PERSOANE INTERESATE

marți, 20 septembrie 2011

Despre suferinta

Sunt anumite pasaje in biblie in care gasim explicatii despre scopul suferintei. Orice om in intreaga viata indiferent cat de sarac sau bogat este ajunge si la suferinta din motive personale. Un motiv al acestei actiuni poate fi mandria sau un plan pe care numai cel in cauza il poate sti; deci suferinta nu vine fara un motiv. Mai putem adauga aici si proverbul  "Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ". Aici intra persoanele care isi fac planuri dar in acelasi timp sunt in dubii , deci nu cred suficient in ceea ce cred si planul cade.Dumnezeu , care este Hiperconstiinta tuturor detine adevarul, si nu lasa pe nimeni la necaz, atat timp cat esxista in acea persoana o farama de speranta. Scopul suferintei este de a invata sa fim buni , sa intelegem pe cei care sunt in necaz si sa-i ajutam pentru ca in viata oricand putem fi loviti.
Cine poate scapa de suferinta?
Numai cel care crede , cu mintea si spiritul. A crede doar pe jumatate este ca si cum te-ai amagi pe tine insuti. Ne putem vindeca de toate ; de boli de suferinta ,numai daca spiritul gandeste la fel ca mintea. Daca gandurile noatre sunt venite de la Hiperconstiinta putem merge increzatori mai departe , pentru ca tot planul se poate realiza.Dumnezeu ne doreste cat mai aproape de El si mult mai buni .Invidia , zgarcenia nu pot avea loc aici pentru ca sunt generatori de pacat si de rau in acelasi timp. Gandurile negre aduc neliniste, aduc suferinta ceea ce nu isi doreste nimeni.
Imprtant e sa crezi in tine si ai incredere.

joi, 8 septembrie 2011

O viata, un scenariu

"Se pare ca suntem cu totii de acord ca antrenarea corpului prin exercitii, dieta si relaxare este o idee buna- dar de ce nu gandim  acelasi lucru despre antrenarea propriei minti." 
Sakziong Mipham  


Viata se desfasoara dupa un program, fiecare om are tabieturi, timp rezervat pentru  munca, pentru o placere anume dar timp pentru relaxare, timp pentru meditatie nu are. 
 De ce meditatie?  
Pentru ca meditand iti poti relaxa tot corpul din cap si pana in picioare, iti poti urmari respiratia si poti sa adormi fara griji. Meditatia poate fi metoda de relaxare in care poti face scenarii pentru o zi , un an , o viata; poti fugi cu gandul acolo unde iti doresti. Poti alege meditatia care pare mai placuta si care te face  increzator in propriile forte. Incearca ,linistea sau pune creerul la treaba , construieste-ti scenariul care iti place pentru viata ta.