PERSOANE INTERESATE

marți, 30 noiembrie 2010

Cugetari la ceas de sarbatoare

La Multi  Ani!  Andreea, Andrei  si celor care ajung pe aceasta pagina 
.Si pentru ca filozofii  timpului  au lasat multe cugetari am sa scriu si eu cateva  pentru  delectare;
Primiti mai degraba invataturile mele decat argintul si mai degraba stiinta decat aurul scump."Proverbe8.10

 _Fiul lui Dumnezeu  a fost vandut, dar nu a fost cumparat. 

_Mai bine o zi om decat o mie umbra lui. 

_Ce s-ar intampla daca, pe neasteptate, constiinta ta  ar incepe sa vorbeasca cu voce tare in fata tuturor? 


_Prefera mai degraba paguba decat un castig imoral, caci ceea ce te va mahni o singura data, pe cand acesta pentru totdeauna. 

__Ce trebuie facut maine,  fa azi, si ceea ce trebuie  facut dupa-amiaza, fa dimineata, caci moartea nu se uita daca ai terminat treaba sau nu. 

_Dupa cum e gandul, asa si vorba; dupa cum e vorba asa e fapta; oamenii virtuosi sunt la fel in gand in vorba si in fapta. 

_Nu trebuie sa ne miram, nici sa ne plangem de nerecunostinta semenilor. Recunostinta este mai rara  decat binefacerea  si mai presus de ea.

vineri, 19 noiembrie 2010

Unde este intelepciune?

_-
"Dar intelepciunea unde se gaseste? Unde este locuinta priceperii?(Iov28.12)



Printre multe calitati pe care le-a primit omul de la Dumnezeu  se afla si intelepciunea ...dar mai inainte de toate omul a primit inteligenta. De ce a primit acest dar ? Ca sa arate cum poate folosi aceasta   pentru a face lucruri mari cu care se poate lauda  . .Inteligenta nu o poate  folosi toata  oamenirea  asa cum nici intelepciunea nu o poate avea toti. A arata ca ai parte de intelepciune inseamna a  intelege   in gandire pe toti , chiar si pe cei care sunt mai slabi, iar in cei care gresesc nu trebuie sa aruncam cu piatra .  Cel care nu a dobandit intelepciune prin inteligenta sa nu poate avea  rabdare si atunci arunca cuvinte care nu-si au sensul judecand pe altii.Nimeni nu are nici un drept asupra cuiva atata timp cat fiecare are libertate de gandire si dreptul divin la exprimare  .Neputinta omului de a se face cunoscut este o manifestare in diferite moduri precum contradictia sau impunerea unor reguli de gandire  altor persoane; ceea ce se intampla foarte des in societatea noastra.  Ce nu a inteles omul este ca aceasta manifestare  a gandurilor se face direct  , nu  analizand cu inima care este o sita a ceea ce este bun sau rau,; este un baraj de selectare  a acestor ganduri.. Omul nu poate lua inapoi cuvantul spus,  nu poate da timpul imapoi, nu poate sa faca stropii de ploaie  si  nici sa impiedice ridurile  care-i brazdeaza fata si nu poate sa infrunte moartea si sunt mult mai multe exemple.
 Asa cum  am  mai spus ca nici unul din noi nu poate lua inapoi  cuvintele  spuse  tot asa nu putem lua efectul cuvintelor  care pot  bucura sau rani inima cuiva. De aceea inainte de a spune sau a face  ceva , putem sa ne consultam asa cum spunea cineva ingerul pazitor. El poate da raspunsuri imediate cum trebuie sa procedam.
  Exista om care nu a gresit cu cuvantul?   Nu mai are importanta pentru ca intelepciunea noastra  se reflecta in viata de zi cu zi, se simte nerabdarea in fiecare din noi  , graba cu care dorim ceva anume,  si mai presus de toate  sustinem ca avem credinta . O persoana credincioasa  are multa intelepciune , multa vointa de schimbare ,multa rabdare si printe multe alte calitati are inteligenta de a daruia si celorlalti din ceea ce  stie .
cine detine oare Izvorul Intelepciunii?

