PERSOANE INTERESATE

marți, 16 noiembrie 2010

Cui ne inchinam?

"Vai de cel  ce zice lemnului: "Scoala-te ,"si unei pietre mute:" Trezeste-te"! .Poate ea sa dea invatatura? Iata ca ea este impodobita cu aur si argint, dar in ea nu este duh care s-o insufleteasca". (Habacuc.2.19)

In Vatican exista o statuie impozanta a apostolului Petru, unde in fiecare an se perinda o multime de turisti si credinciosi . Aceasta statuie  in fiecare an pentru cateva zile este in renovare, pentru ca degetele de la picioarele statuii sunt tocite de saruturile , lacrimile si atingerile multimilor de oameni care vin si se inchina acestei statui. Acelasi lucru se intampla si in alte locuri care pastreaza vie  arta unor mari pictori , scluptori  ai  trecutului .
Daca acei oameni ar fi citit Biblia, s-ar fi convins ca practica lor  la astfel de statui sau obiecte este interzisa.  Putem afla aceasta din urmatoarea relatare; Cand apostolul Petru  a ajuns in casa sutasului Corneliu, acesta" s-a aruncat la picioarele  lui  si i s-a inchinat. Dar Petru l-a ridicat si i-a zis :; Scoala-te , si eu sunt om."
  Invataturile spun ca inchinarea trebuie sa vina din inima pentru ca ea sa aiba efect si apoi devine un ritual pentru toata viata. Nu conteaza la ce te rogi atat timp cat ai credinta si iti deschizi sufletul catre cer. Inchinarea nu este o activitate   , ea este necesara oricarui  credincios care vrea sa se descopere pe sine   citind mai intai Biblia care da fiecaruia din noi posibilitatea de a se regasi in  unele pasaje. Descoperind aceste adevaruri care au fost uitate cu voie sau fara de voie , vom gasi realitatea in fata ochilor nostri si in putrea noastra creativa , fiind inspirati de Marele nostru Univers,care este Dumnezeu.
In momentul in care toate aceste  taine isi deschid portile in fata noastra , devenim siguri pe noi si ne putem baza  pe relatia noastra cu divinitatea care ne va transmite mesaje prin vocea noastra interioara si care ne va invata  detasarea de unele obiecte sau persoane care nu rezoneaza cu gandurile  noastre. .   Uneori interesele  unesc  mai    multe persone pentru  anumite   activitati , dar s-a constat ca  aceste persoane au colaborat bine o anume perioada ,iar dupa ce scopul in sine a fost atins relatia devine un cosmar. Deci suntem uniti si ne intensificam energiile creatoare , iar apoi lacomia distruge  chiar o veche prietenie.Ce putem sa intelegem? ca uitam sa  multumim celui care ne-a inspirat si  incercam sa aratam lumii cat de buni am fost...... Rugaciunea trebuie facuta si mentinuta pe tot parcursul vietii pentru a trai in lumina , fara  a dori sa agonisim comori care ne pot ruina viata. se spune ca este bine sa traim frumos si decent si mai presus de toate sa credem in Dumnezeul  Este important ca in rugaciunile noastre sa aducem mai intai multummiri;  sa ducem mai departe  traditia si apoi vom crea  sufleteste acea stare de bine care  v-a deschide portile Universului.
 Deci cui ne inchinam?

 O  mica lectura. 

 Un barbat foarte harnic , muncea  din greu ca sa-si poata intretine familia si grijile il  macinau  in fiecare clipa,  dar intr-o zi i s-a facut rau si a trebuit sa-l duca l-a spital.  Acolo doctorul     dupa ce il consulta , spune celor din familie ca  ai v-a prescrie un tratament  dar crede ca pacientul nu mai poate fi salvat .  Printre toti  cei de acolo se afla si unul dintre copiii  pacientului care  era un mare credincios, acesta il intreaba pe doctor.
_V-ati rugat pentru salvarea tatalui meu?
Doctorul si asistentul si-au zambit  facand semn ca nu vor sa auda aceste vorbe si plecara. Copilul zise   cu voce tare.
   _Deci nu  v-ati rugat , atunci o voi face chiar eu aici langa tatal meu.
A stat la capataiul tatalui sau vorbindu-i si spunandu-i cat de mult isi doreste sa il aiba in preajma sa si apoi se adanci in rugaciune timp indelungat. La un moment dat ,  asistentul care  il ingrijea pe bolnav iese din incapere si spune:
_Bolnavul a inceput sa dea semne ca ai este mai bine!
Copilul  a mers in fiecare zi la patul tatalui sau sustinandu-l si oferindu-i toata dragostea sa insotite de rugaciunea de fiecare zi..Dupa cateva saptamani  , bolnavul  a iesit din spital sanatos dar in momentul cand  doctorul  scria biletul de externare , ai spuse celui care-l insotea..
   _Nu voi mai rade niciodata cand  voi fi indemanat sa ma rog! dar spuneti-mi si mie care este secretul?
  _Domnule  doctor va respect pentru meseria dumneavoastra dar mai intai de toate trebuia sa stiti ca puteti vindeca orce bolnav daca stiti sa vindecati mai intai sufletul .  Acesta intreaba ,
   _Dar cum pot face aceasta?
   _Cu multa iubire asa cum ne invata Biblia.

