PERSOANE INTERESATE

miercuri, 22 decembrie 2010

Toate au vremea lor

Dorintele sunt mari pentru noi toti dar se stie prea bine ca  nu le putem avea pe toate  odata .   Exista o erarhie a lucrurilor si nimeni nu poate schimba aceasta. Copilaria are perioada ei in care dorim sa fim  maturi, apoi  adolescenta ai ia locul cu frumusetea ei fara limite si tot asa se schimba perioadele de viata fara ca cineva sa poata schimba ordinea lor. La fel tacerea si vorbitul are vremea  sa ; munca si odihna de asemeni are vtremea sa.
Ceea ce este important si nu trebuie sa fie uitata este faptul ca nu trebuie sa vrem un anumit lucru inainte de a face ceva. Orce varsta isi are implinirea ei,  de aceea nu trebuie sa sa cerem mai mult decat putem  dobandi. .  A fi constient de ceea ce merita varsta  este un lucru minunat prin care cunoastem ordinea divina  a lucrurilor.  
Timpul se scurge in favoarea noastra daca stim sa-l pretuim , daca stim sa-l planificam  si daca stim sa-i dam importanta cuvenita . Putem sa  vedem aceasta ordine divina si din cele patru anotimpuri care care ne fac viata mai frumoasa si plina de farmec prin mirajul culorilor . Schimbarea  anotimpurilor  face ca noi toti sa  sa constientizam acest mecanism care este asemanator cu transformarea omului . Fiecare anotimp isi are culoarea lui specifica  si in afara de aceasta sarbatorile  sunt la fel de specifice . Iarna  anotimpul alb  aduce copiilor bucuria cea mare pentru  ca sarbatorile  sunt in general perioada cea mai bogata in daruri   care indiferent de maretia lor dezvolta un sentiment aparte. Toate la vremea lor. Dorim ca fiecare sa avem  case. masini , vacante de vis '  dar nu le poate avea toata lumea pentru ca fiecare dintre noi are o perioada in care le poate dobandi  o vorba  spune cam asa :" Niciodata finul nu v-a avea  bunuri cat  nasul".   Dorinta de a egala pe cineva scorneste in mintea oamenilor tot felul de idei , viclesuguri pentru a-si  atinge telul.  Intotdeauna depasirea timpului pentru a avea ceva mult dorit aduce la  o rasturnare a timpilor reali si totul devine  doar o bucurie   trecatore care  se stinge printr-o rasturnare de situatie.
  Anotimpurile isi pastreaza ordinea  fireasca  iar oamenii trec prin  cateva cicluri  divine care  lucreaza laa transformarea noastra in functie de capacitatea fiecaruia. Im aceasta perioada in care Sarbatorile de iarna bat la usa trebuie sa devenim mai buni , mai ingaduitori cu ceilalti si sa devenim copii pentru ca;  spiritul sarbatorilor sa patrunda in inima noastra si sa provoace acea schimbare care ne poate fi benefica.
Lasa timpul sa le rezolve pe toate  pentru ca toate au vremea  lor.

LA MULTI ANI  !

4 comentarii:

  1. Sarbatoarea de Craciun
    Sa-ti aduca tot ce-i bun
    De la lucruri materiale
    La cele spirituale
    Sa te umple de Lumina
    Si Iubirea Lui Divina.

    Sarbatori fericite si LA MULTI ANI.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumiri tuturor pentru frumoasele urari si Dumnezeu sa va daruiasca mai mult decat va doresc eu prin aceste cuvinte !

    RăspundețiȘtergere