PERSOANE INTERESATE

vineri, 21 octombrie 2011

Exista o carare

Suntem drumeti  si calatorim  prin viata,  de aceea uneori  suntem atenti sau mai putin atenti  la drum .  De cele mai multe ori alegem drumul pe care sa mergem, punand la indoiala si facand presupuneri bune sau rele.
Nu intotdeauna cea mai frumoasa  sosea este buna pentru noi, de aceea cautam indicatoare care ne pot indrepta catre o destinatie anume. Poate chiar destinatia  pe care o cautam.  Si chiar daca nu sunt indicatoare interiorul va spune ceva - urmeaza-l aceea este cararea pe care trebuie sa mergi. Ti se pare ca te-ai ratacit poate este mai bine asa; cineva a dorit acest lucru pentru a te antrena in fata pericolului. 
 Daca iti este teama te vei intoarce din drum si vei cauta cararea care  are marcaje si care te v-a ghida mai departe prin viata. Uneori este nevoie pentru a te cunoaste mai bine. Poti merge pe  o carare pe care nu ai mai mers si care prezinta pericole pentru tine ,  dar  asa vei sti ca cineva te calauzeste.  In viata nu este asa de simplu , toti traim dupa reguli si dupa programe. Nici o strada nu vei traversa fara sa nu respecti o regula. Ceea ce conteaza este faptul ca nu sunt reguli care se repeta la acelasi interval de timp; aceasta din urma ne da posibilitatea de a fi constienti la fiecare fapta care ni se intampla zilnic .Putem gandi , putem lua decizii si putem actiona pozitiv sau negativ. Astfel aripile oricarui muritor de rand se vor frange. Dumnezeu este cel care ne inspira si ne marcheaza drumul vietii dar trebuie sa ascultam cuvantul Sau care vine din interiorul nostru.  

Sunt constient de fieacare decizie pe care o iau zilnic si sunt inspirat(a ) divin pentru tot ceea ce m-i se intampla frumos in viata mea.

vineri, 14 octombrie 2011

Putem fi Saraci sau Datornici


Un proverb spune"Ban la ban si paduche la paduche".In zilele noastre  are valabililtate acest proverb numai in unele cazuri, pentru ca societatea ne-a invatat sa consumam mult prea mult fata de ceea ce producem. Pentru ca stabilitatea in familie sa fie pe primul plan in primul rand ar trebui sa tinem departe de casa; Datoriile, Murdaria, si Diavolul. Mai apoi ar trebui sa ne vedem de lucru si cinstea sa fie cea care sa tina balanta pe aceiasi linie .A fi sarac inseamna a fi vrednic de  cinste , saracia este grea dar cu eforturi se poate trece peste aceasta pentru ca   orce criza vina si trece.   Societatea ne-a dat ocazia sa fim datori peste masura , intrecerea intre persoane  a devenit un subiect de lauda pentru felul in care stim sa ne gestionam averile  dar ,  se uita ca in spatele acestora am devenit datori. Datoriile fac din om un subiect de discutii si apoi de cearta  ; deja diavolul si-a facut aparitia . A te imprumuta  inseamna a te face dator vandut si apoi a te ruina.   In Biblie este consemnat;"Sa nu datorati nimic nimanui" dar cine mai tine cont de toate acestea cand au luat fiinta tot felul de imprumuturi de carduri care ajuta omul slab sa cada in patima desartaciunii.   Nu este asa de usor sa castigi bani, dar este mult mai greu sa-i inapoiezi.  Nesocotinta este o boala a acestui secol si ceea ce este dureros este ca majoritaatea se cred crestini .  Cu totii uita ca numai un om econom poate sa depaseasca aceste grele momente si sa castige lupta pe jumatate..  Nimeni nu ar trai in nevoi daca  sar intreba ce este risipa, sau abundenta prin a te indatora.   Cu chibzuinta sau depasit vremuri mult mai grele si omul crestin  a atins bunastarea  prin munca si facand economii , dar in aceste vremuri nimeni nu poate fi intelept atat timp cat totul este scapat de sub control.
Ce vrei sa fii sarac sau  datornic ?

luni, 10 octombrie 2011

Viata ca un copac

:
Oricare din noi poate fi la fel ca acest copac. Putem fi garbovi din cauza pacatelor , putem fi garbovi din cauza nepasarii si a necunoasterii.   In Biblie intalnim smochinul care fiind neroditor a fost blestemat sa se usuce. Dar pana atunci a fost ingrijit pentru a fi la fel ca si ceilalti copaci de pe marginea drumului. Acest copac a primit sansa de a trai intr-un loc minunat , pentru a face umbra iar darul lui este viata. Si noi suntem asemenea copacilor , in schimb ne umplem de poveri pe care le ducem in suflet si in spate ;normal ar trebui sa credem , sa cautam si sa ne smerim caci fara puterea divina nu suntem noi.. Trebuie doar   sa credem ,sa-l cautam si sa-i vorbim exact ca unui copil.  El este cel care vorbeste constiintelor noastre  si cei care au trait fara El trebuie sa plece capul  sa recunoasca  cat de mult au gresit si ca respectand cele zece porunci devii un om iubit de catre semeni si de catre Dumnezeu. Folositi harul pe care l-ati primit de la Dumnezeu si oamenii vor  spune "Mai lasal Doamne si anul acesta"       Si pentru noi se va incheia un an  si inca unul , si ne vom intreba cat ne va mai indura Dumnezeu asa cum suntem, probabil pe unii ne va intoarce la pocainta iar ceilalti vor cauta mantuirea .
 Semeni tu oare cu pomul acesta , esti tu oare  gata sa indrepti ceva in viata ta pentru a merita bucuria si peentru a face ceva
  pentru semenii tai ? Intreaba-te si tu  si poti  cunoaste liber vesnicia.   


  


Viata este uneori foarte zgarcita:trec zile , saptamani, luni fara sa simti ceva nou.Totusi odata ce se deschide o usa, o adevarata avalansa patrunde prin spatiul deschis. Acum nu ai nimic, iar in clipa urmatoare ai mai mult decat poti accepta".  -Paulo Coelho.




vineri, 7 octombrie 2011

Despre Ganduri .

Gandurile lui Dumnezeu.
"Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voatre , si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul" (Isaia 55.8).

"Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi , zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde" ( Ieremia 29.11).

"O, adancul bogatiei , intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui, si cat de neintelese sunt jucatile Lui! Si in adevar, cine a cunoscut gandul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui?" ( Romani 11.33-34).

"Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu... ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre"( 1 Ioan 4.9-10).

"Stiu ca Tu(Dumnezeule) poti totul si ca nimic nu poate sta impotriva gandurilor Tale"(Iov 42.2).