PERSOANE INTERESATE

miercuri, 29 iunie 2011

Puterea luminii

Fara lumina nu am putea exista, nu am putea vedea frumusetile din jur  si chiar frumusetea omului , cea exterioara. Lumina are o stralucire aparte care ne bucura privirile si ne calauzeste in viata, ea face parte din viata noastra pentru a ne ajuta sa ne simtim in siguranta  si pentru a putea crea lucruri frumoase. In general se spune ca viata insasi trebuie sa fie o lumina, pe care noi o putem genera prin tot ceea ce facem atat pentru noi cat si pentru cei din jurul nostru.
  Se cunosc oamenii care au lumina in suflet ?  Da  sunt cei care au credinta , iar credinta este precum o floare are frumusete, are nectar , are spini care seamana cu incercarile puse in fata acesteia   Despre lumina din noi exista o scurta poveste pe care o mama o spune drept lectie de temelie copilului sau.


Cele patru Luminari 


 Patru lumanri ardeau pe masa intr-un sfesnic vechi, era o liniste  incaaat se auzeau ceea ce vorbeau acestea.   
Prima lumanare suspina; "Eu ma numesc Pacea dar oamenii nu ma vreau".si lumina ei se stinse. 
A   doua lumanare  spuse ; "Eu ma numesc credinta, dar oamenii nu doresc sa stie nimic despre Dumnezeu." si se stinse. 
A treia lumanare sspuse trista: "Eu ma numesc dragostea dar oamenii se gandesc doar la ei insisi si nu la altii si se stinse. 
Un copil veni in camera si vazu lumanarile stinse  si incepu sa planga.    A patra lumanare ai spuse "Eu sunt nadejdea nu-ti fie frica impreuna cu tine suflet curat vom putea aprinde celelalte lumanari care sunt credinta , dragostea  si pacea.  Eu sunt singura putere aprinsa care pot da tuturor lumina." 
Mama incheie povestea si in final ii spuse copilului "De cand te-am nascut sunt plina de pace , am castigat credinta si toata dragostea mea ti-am daruit-o tie , de aceea nadejdea mea este la tine. Vreau ca tu sa stii sa aprinzi cele patru lumanari care iti vor lumina viata , si vei castiga iubirea celor din jur si mai presus de toate pe cea  a lui Dumnezeu.  Lumina este ceva Sfant.
  

sâmbătă, 11 iunie 2011

Dezbinarea familiei

Primavara incep lucrarile campului iar printre plantele necesare omului mai cresc si asa zisele balarii care sunt indepartate. Dar pana la urma si buruiana este tot o floare, exact ca in imagine ; si  toate au frumuseti aparte .Intre oameni lucrurile stau mult mai rau pentru ca traim vremuri grele iar dezbinarea  este la tot pasul , in familie , in scoli, intre parinti si copii, intre vecini sau colego si lista poate continua. Cine sufera  cel mai tare esste familia pentru ca ea esste veriga de baza a natiunii , din familie copii pleaca cu amprente care ai urmaresc toata viata. Dezbinarea nu face alt ceva decat la separarea sotilor fara sa incerce o trecere peste puntea uitarii, intoarcerea la iertare si la iubire. Ceea ce lipseste familiei este iubirea , dragostea care leaga pe cei doi soti precum un aluat; esste nevoie de ceva nou , de un inceput prin credinta ssi prin incetarea de a mai face rau unii altora. Sotii sunt ca intr-o echipa de fotbal , dar locurile lor sunt numai si numai de atacanti. se ataca unii pe altii isi fac sange rau continuu din orgoliu.   Asa cum spunea cineva Divortiul este o boala canceroasa, mai intai te macina , te fierbe si apoi iti da libertatea sau un nou inceput. Ce poate fi mai mult decat dezbinarea natiunii, indepartarea de realitate. Da casatoria este intradevar frumoasa  dar dureaza prea mult; a spus-o cineva care a reflectat maai mult la acest fenomen, dar eu vreau sa adaug ca  relatia in familie trebuie intretinuta, si florile se maai uda din cand in cand ca sa aiba viata. ; iar casatoria poate fi stropita cu parfum cu iubire cu lacrimi sau cu tacere.  
 Temelia societatii sunt legile dar ele trebuie respectate cand temelia se surpa  totul se prabuseste. Asistam cu totii la prabusirea a tot ceea ce inseamna traditie, uitam cu buna stiinta de legile Universului si cautam cu disperare tot ceea ce ne prezinta emisiunile de can-can. Singura solutie pentru intoarcerea la valorile morale ale vietii este credinta ; fara credinta nimic nu are stabilitate . 
 Ce este de facut ?  buna intrebare ...sa citim Biblia este singura carte de pe pamant caare pune mai presus de toate familia prin care societatea bolnava poate deveni  temelia natiunii noastre.