PERSOANE INTERESATE

duminică, 12 decembrie 2010

Cine este mai tare ?( Binele sau răul? )

Cu totii stim ca in UNIVERS exista doua puteri ( BUN / RAU - YING / YANG ) , si   fiecare din noi  le poate avea pe amandoua ;  de aceea trebuie sa ne controlam in tot ce facem pentru a fi in echilibru .Daca nu ar exista binele nu am cunoste bucuria, daca nu ar exixta raul nu am sti ce inseamna binele. Aceste doua forte nu trebuie sa se domine una pe cealalta  pentru a ne pastra statutul de oameni civilizati.


Pentru aceasta avem la indemana CREDINTA si totodata RUGACIUNEA . Cel care nu practica RUGACIUNEA este un INVINS , iar asupra lui are putere Forta Raului ( Diavolul ) .
Unii oameni iau prea putin in serios aceste lucruri care fac parte din traditie . De aceea sunt SLABI in fata lui Dumnezeu si merg pe caile cele mai intunecate care nu-i fac nici un bine , din contra il indeamna sa se afunde in situatii  greu de iesit.


Diavolul i-a inselat si pe Stramosii nostri de aceea majoritatea dintre noi aplecam urechea spre minciunile lui si suntem dusi cat mai departe de Dumnezeu .Una din minciunile Diavolului suna astfel :
" Este prea devreme sa te intereseze Dumnezeu . Bucura-te de viata , cauta-ti un castig bun si traieste-ti tineretea .Mai ai timp ca sa iti rezolvi problemele . Lasa pe maine . "



Nu numai tinerii sunt influentati de aceasta forta rea , chiar si batranii sunt inselati sunandu-le in urechi diverse fraze ca :
" Este prea tarziu , ai pierdut ocazia ca sa vii la Dumnezeu . Dumnezeu este prea bun ca sa te pedepseasca pentru raul care l-ai facut . Tu nu esti destul de bun pentru Dumnezeu . Vino cu mine pentru tot restul vieti . "


Celor nelinistiti le spune : 
" Drumul spre mantuire pe care ti-l ofera Biblia este prea simplu pentru a fi adevarat .  Ocupate de lucruri care sunt placute momentului si pe care le doresti" Lasa copii ca ei sstiu sa traiasca singuri , nu-i nevoie sa -i plictisesti" ; Asa sunt mintiti permanent oamenii de catre Diavol .


- Sunt atatea oferte incat oamenilor nu le mai ramane timp pentru viata spirituala ..
De exemplu Televizorul  ,calculatorul , serviciul si placerile personale   ocupa cea mai mare parte din viata  omului.
Sunt atatea emisiuni care sunt urmarite cu pasiune de catre noi dar nu aduc nici un pic de dezvoltare persoanala , ele aducand doar energii negative . Printre altele , curiozitatea ne aseaza in fata tastelor unde petrecem o parte din timp delectandu-ne cu diverse curiozitati si unde energia ne este furata .
Printre altele ne-a dat puterea cea rea;  dorinta de a avea cat mai multe  bunuri materiale, de aceea muncim mult mai multe ore pe zi pierzand o parte din clipele frumoase care ar trebui sa le daruim sufletului nostru  si intregului univers.


Forta Raului este prezenta peste tot si lupta pentru a invinge forta Binelui . Noi suntem cei care putem echilibra balanta si a avea pace si  armonie .
Suntem in perioada de reintoarcere si regasire a tot ceea ce a fost frumos si bun , de aceea trebuie sa fim constienti ca suntem singurii care putem schimba o situatie , o stare , o viata !

4 comentarii:

  1. :) Chiar dezlegi integrame?
    May the Force be with you... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Forţa de a dişcerne este in fiecare din noi .

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna !

    Daca tot, tot ce exista este Dumnezeu si daca tot ce se intampla este dupe Voia Lui, atunci Dumnezeu reprezinta si Raul si Binele. Nu ?
    Raul exista doar pentru a ne invata ce este binele.Fara rau, nu vom sti niciodata sa alegem in cunostinta de cauza.
    Tot ce ni se intampla este pentru a invata si a evolua.
    Daca cineva trebuie sa experimenteze raul, atunci el trebuia sa invete ceva din acea experienta.
    Toti invatam numai din greselile noastre, ptr. altfel nu vom sti niciodata cu adevarat de ce este asa si nu altfel.
    Daca vrem sa cunoastem, atunci ne informam, daca vrem sa stim, atunci experimentam. Nu ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord intru-totul dar exista in noi acea parte care dezvolta ganduri , idei, concepte si care formeaza bucata aceea de rau din care unii lupta sa iasa iar altii se zbat o viata in mlastina; aaceasta datorandu-se generarii de energii negative, din teama , din invidie, din lacomie .Acea parte caare este Lucifer sssi care reuseste intotdeauna sa -i pacaleasca pe cei slabi.

    RăspundețiȘtergere