inima nostra este aceea care ne indeamna sa fim chibzuiti sa fim intelepti si sa luam decizii pe care copii nostri sa le memoreze cu placere pentru a-si aminti mai tarziu .  A crea vesnicia este un lucru minunat de aceea oamenii de la tara crescuti in spirit gospodaresc plantau cate un copac ingrijeau culturi de pomi si de vita de vie pentru urmasi.  Obiceiurile bune se transmit din neam in neam , familia este cea care continua intrgul proces de Vesnicie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu