PERSOANE INTERESATE

miercuri, 29 iunie 2011

Puterea luminii

Fara lumina nu am putea exista, nu am putea vedea frumusetile din jur  si chiar frumusetea omului , cea exterioara. Lumina are o stralucire aparte care ne bucura privirile si ne calauzeste in viata, ea face parte din viata noastra pentru a ne ajuta sa ne simtim in siguranta  si pentru a putea crea lucruri frumoase. In general se spune ca viata insasi trebuie sa fie o lumina, pe care noi o putem genera prin tot ceea ce facem atat pentru noi cat si pentru cei din jurul nostru.
  Se cunosc oamenii care au lumina in suflet ?  Da  sunt cei care au credinta , iar credinta este precum o floare are frumusete, are nectar , are spini care seamana cu incercarile puse in fata acesteia   Despre lumina din noi exista o scurta poveste pe care o mama o spune drept lectie de temelie copilului sau.


Cele patru Luminari 


 Patru lumanri ardeau pe masa intr-un sfesnic vechi, era o liniste  incaaat se auzeau ceea ce vorbeau acestea.   
Prima lumanare suspina; "Eu ma numesc Pacea dar oamenii nu ma vreau".si lumina ei se stinse. 
A   doua lumanare  spuse ; "Eu ma numesc credinta, dar oamenii nu doresc sa stie nimic despre Dumnezeu." si se stinse. 
A treia lumanare sspuse trista: "Eu ma numesc dragostea dar oamenii se gandesc doar la ei insisi si nu la altii si se stinse. 
Un copil veni in camera si vazu lumanarile stinse  si incepu sa planga.    A patra lumanare ai spuse "Eu sunt nadejdea nu-ti fie frica impreuna cu tine suflet curat vom putea aprinde celelalte lumanari care sunt credinta , dragostea  si pacea.  Eu sunt singura putere aprinsa care pot da tuturor lumina." 
Mama incheie povestea si in final ii spuse copilului "De cand te-am nascut sunt plina de pace , am castigat credinta si toata dragostea mea ti-am daruit-o tie , de aceea nadejdea mea este la tine. Vreau ca tu sa stii sa aprinzi cele patru lumanari care iti vor lumina viata , si vei castiga iubirea celor din jur si mai presus de toate pe cea  a lui Dumnezeu.  Lumina este ceva Sfant.
  

2 comentarii:

  1. Era un peștișor într-un ocean. Profund-nefericită creatură, fiindcă întreba de-o viață, pe orișicine, în toate părțile: „unde e oceanul?”

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ai lipsea ceva!pentru a-si da seama de adevar, (poate cele patru lumanari).

    RăspundețiȘtergere