O mica lectura
O gospodina dintr-un sat care avea acasa printre alte vietuitoare si o vacuta ,s-a gandit ca mai poate indulci viata familiei mergand la piata si vanzand din laptele pe care il da vacuta. Toata familia bucuroasa vazand ca se pot castiga niste banuti pentru cheltuiala din laptele de la vacuta au inceput sa o ingrijeasca cu mai mult drag. femeia in timp a inceput sa doreasca mai multi bani  si atunci s-a gandit sa mai adauge ceva apa  in lapte.
Femeia nu mai mergea la piata sa vinda laptele pentru ca deja isi castigase destule cliente ,doamne de la oras si mergea la usa acestora de  isi distribuia  laptele.  Toata lumea era multumita si seara de seara de seara se rugau lui Dumnezeu sa le ajute tot asa.Ba mai nou femeia se apucase sa citeasca Biblia si atunci cuvantul i-a ajuns la inima simtind ca se intampla ceva neobisnuit cu ea .Il descoperise cu adevarat pe Dumnezeu   si atunci a dedus ca toata bunastarea  familiei   venea de la El. Seara de seara se gandea cum sa-i multumeasca Bunului Dumnezeu si atunci a incercat-o remuscarile pentru greseala de a pune apa in lapte.Din acea zi a hotarat sa lase laptele curaat asa cum il da vacuta  de calitate buna ceea ce a sesizat si doamnele de la oras.Una dintre ele o intreaba pe tarancuta:


_Ce s-a intamplat de aducu lapte asa de bun? ai schimbat vaca sau pasunea?
 _Nu, nu  am schimbat nici vaca nici pasunea , ci mi s-a schimbat inima, raspunse aceasta de aceea este laptele asa de bun.
Atunci femeia si-a dat seama cat de mult gresise si  spunea oricui ca omul are o inima inselatoare atat timp cat se lasa dominat de ganduri fara intelepciune.Cuvantul poate scimba chiar si o inima vicleana.

marți, 16 noiembrie 2010

Cui ne inchinam?

"Vai de cel  ce zice lemnului: "Scoala-te ,"si unei pietre mute:" Trezeste-te"! .Poate ea sa dea invatatura? Iata ca ea este impodobita cu aur si argint, dar in ea nu este duh care s-o insufleteasca". (Habacuc.2.19)

