PERSOANE INTERESATE

vineri, 29 aprilie 2011

Curtea De Arges

 

Cand pasii te-au purtat intr-un loc anume exista un scop pentru care esti indrumat sa faci acest lucru. Iar lucrurile facute din inima iti pot aduce multa multumire. Satisfactia ca ai petrecut o zi minunata langa persoane care fac acelasi lucru ca si tine este precum o minune ce apare din senin.Un loc minunat care merita vizitat si care poate schimba viata multor oameni, este un inceput care aduce transformarea si intoarcerea la traditie si la radacini.Aici sunt moastele Sfintei Filofteia , iar cei care o viziteaza  vor avea parte de  adevarate schimbari in viata lor.

marți, 26 aprilie 2011

Monument spre amintire

Exista locuri care pastreaza amintiri si care  sunt uitate , dar daca iscodesti afli povestea lor  ce capata iz de legenda.   Indiferent unde te nasti si traiesti e bine sa lasi ceva spre amintire; uneori se intampla  sa te nasti intr-un loc si sa sfarsesti  altundeva. Chiar si in viata avem de ales, cautam un loc unde credem ca ne reprezinta,  cu timpul devenim bastinasi dar suntem totusi parveniti.   Monumentul respectiv este a unei persoane de origine germana care nu s-a nascut in localitatea unde se afla mormantul,   situatia din acele vremuri la determinat sa traiasca si sa sfarseasca aici la Plataresti.        Fiind Sarbatorile de Paste  localnicii viziteaza pe cei dragi aici in cimitir unde este locul celor plecati in alta lume. Lumanari  aprinse ,flori pe morminte construiesc un tablou al vesniciei, iar printre toate acestea acest monument care a fost primul in acest oras numit cimitir  este in paragina;  drept dovada ca nu mai exista nimeni din acest neam.   Localnicii spun simplu si apasat intr-un stil nemtesc ca a fost cel dintai monument de aici  si ca faceau parte din familia boiereasca a vremurilor trecute.   Cineva  a dat foc la iarba uscata pentru a da voie primaverii sa poata imprastia o unda verde peste mormantul uitat      ;alaturi o floare adusa de vant sau poate cazuta am ridicat-o impreuna cu piatra  intr-un semn de respect.

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Cum poti invinge?

Fiecare zi este o noua experienta , fiecare actiune aduce reactiune si fiecare dintre noi suntem framantati cum trebuie sa procedam pentru a rezolva problema  X. Framantarile sunt energii care ne consuma  si care ne fac sa complicam lucrurile si in general actiunile. In copilarie nu avem nevoie de aceste razboaie interioare pentru ca lumea din acest univers nu are limite nu are obstacole si fiecare zi este plina de bucurie, indiferent cate lipsuri ar avea. Intre timp dorintele cresc si gandurile se inmultesc iar framantarile sunt multe si greu de rezolvat pentru ca nemultumirea se cuibareste intr-un colt al mintii si sfredeleste spre noi cai de rezolvare, complicandu-ne viata. A te impotrivi dorintelor si nemultumirilor este ca si cum te-ai bate cu o stanca; dar sa nu uitam ca gandul curat, inima curata poate schimba viata celui care stie sa actioneze cu mintea limpede si cu incredere in sine. Nu fi sigur ca poti face singur ceva fara sa fii indemanat de credinta si rugaciune, devin-o constient ca alaturi de tine este forta Divina care te calauzeste si care te iubeste.Strigatul tau poate fi auzit si dorinta ta poate fi implinita dar inainte de toate respecta poruncile Domnului si indeparteaza din inima ta ura , rautatea si iubeste-i pe cei care fac parte din viata ta cum te iubesti pe tine. Roaga-te pentru ei , nu pentru tine,si toate cele din launtrul tau se vor schimba. schimbarea trebuie sa vina din interior pentru a restul sa fie transformat de la sine.Nu esti singura persoana care greseste , au gresit si regii cum ar fi Napoleon ; din dorinta de a cuceri lumea  intreaga nu s-a putut opri si la urmatorul pas a fost infrant. Rusia a fost tara care i-a dat o lectie prin credinta pe care a avut-o si prin rugaciunile pe care le-a facut un mare preot impreuna cu poporul.    Napoleon a fost anuntat ca Moscova face rugaciuni contra lui , iar acesta a ripostat spunanand; (
Eu nu ma bat cu rugaciunile, intre mine si Rusia nu rugaciunile iau decizii ci baionetele.)
 Ce sa intamplat ? O iarna cumplita la prins pe Napoleon in Rusia si a trebuit sa se retraga intrucat frigul i-a inghetat cea mai mare parte a armatei  .Deci rugaciunea a biruit , asa cum o face in toate cazurile unde este facuta cu credinta si sperantain mai bine.
Daca astazi esti trist si nedumerit , incearca o schimbare ssi incepe o viata curata ; nu-i nuci o graba Dumnezeu are rabdare cu noi toti. Fiecare dimineata va fi intr-o noua lumina si viata mult mai frumoasa. pentru ca tu esti cel care o creeaza.

miercuri, 13 aprilie 2011

Invata sa gasesti linistea

Se sting si se aprind lumini , se canta , se striga , se tipa, se aud doar zgomote care tulbura linistea . La toate acestea participi si tu , cu voie sau fara de voie poti ingrosa randurile celor care jignesc , vorbesc urat, tipa si se cred ca piramida lor nu se va darama niciodata. Dupa timp de zbucium si cautari , nemultumiri , lacomie si abundenta nimic nu poate sfarama imperiul cladit prin eforturi nedescrise, dar este doar o inselare. Traind intr-o agitatie permanenta  sufletul se pierde pentru ca lui nu-i apartin aceste actiuni.Tu te inseli pe tine  uitand ca sufletul doreste linistea ; linistea clipelor , a valurilor , a vantului si zborului de porumbel. Chiar si cele mai mici gaze iti simt prezenta , respiratia si starea ta in care iti place sa tavalesti. Este nevoie de calmitate , de profunzime , de pace sufleteasca si de a vedea  adevarul pana in zari indepartate. Admira pe cei tineri , acceptai asa cum sunt pentru ca si tu ai fost un rebel in alte vrenmuri; intelege starea celui de langa tine si nu-i raspunde cu agresiune, ; invata in fiecare zi ca tacerea este un cuvant nespus care intareste firea omului. Invata sa curati mintea , precum ai sterge mobila de praf; du-o departe sa calatoreasca pe marea infinita unde departarea este cerul unde soarelee te saruta cu razele sale , iar caldura lor te mangaie.
  Nu este nevoie sa -ti ingropi intreaga fiinta in ganduri pline de griji ,invata sa golesti sacul acesta si arunca cu pietre pe apa sa vezi cum piatra sare pe apa si cum mii de cercuri se deschid asa cum fiecare isi creaza universul sau. Nici un gand care te framanta in fiecare zi nu va deveni realitate pentru ca de la inceputuri deja ai trasat un contur negativ ; fii tu doar liniste si pace , zboara falfaind precum o albina sau fluture din zambet in zambet si vei primi ceea ce daruiesti   .Atunci cand  eu , tu , el si ea vor fi liniste totul va fi iubire si apoi putem spune ca am invatat sa ascultam . Nu este nevoie de altceva decat de linistea mintii sa poti asculta, soapte care vin dinlauntrul tau , din zari, din iarba, din mare, din pomi  de la El.    Atat timp cat suntem cu totii liniste putem spune ca intradevar am invatat sa cautam in noi si in El ,

vineri, 8 aprilie 2011

Care este calea ?

Cat de frumoasa este libertatea si cat de minunat este sa fii liber ; sa alegi calea pe care sa mergi acolo unde doresti. Cu totii cautam toata viata diferite cai pentru a scurta drumul si timpul; dar putini sunt cei care cauta calea spre Divinitate, calea prin care sa ne apropiem de Dumnezeu. Stiu sigur ca incerci sa citesti aceste randuri , dar stiu ca te grabesti, pentru ce  atata graba ? cand totul este doar o panza de paianjen. De ce nu vrem sa citim cateva randuri din care invatam poate ceva, pentru ca ni se pare neinteresant si pentru ca ne grabim. Majoritatea oamenilor cred ca toate religiile lumii se gasesc pe acelasi nivel,  si ca exista doar cai diferite pentru a ajunge la lumina , la intelepciune si la  adevar  .Fiecare  om incearca o singura cale pentru a ajunge la Dumnezeu iar pentru a-si rezolva unele probleme incearca din rasputeri multe cai, indiferent de obstacole..Pentru a ajunge la Dumnezeu oamenii incearca  prin islamism, budism, hinduism ortodoxism, catolicism  si alte forme de credinta  dar nu calea este cea mai importanta ci faptul ca cei care vor ajunge in varf  se vor intalni. Cine este cel care deschide calea pentru a putea urca este insusi ISUS  HRISTOS ; fara de EL nu vom putea gasi pe Dumnezeu.   Drumul vietii pare simplu si presarat ici , colo cu flori si nori; dar fara obstacole nu putem simti ca suntem puternici si ca putem razbate spre Lumina. Incercarile vietii sunt uneori dureroase si totusi la final au un gust placut prin simplu fapt ca stim sa-l primim pe Dumnezeu in inima noastra.El este cel care da stralucire vietii ;  atat suntem datori sa constientizam ca fara de Dumnezeu nu putem face nimic si ca ne vom scalda in mocirla fara  sa gasim solutii , fara a gasi CALEA. Avem nevoie de aceasta cale pentru a ne lumina si a trai multumiti.Nu uitati ca fiecare incercare este o noua lectie, nu va lasati pacaliti, Dumnezeu  priveste din umbra pentru a vedea  cum reactionati .

A Abandona  un vis , este ca si cum ai uita ca exista speranta!