8 comentarii:

  1. De ce nu apare sursa citatului? De unde citezi?
    Crezi ca aceia care se roaga la picioarele statuilor se roaga la statuie?
    Oamenii au voie sa isi manifeste evlavia si iubirea asa cum doresc.
    Macar sa fii nevoit sa ridici pe cineva de la picioarele tale...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt lucruri care se subinteleg in acest articol , eu personal ma rog unui pom cand ma plimb dimineata prin parc, dar ce spune,Deuteronom.5.8.10 aceasta este una dintre porunci dintre cele zece.
    "Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sant sus in ceruri, sau jos pe pamant sau in ape sub pamant.
    Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu Domnul , Dumnezeul tau , sant un Dumnezeu gelos, care pedepseste fara delegea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce ma urasc.
    si ma indur pana la al miilea neam de ceice Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oamenilor le este mult mai usor sa practice o inchinare dupa ureche decit sa caute si sa studieze Cuvintul lui Dumnezeu care este Biblia si DOAR Biblia si sa vada ce doreste Domnul de la cei care vor sa-l urmeze.
    Am publicat si eu un articol despre adevarata inchinare placuta Domnului si desi sint Ortodox era sa fiu linsat mediatic. Un crestin indiferent de cultul din care face parte dar care citeste biblia nu mai poate fi prostit de povesti babesti, din pacate 90% dintre fratii mei Ortodocsi nu au deschis o Biblie niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acesta este articolul : http://ninulescu.blogspot.com/2010/10/decadere-si-extinctie.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Ceea ce vroiam sa spun este ca fiecare se inchina si se roaga la ceea ce doreste ssi crede in ceea ce il inspira, nu vreau sa conving pe nimeni de nimic .Se stie ca Dumnezeu este duh si trebuie sa ne rugam Lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca esti ortodoxa, ai o privire total gresita asupra Bibliei. Biblia nu se interpreteaza dupa pareri personale.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai citat din biblie ca : "Dumnezeu este un Dumnezeu gelos si razbunator.
    De ce oare i-au artibuit lui Dumnezeu astfel de sentimente ? Cum ar fi putut Dumnezeu sa urasca, sa blesteme, sau sa se razbune pe cineva ?
    Acei care au scris Biblia, sau acei care au tradus-o, i-au atribuit lui Dumnezeu vorbe si sentimente umane.
    Asa am fost si eu invatata de mica , sa ma tem de Dumnezeu ptr. ca ma vede si ma pedepseste.
    De ce trebuia sa-mi insufle mai mult frica de Dumnezeu si nu dragostea si respectul fata de el .
    Am citit si eu Biblia din scoarta in scoarta doar din curiozitate si ....nu am acceptat multe, f. multe , sau aproape nimic din Vechiul Testament. De ce ?
    Exact din acesta cauza pe care ai citat-o .Cand am vazut cum este Dumnezeu , a fost o perioada in viata mea cand m-am indoit de existenta Sa.
    M-am gandit f.f.mult de ce Dumnezeu este asa cum il descrie Biblia si.... ptr. ca nimeni nu ramane fara raspuns la intrebarile ce il framanta, Dumnezeu mi-a aratat ca exista si ca nu este asa cum este descris in Biblie.
    El este iubirea si iubirea nu pedepseste, iubire nu uraste, iubire nu blestema, iubirea nu gelozeste , iubirea iarta iubirea ....iubeste neconditionat.
    Si asta am invatat nu din Biblie , ci din cartile pe care Dumnezeu mi le-a pus in mana ca sa ma lumineze , nu sa ma pedepseasca.
    Nu exista sa trecem prin viata , fara sa auzim vreodata de numele lui Dumnezeu .
    Dar... mai rau nu este ca nu am auzit , ci ca in viata noastra pe El nu l-am primit.

    RăspundețiȘtergere
  8. Biblia este aceiasi indiferent de credinta , eu sunt ortodoxa si cunosc cele zece porunci iar Dumnezeu este unul singur indiferent cine ai fi.Daca ai sa mergi la zece preoti cu o problema , acestia vor da sfaturi diferite ,pentru ca fiecaare aaare punctul sau de vedere pe care nu pot sa-l schimb nici eu nici tu.
    Ryana aai dreptate , asa am fost invatati sa ne temem de Dumnezeu , dar nu ne-a sspus cand trebuie sa facem acest lucru ,, doar atunci cand facem lucruri de care suntem constienti ca nu sunt bune. Ma bucur ca aveti credinta si pentru acesta aveti ceva de spus.

    RăspundețiȘtergere