In Vatican exista o statuie impozanta a apostolului Petru, unde in fiecare an se perinda o multime de turisti si credinciosi . Aceasta statuie  in fiecare an pentru cateva zile este in renovare, pentru ca degetele de la picioarele statuii sunt tocite de saruturile , lacrimile si atingerile multimilor de oameni care vin si se inchina acestei statui. Acelasi lucru se intampla si in alte locuri care pastreaza vie  arta unor mari pictori , scluptori  ai  trecutului .
Daca acei oameni ar fi citit Biblia, s-ar fi convins ca practica lor  la astfel de statui sau obiecte este interzisa.  Putem afla aceasta din urmatoarea relatare; Cand apostolul Petru  a ajuns in casa sutasului Corneliu, acesta" s-a aruncat la picioarele  lui  si i s-a inchinat. Dar Petru l-a ridicat si i-a zis :; Scoala-te , si eu sunt om."
  Invataturile spun ca inchinarea trebuie sa vina din inima pentru ca ea sa aiba efect si apoi devine un ritual pentru toata viata. Nu conteaza la ce te rogi atat timp cat ai credinta si iti deschizi sufletul catre cer. Inchinarea nu este o activitate   , ea este necesara oricarui  credincios care vrea sa se descopere pe sine   citind mai intai Biblia care da fiecaruia din noi posibilitatea de a se regasi in  unele pasaje. Descoperind aceste adevaruri care au fost uitate cu voie sau fara de voie , vom gasi realitatea in fata ochilor nostri si in putrea noastra creativa , fiind inspirati de Marele nostru Univers,care este Dumnezeu.
In momentul in care toate aceste  taine isi deschid portile in fata noastra , devenim siguri pe noi si ne putem baza  pe relatia noastra cu divinitatea care ne va transmite mesaje prin vocea noastra interioara si care ne va invata  detasarea de unele obiecte sau persoane care nu rezoneaza cu gandurile  noastre. .   Uneori interesele  unesc  mai    multe persone pentru  anumite   activitati , dar s-a constat ca  aceste persoane au colaborat bine o anume perioada ,iar dupa ce scopul in sine a fost atins relatia devine un cosmar. Deci suntem uniti si ne intensificam energiile creatoare , iar apoi lacomia distruge  chiar o veche prietenie.Ce putem sa intelegem? ca uitam sa  multumim celui care ne-a inspirat si  incercam sa aratam lumii cat de buni am fost...... Rugaciunea trebuie facuta si mentinuta pe tot parcursul vietii pentru a trai in lumina , fara  a dori sa agonisim comori care ne pot ruina viata. se spune ca este bine sa traim frumos si decent si mai presus de toate sa credem in Dumnezeul  Este important ca in rugaciunile noastre sa aducem mai intai multummiri;  sa ducem mai departe  traditia si apoi vom crea  sufleteste acea stare de bine care  v-a deschide portile Universului.
 Deci cui ne inchinam?

 O  mica lectura. 

 Un barbat foarte harnic , muncea  din greu ca sa-si poata intretine familia si grijile il  macinau  in fiecare clipa,  dar intr-o zi i s-a facut rau si a trebuit sa-l duca l-a spital.  Acolo doctorul     dupa ce il consulta , spune celor din familie ca  ai v-a prescrie un tratament  dar crede ca pacientul nu mai poate fi salvat .  Printre toti  cei de acolo se afla si unul dintre copiii  pacientului care  era un mare credincios, acesta il intreaba pe doctor.
_V-ati rugat pentru salvarea tatalui meu?
Doctorul si asistentul si-au zambit  facand semn ca nu vor sa auda aceste vorbe si plecara. Copilul zise   cu voce tare.
   _Deci nu  v-ati rugat , atunci o voi face chiar eu aici langa tatal meu.
A stat la capataiul tatalui sau vorbindu-i si spunandu-i cat de mult isi doreste sa il aiba in preajma sa si apoi se adanci in rugaciune timp indelungat. La un moment dat ,  asistentul care  il ingrijea pe bolnav iese din incapere si spune:
_Bolnavul a inceput sa dea semne ca ai este mai bine!
Copilul  a mers in fiecare zi la patul tatalui sau sustinandu-l si oferindu-i toata dragostea sa insotite de rugaciunea de fiecare zi..Dupa cateva saptamani  , bolnavul  a iesit din spital sanatos dar in momentul cand  doctorul  scria biletul de externare , ai spuse celui care-l insotea..
   _Nu voi mai rade niciodata cand  voi fi indemanat sa ma rog! dar spuneti-mi si mie care este secretul?
  _Domnule  doctor va respect pentru meseria dumneavoastra dar mai intai de toate trebuia sa stiti ca puteti vindeca orce bolnav daca stiti sa vindecati mai intai sufletul .  Acesta intreaba ,
   _Dar cum pot face aceasta?
   _Cu multa iubire asa cum ne invata Biblia.

