PERSOANE INTERESATE

vineri, 9 noiembrie 2012

Orgoliu este intuneric

Sa cauti inauntrul tau , sa vezi mai mult decat lumina, sa vezi mai mult decat intuneric , sa cauti , sa vezi  ceea ce nu vrei sa recunosti in fiecare zi ca esti.
 Un om cu bune si cu rele dar mai presus de toate cu orgoliu;  acel  nestiut dar cunoscut de toata lumea , acea stare care nu te defineste dar care intotdeauna provoaca pe cei din jur
 .Orgoliu care raneste , care doare si care nu recunoaste niciodata daca greseste.
 El nu se pleaca , el nu cere scuze , el nu recunoaste starea reala.
 Orgoliu este virusul creat de oameni pentru ca sa raneasca, sa urasca sa fie provocator de violenta fizica si verbala.
Priveste  inauntrul tau cauta si recunoaste acest intrus care este orgoliu; calca pe el raneste-l. ingroapa-l, uita-l si lasa-l singur  si te vei descoperi pe tine un alt om , mai bun mai calm si mai intelegator cu cei din jur.  Trezindu-te la realitate poti sa vezi cum orgoliu se topeste precum dispare intunericul cand vine lumina;  de aceea este nevoie sa cauti , sa vezi mult mai departe decat ceea ce esti , sa crezi in tine si puterea divina, si nu uita sa te rogi.
Orgoliile au stapanit generatii, au faurit razboaie intre natiuni  au dezmembrat familii si au instaurat discutii intre parinti si copii, intre frati si surori  si chiar intre colegi sau vecini
. Mai presus de toate este starea prezenta , ea este cea care ne vorbeste care vine din interior si care propune dar tace.
Mintea este cea care ne vorbeste , ne dicteaza cat de buni suntem , cat de frumosi suntem si cat de temut trebuie sa fim ; nimic nu este gresit dar este ireal, mintea ne transforma E-ul nostru Divin intr-un Eu fals . Da  a visa este una si a a-ti vorbi mintea in timp ce faci ceva anume sau esti in repaos nu este decat o stare de conflict  cu cineva anume ; este o programare la viitor . Orgoliu raneste , doare si lasa urme,nu te lasa inselat mai inainte de toate asculta-ti inima. Poti sa aprinzi o lumina indiferent de care , reflecta uitandu-te la ea si iti vei da seama de cate ori orgoliu te-a pus in situatii urate. Poate uneori orgoliu ti-a deschis o usa si te-ai bucurat dar mai tarziu bucuria s-a transformat in durere. Orgoliu doare daca esti esti acum constient.