PERSOANE INTERESATE

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Cum poti invinge?

Fiecare zi este o noua experienta , fiecare actiune aduce reactiune si fiecare dintre noi suntem framantati cum trebuie sa procedam pentru a rezolva problema  X. Framantarile sunt energii care ne consuma  si care ne fac sa complicam lucrurile si in general actiunile. In copilarie nu avem nevoie de aceste razboaie interioare pentru ca lumea din acest univers nu are limite nu are obstacole si fiecare zi este plina de bucurie, indiferent cate lipsuri ar avea. Intre timp dorintele cresc si gandurile se inmultesc iar framantarile sunt multe si greu de rezolvat pentru ca nemultumirea se cuibareste intr-un colt al mintii si sfredeleste spre noi cai de rezolvare, complicandu-ne viata. A te impotrivi dorintelor si nemultumirilor este ca si cum te-ai bate cu o stanca; dar sa nu uitam ca gandul curat, inima curata poate schimba viata celui care stie sa actioneze cu mintea limpede si cu incredere in sine. Nu fi sigur ca poti face singur ceva fara sa fii indemanat de credinta si rugaciune, devin-o constient ca alaturi de tine este forta Divina care te calauzeste si care te iubeste.Strigatul tau poate fi auzit si dorinta ta poate fi implinita dar inainte de toate respecta poruncile Domnului si indeparteaza din inima ta ura , rautatea si iubeste-i pe cei care fac parte din viata ta cum te iubesti pe tine. Roaga-te pentru ei , nu pentru tine,si toate cele din launtrul tau se vor schimba. schimbarea trebuie sa vina din interior pentru a restul sa fie transformat de la sine.Nu esti singura persoana care greseste , au gresit si regii cum ar fi Napoleon ; din dorinta de a cuceri lumea  intreaga nu s-a putut opri si la urmatorul pas a fost infrant. Rusia a fost tara care i-a dat o lectie prin credinta pe care a avut-o si prin rugaciunile pe care le-a facut un mare preot impreuna cu poporul.    Napoleon a fost anuntat ca Moscova face rugaciuni contra lui , iar acesta a ripostat spunanand; (
Eu nu ma bat cu rugaciunile, intre mine si Rusia nu rugaciunile iau decizii ci baionetele.)
 Ce sa intamplat ? O iarna cumplita la prins pe Napoleon in Rusia si a trebuit sa se retraga intrucat frigul i-a inghetat cea mai mare parte a armatei  .Deci rugaciunea a biruit , asa cum o face in toate cazurile unde este facuta cu credinta si sperantain mai bine.
Daca astazi esti trist si nedumerit , incearca o schimbare ssi incepe o viata curata ; nu-i nuci o graba Dumnezeu are rabdare cu noi toti. Fiecare dimineata va fi intr-o noua lumina si viata mult mai frumoasa. pentru ca tu esti cel care o creeaza.

4 comentarii:

  1. Iti doresc un Paste fericit plin de Lumina si iubire.

    CRISTOS A INVIAT !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru urari , aceleasi ganduri bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hristos a Înviat!
    Îţi mulţumesc pentru gând şi pentru vizită...să ai bucurie şi pace în suflet de la Hristos, Domnul nostru Cel înviat!

    RăspundețiȘtergere