luni, 8 noiembrie 2010

Arhanghelii, conducatorii ingerilor

Arhanghelii  fac parte  din  oastea suprema  a lui Dumnezeu si au ca sarcina  supravegherea si  indrumarea celorlalti ingeri  pentru a proteja  si inspira omenirea.
   Arhanghelul Mihail este un luptator de lumina al dreptatii,  de aceea intr-o mana tine balanta si in cealalta o sabie metalizata cu care se poate lupta cu fortele malefice, taindu -le de la radacina. Numele arhanghelului Mihail  este "Asemenea lui Dumnezeu "  care ne invata si ne protejeaza de fortele  negative din exterior. El este protector al armatelor , al politistilor  si al copiilor, pe care ai vegheaza la tot pasul.
Este arhanghelul care ne da lumina si ajutor atunci cand suntem in necaz  de aceea este  denumit  si luptator al binelui  dand protectie tuturor celor care ai cer ajutorul. El ne poate arata calea de lumina  pe care vrem sa mergem si intotdeauna ne poate darui ganduri curate si inspiratie atunci cand ne temem de singuratate.

 Arhanghelul Gabriel  este un mesager divin care ne aduce vestile , bucuria  si adevarul.El  ete reprezentat de lucruri marunte dar importante in viata nostra cum ar fi o floare care este  un crin si simbolizeaza puritatea si curatenia sufletului , printr-o calimara cu cerneala si o pana de scris ceea ce inseamna   ca  aduce vesti de la orce distanta .  Numele sau se traduce in "Dumnezeu este puterea mea"  de aceea este aducator de informatii pentru a putea  sa  ne dezvolta intuitia si putrea  interioara , renascand  trairi noi si curate. El ne ajuta in orce clipa a vietii noastre si prin intuitie ne arata calea de iesire din situatii dificile , aratandu-ne frumusetile si trairile interioare pline de rabdare si adevar..Suntem   insotiti la orce pas de lumina sa calauzitoare  si factoare de minuni si  ne pune la dispozitie  calitati pe care le avem  si care numai el poate sa le activeze atunci cand suntem constienti  de prezenta spiritului sau.

  Ceea ce putem invata de la
Arhanghelii Mihail si Gavril este ca  datorita puterilor lor  recunoscute  si noi devenim mai puternici primind lumina lor.
Orcine se poate ruga pentru protectia sa, a familiei si  a caminului spunand:
Arhanghel Mihail - afirm ca doresc un Stalp de lumina .
(si va puteti imagina un stalp sau cilindru de lumina care va protejeaza.).Imaginatia are un rol foarte important.
  Puteti plasa acest stalp de lumina acolo unde doriti.

duminică, 7 noiembrie 2010

Exista

Cineva mă ascultă 

În veac cu putere ocultă
din zid cineva mă ascultă.
cu cât mă coboară pe mine.
cu-atât el mai mare devine.

Iubirea mi-o suge prin tuburi.
mă simt răstignit pe şuruburi,
ce face cu mine nu-i veghea,
el trage din zid cu urechea.

Ai zice că apără, poate,
poporul de rău şi păcate,
de cei ce ţin arme în liră
de cei care mint şi conspiră.

Dar nu el ascultă orbeşte,
pe om când acasă trăieste,
ne întră-n cearceaf şi sub piele,
în creier de gânduri săi-l spele.

Prin mări, electronice unde
în ochi şi în tălpi ne pătrunde,
putere zeiască şi oarbă
el scris e şi-n firul de iarbă.

Ascultă fereastra deschisă
şi viermii urcând în caisă,
cum gâfâie-n dragoste mirii,
concertul mărunt al pieirii.

În veac cu poliţie multă,
din zid, cineva mă ascultă.

  
 !986 Adrian Paunescu

joi, 4 noiembrie 2010

Pentru ca te iubesc.

