PERSOANE INTERESATE

vineri, 17 decembrie 2010

Sa stii sa ierti


Nu exista persoana  care nu a gresit sau care nu a judecat gresit dar stim ca toate acestea pot fi inlaturate cu ajutorul nostru prin schimbarea sinelui.Cel care v-a face primul pas  spre iertare  a si facut jumatate din drumul schimbarii.
  Cu bune si cu rele se  sfarseste anul 2010 , si fiindca suntem in luna cadourilor cred ca cel mai mare dar este acela de a ne cere iertare acelor persoane carora stim sau credem ca le-am gresit.. A cere iertare  cuiva este un lucru foarte important si deosebit pentru sufletul nostru cat si pentru  a produce schimbarea care este necesara . Aceasta iertare trebuie sa fie Reala  nicidecum Formala ,  adica de imagine  pentru ca se stie ca toate gandurile nostre chiar si intentiile ne sunt citite de catre Marele Univers si ceia ce daruim ca sugestiv , se v-a intoarce catre noi
  Darul intotdeauna vine inapoi. A cere iertare , reprezinta curatarea nostra de chinuri interioare de care nu suntem constienti dar pe care inima care este centrul iubirii le simte .Acela care traieste cu asemenea chinuri si pe care nu doreste sa le recunoasca din orgoliu isi face suferinta si mai mare intrucat el nu va sti sa daruiasca nimic ; nici dragoste , nici ajutor , nici iertare, nici un strop de intelegere  si nici cuvinte frumose. Acum putem experimenta si intelege de ce uneori cand daruim din suflet ceva , primim raspunsul prin fapte bune .
  Pentru a primi iertare de la o persoana mai intai trebuie sa ne iertam pe noi insine si apoi sa incepem acest proces de curatare sufleteasca. nu este un procedeu asa de simplu dar merita incercat;
   Puteti rosti o fraza scurta pe care o spune-ti  cu credinta si incredere ;
 "Ma iert pentru toate gandurile si pentru toate faptele nefiresti pe care le-am facut"_ M a iert .
Iertarea aduce dupa cum am mai spus o mare eliberare
iar  iertarea celorlalti care crezi ca au gresit fata de tine aduce inaltarea si luminarea ta. Se intampla de multe ori sa spunem ca cineva ne este antipatic , dar nu ne-am gandit niciodata ca sentimentul este reciproc. de ce? pentru ca aceste ganduri sunt transmise catre acea persoana.Deci daca dorim sa fim iubiti apreciati trebuie sa transmitem cu adevarat ganduri frumoase. iar daca am gresit cu ceva trebuie sa ne cerem iertare.
Sunt multe persoane care nici nu vor sa auda de asa ceva  si pastreaza in ei rautatea  care distruge  si   nu vor cunoste niciodata  acest sentiment de eliberare care usureaza scopul vietii;   acestia de fapt nu constientizeaza ceea ce sunt.  
Un proverb spune cam asa "Niciodata nu este prea tarziu" si poate fi folosit in toate situatiile din viata, atat pentru iertarea noastra   cat si a celor care am avut ocazia sa-i cunoastem si carora le-am pricinuit supararea prin vorbe sau fapte. Atunci cand jignim pe cineva de fapt il judecam, fara nici un drept.
Daca in aceste zile ramanem  impietriti si nu aprindem o lumanare pe care sa o privim intens , nu vom descoperi ca aceasta se topeste  incet , incet .   O prietenie, o casnicie, o tovarasie nu trebuie sa se stinga asemenea unei lumanari ;  trebuie incercat mai inainte de toate sa luminam  toate acestea si apoi vom fi multumiti. O lumanare inainte de a  se topi face lumina,si noi ar trebui sa fcaem la fel.   Sarbatorile de iarna aduc bucurie , satisfactii  si odata cu ele un bun prilej de a  arata personelor din jur cat de mult conteaza ele pentru noi. Bucuria lor  se v-a transforma in bucuria noastra  iar gestul pe care l-am facut ne v-a da de gandit  cand vom primi raspunsul.
   Iertati cu sufletul nu cu mintea pentru ca ea  este cea care judeca, pe cei care traiesc alaturi de noi si pe care trebuie sa-i descoperim , asa cum sunt;  si pe care trebuie sa-i acceptam si sa le daruim hrana spirituala , cuvinte spuse din inima..     Uneori cuvintele fac mult mai mult decat darurile sau decat faptele pentru ca ele sunt cel mai usor de transmis..
   Cu mintea putem lua hotarari in anumite probleme dar uneori  ne putem  insela ,de aceea se spune ca in toate trebuie  aplicata zicala: "Asculta-ti inima." ea este cea care da raspunde  numai     cu adevar.

3 comentarii:

  1. LA MULTI ANI CU ALEGERI CAT MAI INDRAZNETE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multa bucurie pentru tine ,LA MULTI ANI SI SARBATORI CU BINE

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc mult pentru urari si va promit ca va urmaresc si o sa va promovez !Un loc aparte pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere