PERSOANE INTERESATE

vineri, 8 aprilie 2011

Care este calea ?

Cat de frumoasa este libertatea si cat de minunat este sa fii liber ; sa alegi calea pe care sa mergi acolo unde doresti. Cu totii cautam toata viata diferite cai pentru a scurta drumul si timpul; dar putini sunt cei care cauta calea spre Divinitate, calea prin care sa ne apropiem de Dumnezeu. Stiu sigur ca incerci sa citesti aceste randuri , dar stiu ca te grabesti, pentru ce  atata graba ? cand totul este doar o panza de paianjen. De ce nu vrem sa citim cateva randuri din care invatam poate ceva, pentru ca ni se pare neinteresant si pentru ca ne grabim. Majoritatea oamenilor cred ca toate religiile lumii se gasesc pe acelasi nivel,  si ca exista doar cai diferite pentru a ajunge la lumina , la intelepciune si la  adevar  .Fiecare  om incearca o singura cale pentru a ajunge la Dumnezeu iar pentru a-si rezolva unele probleme incearca din rasputeri multe cai, indiferent de obstacole..Pentru a ajunge la Dumnezeu oamenii incearca  prin islamism, budism, hinduism ortodoxism, catolicism  si alte forme de credinta  dar nu calea este cea mai importanta ci faptul ca cei care vor ajunge in varf  se vor intalni. Cine este cel care deschide calea pentru a putea urca este insusi ISUS  HRISTOS ; fara de EL nu vom putea gasi pe Dumnezeu.   Drumul vietii pare simplu si presarat ici , colo cu flori si nori; dar fara obstacole nu putem simti ca suntem puternici si ca putem razbate spre Lumina. Incercarile vietii sunt uneori dureroase si totusi la final au un gust placut prin simplu fapt ca stim sa-l primim pe Dumnezeu in inima noastra.El este cel care da stralucire vietii ;  atat suntem datori sa constientizam ca fara de Dumnezeu nu putem face nimic si ca ne vom scalda in mocirla fara  sa gasim solutii , fara a gasi CALEA. Avem nevoie de aceasta cale pentru a ne lumina si a trai multumiti.Nu uitati ca fiecare incercare este o noua lectie, nu va lasati pacaliti, Dumnezeu  priveste din umbra pentru a vedea  cum reactionati .

A Abandona  un vis , este ca si cum ai uita ca exista speranta!

4 comentarii:

  1. Multumesc pentru aceasta postare, e superb, ai un simt artistic foarte bine dezvoltat. Am vazut un concurs la care ai putea participa, ti-am pus linkul la numele meu. sa continui sa scrii pe blog mereu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai important decat simtul artistic este adevarul exprimat in cuvintele de mai sus. Domnul ISUS HRISTOS a afirmat despre sine: „Eu Sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." (Evanghelia dupa Ioan 14:6). Cu alte cuvinte, exista o singura cale care duce la Dumnezeu si aceea este ISUS HRISTOS.
      O alta afirmatie extraordinara a Domnului ISUS HRISTOS este cea din Evanghelia dupa Ioan 8:12 : „Eu Sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.” Este lumina care poate ajuta pe oricine doreste sa mearga pe calea care duce spre cer si care, evident, este tot Domnul ISUS HRISTOS.

      Ștergere
  2. Multumesc pentru cuvintele frumoase.

    RăspundețiȘtergere