Uneori primim daruri sau vorbe frumoase care ne dau satisfctie si placere de viata si nu ne intrebam de ce le primim , crezand ca ni se cuvin .Cei care sunt in jurul nostru care ne cunosc mai mult sau mai putin fac aceste gesturi din recunostinta , din placere , de dragul de  sa  spune adevarul si pentru ca ne iubesc. Poate uneori gresim fata de anumite persoane dar  acestea se faac caa nu iau in seama felul nostru ssi ne privesc ssi se comporta cu noi foarte frumos din cauza ca stiu sa daruiasca iubirea.  sau asa cum spun unii "nu pot sa fac rau nimanui pentru ca eu simt dosr iubire". Cat de puternic poate fi acest sentiment de iubire incat sa fii bun cu toata lumea ? acest sentiment este plantat de catre cei caare ne-au crescut si educat, numai ca in ultimii ani acest sentiment care este iubirea a fosst inlocuit cu dispret, ura , dusmanie si furie . Furie care revarsa asupra nostra boli si nemultumiri care sapa adanc in sufletele noastre de ingeri. Cand vom intelege cu totii ca iubirea poate vindeca, poate indeparta raul si mai intai de toate pacatul . Pacatul pe care il facem cu gandul ssi apoi acesta prinde radacini se multiplica si lucreaza inauntrul nostru precum un vierme sau un virus , roade tot ceea ce este bun ssi frumos in noi transformandu-ne in fiare .
Oricare din noi poate gresi doar exista si reverso adica putem constientiza si indrepta aceasta  greseala. Putem face chiar un experiment folosind  cuvantul  IUBIRE     in orce situatie sau in orce timp al zilei si indiferent unde ne aflam si vom observa ca putem crea energii pozitive  si putem influienta si pe cei din jur cu comportamentul nostru. A iubi neconditionat  inseamna implinire si a constientiza rolul nostru pe acest pamant,  numai ca in ultima perioada  a disparut acesst sentiment si s-a instalat teama , frica, lacomia  folosind timpul numai in scopuri materiale uitam de simplul nostru suflet care doreste altceva, doreste liniste , iubire si nu intreceri  pe teme  ce slujesc pacatul. Copiilor  trebuie sa le spunem zilnic aceste frumoase cuvinte pentru ca simt nevoia de a fi in centrul atentiei  altfel vor cauta iubirea in alte persone si grupuri care nu le  sunt necesare.. Trebuie inceract sa cultivam acest sentiment de iubire,  care si-a  pierdut valoarea fiind  taiat de la radacina si inlocuit cu cele mai scurte cuvinte  devenind necomunicativi. Chiar si noi ne multumim doar a face cu mana si nu a mai pronunta cu inima deschisaun "buna diminetaa " Fiecare din noi greseste asteptand de la celaalalt o mica intrebare pentru a comunica. Comunicarea face ca sa fim mai aproape unii de altii pentru ane completaacolo unde nu stim sau gandim fresit.

O mica lectura.

De ziua ei o tanara a primit de la viitorul sot, care era plecat in razboi un pachet ,mare si rotund. Foarte bucuroasa l-a deschis si inauntru a gasit  o bila neagra , asemanatore unei ghiulele de tun. dezamagita s-a suparat si a aruncat bila intr-un colt al camerei.
 _Ce credeti ca s-a intamplat , ?...Bila cea neagra s-a spart si din ea s-a rostogolit o alta bila argintie.   Foarte curioasa tanara a ridicat bila si in timp ce tot o invartea pe toate partile si aapsa pe ea , bila s-a deschis si a aparut  o cutiuta aurie.
_ Ce credeti ca era in cutiuta? Un inel mic cu diamante; sub el se afla un biletel pe care scria "Pentru ca te iubesc".
Multor oameni li s-a intamplat sau l-i se poate intampla acelasi lucru la fel ca  acestei tinere. Multi spun ca nu le place Sfanta Scriptura pentru ca multe lucrurio care sunt scrise in ea par greu de inteles sau nefolositoare, dar cei care o citesc vor descoperi fara indoiala mesajul divin  aal Sfintei Scripturi ;Pentru ca va iubesc"

Rugaciune : Tu esti primul care m-ai iubit si cel care m-ai tinut in brate , cu tine descopar ca pot sa-mi fac viata frumoasa si sa spun ca intradevar Te iubesc. De aceea  iti multummesc,  te cant , te laud  si te caut.